Dodaj do ulubionych

Jak wysłać rower?

16.03.14, 20:14
Zainspirowana Waszymi " marcowymi setkami" i sukcesami w sprzedażach przeróżnych, pozazdrościłam i też wystawiłam smile rower po córce. Dodam, że zielona jestem w takich akcjach, bo zwykle wszystko oddaję po ludziach. Dosłownie po 10 minutach od dodania ogłoszenia zadzwoniła kobitka mocno zainteresowana kupnem, ale rower trzeba wysłać. I tu mam problem, bo nie wiem jak to zrobić. prosiłam kobietę o telefon jutro, bo muszę posprawdzać. Możecie coś poradzić? Kurier? Poczta? Jak zabezpieczyć, żeby dojechał cały i zdrowy? Oczywiście wiem, że wysłać, jak będzie zapłata na koncie.. smile
Obserwuj wątek
    • beverly1985 Re: Jak wysłać rower? 16.03.14, 21:14
      Pocztą. Poczta i tak nada tym swoim kurierem.
      • akjawah DPD w Sendit 16.03.14, 22:25
        Jasne, "złote" rady o wysyłaniu przez pocztę. Za ich kuriera (pocztex) zapłacisz 66 zł (do
        10kg, przesyłka poza-gabarytowa).

wyślij przez DPD ale korzystając z agregatora, np. z sendit.pl
        przesyłka kurierska do 30 kg (z wliczoną opłatą za poza-gabaryt) kosztuje 23 zł
        sendit.pl/oferta
    • aankaa Re: Jak wysłać rower? 17.03.14, 12:18
      pociągiem ?
    • mama_dorota Re: Jak wysłać rower? 17.03.14, 13:50
      Powinnaś zapytać jak zapakować, a nie jak wysłać. To pierwsze jest większym wyzwaniem. Osobiście zrobiłam to raz i już nie powtórzę. Najpierw mąż się ciężko napracował przy pakowaniu, bo kurier wymagał kartonu, a potem firma go gdzieś trochę przygniotła i widelec się zdeformował.

Te marne pieniądze dostałam, ale kupująca miała żale, bo dostała dwuślad, mąż że się narobił za te marne pieniądze (pakowanie i wysyłka). Ledwie obyło się bez negatywnego komentarza.

Każdemu doradzam, aby rower sprzedawał tylko z odbiorem osobistym.
      • brysia0 Re: Jak wysłać rower? 17.03.14, 19:58
        Dzięki smile. Na szczęście obyło się bez pakowania i wysyłania, bo Pani się rozmyśliła i znalazł od razu się kupiec miejscowy.
    • my_little_own Re: Jak wysłać rower? 08.04.16, 23:24
      miałam ten sam problem, problemem własnie było to jak zapakować rower, zadzwoniłam nawet do firmy kurierskiej i kazali rozkręcić i zapakować w płaski karton, bez przesady....
      poczekałam parę dni, wiosna idzie, zgłosił się ktoś z mojego miasta i sprzedałam bez wysyłania, cierpliwości, sprzedaj rower bez wysyłki smile
      • alpepe Re: Jak wysłać rower? 09.04.16, 00:26
        przecież to miesiąc temu już nastąpiło.
        • aurinko Re: Jak wysłać rower? 09.04.16, 15:14
          alpepe napisała:

> przecież to miesiąc temu już nastąpiło.
          >
          Jesteś pewna, że miesiąc temu???
          • brysia0 Re: Jak wysłać rower? 13.04.16, 17:35
            Aż się zaniepokoiłam, że napisałam post i tego nie pamiętam smile. Ale ten czas szybko leci.... Ja też czasem spojrzę tylko na datę dzienną lub miesięczną posta, a nie na rok. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka