Dodaj do ulubionych

Elektryk -wycena

25.04.14, 13:31
Potrzebuję wymienic elektrykę- całą w pokoju córki, chcę tam zrobic ostatecznie 3 gniazdka...oraz w kuchni,tam cztery plus wymiana kabli jeśli chodzi o dwa żyrandole...możecie mi napisać,jakie u Was są ceny takiej "przyjemności" ..smile
Obserwuj wątek
    • henia04 Re: Elektryk -wycena 25.04.14, 13:58
      Wymiana gniazdek to u mnie koszt 50,- za sztukę, jeśli trzeba kuć ścianę.
      Kucie rowków na metry mi policzono, i to z dodatkowym narzutem za płytko położone zbrojenie na suficie.
      Ale wymiana elektryki to nie tylko małe kucie, ale projekt i dokumentacja powykonawcza, a jeśli masz dwa obwody w mieszkaniu, to nie wiem, czy elektryk w ogóle Ci coś takiego zrobi. Teraz w kuchni rekomendowany jest w ogóle osobny obwód elektryczny do kuchenki, nawet jeśli jest tylko częściowo elektryczna.
      Zabawa jest taka, że sieć elektryczna w mieszkaniu/domu, to jest całość, dopóki wymieniasz sobie osprzęt typu żyrandole, gniazdka, położenie kabelków i przełączniki to jest drobny remoncik estetyczny, ale wymiana wymaga jakiejś ogólnej koncepcji całości, choćby do realizacji za 3 lata.
      Projekt instalacji, oficjalny odbiór z pomiarami, kable, gniazdka, przełączniki, załatwianie tymczasowego przejścia z zakładem energetycznym (i nowego licznika, bo stry się panu nie podobał i duży był) i do tego część kucia (bo w kuchni i łazience wykorzystali położone 3 lata temu kable) dla kawalerki 30 m2 kosztowało mnie w Waw 2800 PLN.

Mało swoją drogą tych gniazdek w kuchni: lodówka, kuchenka, okap, zmywarka/pralka, ekspres do kawy i/lub czajnik elektryczny, jakieś wolne na mikser/blender/wyciskacz soku, radio/TV, ładowarkę do telefonu/tabletu... Mi wychodzi ze 6 minimum.
    • jw.ow Re: Elektryk -wycena 26.04.14, 13:50
      Napisz chociaż miasto...bo tak to wróżenie. Ceny różne będą gdy zrobi to pan Heniek a inne, gdy profesjonalna firma. Miasto tez się liczy.
    • kruszynka2011 Re: Elektryk -wycena 26.04.14, 21:11
      Miasteczko- Dolny Śląsk- ponad 30 tysiecy mieszkancow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka