mytoya
30.11.15, 00:07
Liczę ile wydajemy na jedzenie dla.naszej trzyosobowe rodziny i wychodzi mi, że jest to ok. 2000 zł miesięcznie. Dużo za dużo. Poradźcie proszę co.zrobic aby wydawać mniej.
Jestem na diecie- nie diecie. Po prostu zdrowo się odzywiam od.paru miesięcy. A co za idzie całą rodziną zjadamy zdrowe jedzenie. Maz musi zjeść solidna porcję aby się najeść. W.zwiazku z czym kupujemy ogromne ilości warzyw, owoców, twarogu, serkow wiejskich, jogurtów naturalnych, dobry razowy chleb, chude mięso.glownie indyka. Może mężowi zacząć gotowac osobno. Jakieś tańsze rzeczy ale czy to wyjdzie taniej wtedy? I pewnie też bym trochę wciągnęła od niego np. Jakis makaron albo golonwczkeyi. Maz zdrowe rzeczy tez lubi. Zjada dużo owoców. Na moje gotowanie nie narzeka a na ogół chwali. Niestety ja mam ogromne problemu z jedzeniem i najlepiej jak mam w.domu same.lekkie.zdrowe rzeczy bo niestety czasem nie panuje nad sobą i się obzeram. ..słodyczy w ogóle nie kupuje. Żeby nie kusilo.
No juz sama nie wiem jak to pogodzić. Żeby nie wydawać za dużo a żeby jeść zdrowo. Nic nam się nie marnuje. Wszystko zjadamy. Kupuje tylko.sprawdzone produkty.
Wkurza mnie ze zdrowe jedzenie drogo wychodzi bo.np. jak robie sałatkę na kolacje to za ta kwotę można by zrobić kanapki dla 5 osób. .. Wkurzają mnie producenci za to ze oszukują na wędlinach i np. pieczona pierś z indyka ma AŻ 50% mięsa.
Doradźcie coś bo mam coraz większe wyrzuty ze jem tak drogo...