gingers73 21.12.15, 17:44 Szukam banku który będzie najtańszy w prowadzeniu konta i nie będę musiała płacić za wypłacanie z bankomatów i nie będę musiała szukac bankomatu w którym zrobię to za darmo Co polecacie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heniek.8 Re: konto bankowe 2016 22.12.15, 19:33 ja mam w getin banku żeby było bezpłatbnie - wszystkie bankomaty i brak opłaty za prowadzenie, muszę zrobić 300zł obrotu kartą i mieć przelew przychodzący 1000zł miesięcznie Odpowiedz Link
hermenegilda_zenia Re: konto bankowe 2016 25.12.15, 11:31 Przykro mi, ale dzięki PIS-owi i wprowadzanemu podatkowi bankowemu zostanie zlikwidowana możliwość wypłacania z obcych bankomatów za darmo, będzie to można zrobić tylko raz, potem opłata. Banki z wyprzedzeniem wprowadzają opłaty, żeby uiszczać ten podatek oczywiście nie swoim kosztem, tylko kosztem klientów. Co więcej, posiadacze rachunków, którzy mają tę usługę za darmo stracą ten przywilej. Właśnie przed paroma dniami otrzymałam taką informację ze swojego banku - jednostronna zmiana umowy. Więc podsumowując praktycznie nie będzie żadnego banku, który oferuje prowadzenie konta na warunkach, jakie opisujesz. Odpowiedz Link
hela_mela Re: konto bankowe 2016 25.12.15, 13:14 W jakim banku masz? Mam nadzieje ze w smart banku nic się nie zmieni Odpowiedz Link
biancabia Re: konto bankowe 2016 25.12.15, 14:09 w raiffeisenie tak jest. darmowe wypłaty z bankomatów i nie ma żadnych dodatkowych warunków. oby sie to nie zmienilo... Odpowiedz Link
em-k-a Re: konto bankowe 2016 25.12.15, 22:21 w ING było darmowe konto Direct, pod warunkiem wykonania transakcji kartą na 200zł, przelewy i wszystkie bankomaty za darmo. Niestety przyszedł koniec... za wypłatę z innego bankomatu będą pobierać opłatę Odpowiedz Link
azja001 Re: konto bankowe 2016 26.12.15, 18:24 > w ING było darmowe konto Direct, pod warunkiem wykonania transakcji kartą na 20 > 0zł, przelewy i wszystkie bankomaty za darmo. Niestety przyszedł koniec... za w > ypłatę z innego bankomatu będą pobierać opłatę Naprawdę? A od kiedy te zmiany? Czy to w związku z tym pieprzniętym podatkiem pisowskim? Odpowiedz Link
gingers73 Re: konto bankowe 2016 26.12.15, 18:40 Ja mam wlasnie w ing i od lutego.maja to zmienić a ja niemam ani ochoty ani czasu szukać konkretnego bankomatu Cholerka Odpowiedz Link
biancabia Re: konto bankowe 2016 31.12.15, 12:23 ja już sie dowiedziałam że na szczęście raiffeisen dał gwarancję ze nic sie nie zmieni. Odpowiedz Link
koronka2012 Re: konto bankowe 2016 29.12.15, 20:47 BS nie mają dobrej oferty, opłaty za prowadzenie rachunku nie różnią się od rynkowych (wyjściowo: 5 zł za prowadzenie rachunku + 3 za użytkowanie karty), do tego sieć darmowych bankomatów jest znikoma w porównaniu z innymi - tylko 4 700 darmowych bankomatów (Grupy BPS, SGB, BGŻ BNP Paribas S.A. i Planet Cash4You) . Do tego wypłata w innych - 3%, min. 6 zł. Trzeba być desperatem, żeby się w coś takiego pakować. Słowem - nie wiem co miałoby mnie skłonić do korzystania z mega kłopotliwego i archaicznego rozwiązania (płatne tokeny czy płatne karty kodów, koszmar w użytkowaniu). Nie jestem masochistką. Odpowiedz Link
iberka Re: konto bankowe 2016 07.01.16, 17:32 Smart bank, Orange fnanse i konta dla dzieci ....z których korzystam z powodzeniem Odpowiedz Link