goskam223wp.pl 15.07.16, 21:37 Hej jestem tu nowa podczytuje jakiś czas ale pierwszy raz piszę.Interesuje mnie Wasze zdanie na temat Thermomixa.Urządzenie drogie,ale fajne kupiłybyście czy nie a może ktos używa.Jak mysliie warto wydac 4500zl? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
my_little_own Re: Thermomix 15.07.16, 22:56 4750 i niedlugo podobno ma zdrożeć, mam, ale od niedawna - dlatego trudno mi powiedzieć jak i czy zmalały moje rachunki, kiedyś czytałam opinie użytkowników na grupie Thermomiksowej na fb i wychodziło, ze ich rachunki np. za gaz spadły, u niektórych rachunki za prąd wzrosły (więcej pieką w piekarniku potrawy które przygotowali w Thermimiksie), u innych pozostały na podobnym poziomie, dla mnie urządzenie to pozwala zaoszczędzić czas i ...główny powód gotuje bardziej zdrowo, czyli prawie wcale smażonego, dużo na parze. ja polecam, ani przez moment nie żałowałam zakupu, Odpowiedz Link
chocolate_cake Re: Thermomix 16.07.16, 09:38 Dla osób które normalnie gotują na gazie, thermomix jest raczej bez sensu bo będą mieć większe rachunki za prąd. Korzystam od chyba dwóch lat. Jest ok, robię wiele fajnych rzeczy ale głównie gdy mam ferie lub wakacje bo inaczej nie mam czasu. Moi rodzice to kupili z zachwytem. Stało u nich przez 1,5 roku bardzo mało używane chociaż są emerytami i mają czas. Oddali mi. W życiu bym nie kupiła tego sama, chociaż finansowo bym mogła sobie na to pozwolić bez problemu ( na razie, za chwilę pewnie nie). Jest to fajne urządzenie ale moim zdaniem zbyt drogie i przereklamowane. Fakt że od początku lipca korzystam praktycznie codziennie bo mam czas i ciągle coś gotuję. Ale na co dzień korzystam raz na jakiś czas. Odpowiedz Link
goskam223wp.pl Re: Thermomix 16.07.16, 12:35 Na gazie bardzo mało gotuję już od dłuższego czasu ponieważ bardzo dużo używam parowaru więc rachunki za prąd nie powinny wzrosnąć głównie chodziło mi o zdrowsze jedzenie,a jestem ciekawa opini Was jak to ma się jakoś do ceny Odpowiedz Link
linn_linn Re: Thermomix i inne podobne 16.07.16, 11:12 forum.gazeta.pl/forum/w,124,129390021,129390021,Urzadzenie_podobne_do_Thermomixa_.html Odpowiedz Link
my_little_own Re: Thermomix i inne podobne 16.07.16, 12:09 a co wnosi ta jałowa dyskusja pod wklejonym linkiem, żadnych konkretów, jedna wypowiedź krytykantki, która nie ma bo nie ma thermomiksa...nie używała i krytykuje, czekam na więcej głosów osób które maj cos do powiedzenia Odpowiedz Link
babka.pracujaca Re: Thermomix 16.07.16, 17:45 Miałam okazję używać ale nie posiadam tego urządzenia. Uważam że cena nie adekwatna do jakości .Zbyt mała misa i 4.5 tys miksujaco podgrzewajacy garnek to za dużo. ZA to używam przepisów z thermomix wykorzystując mój profesjonalny mikser do ciast, z tym ze sama podgrzewa np mleko w garnku kiedy np robie paczki itp.Z urządzeń podgrzewajacych i wypiekajacych polecam najprostszy model multicookera np firmy Redmond (ale nie philips).Robie w nim jogurt,piekę chleb, gulasz i.dania jednogarnkowe,dania na parze. Thermimiks mi nie pasuje, ja nie dałabym tyle .Wole mieć osobno sprzęty i np sam blender mogę spakować na wakacje na camping ,multicooker tez mogę spakować .Wszystko zależy od stylu życia jaki prowadzisz.Na moja rodzinę misa thermomix jest za mała -gotuje zupę na 2 dni,jak piekę ciasto to konkretna porcje ,leczo robie z dużymi kawałkami a w thermomix strasznie drobno szatkuje wręcz miele. Pozatym uwielbiam wyrabiać ciasta w robicie planetarnym który cieszy oko.Thermomix użytkowałam na zasadzie użyczenia i nie kupiła bym . Odpowiedz Link
amsterdama Re: Thermomix 17.07.16, 09:34 Mam. Korzystam intensywnie. Po kilku latach współpracy trudno by mi było funkcjonować bez niego. Odpowiedz Link
alpepe Re: Thermomix 19.07.16, 09:34 Polecam osobom nienawidzącym, a muszącym gotować. Ja kupiłam ze względu na konieczność gotowania mojej młodszej chudzinie. Najchętniej kupowałabym gotowe dania, ale większość była dla mnie za słodka, za słona, za bardzo przyprawiona, z niezdrowymi składnikami. Jestem bardzo zadowolona, mam tm3, poprzedni model. Teraz są też inne urządzenia w tym typie, może kupiłabym konkurencyjny produkt, bo już mam książki i doświadczenie. Odpowiedz Link
kiecha3 Re: Thermomix 01.08.16, 13:31 Kupiłam uzywany za 1,5 k gdy bylam w ciąży z pierwsza córka.. Bo bede w nim zupki robić... Tia. U mnie stoi rzadko używany... Odpowiedz Link
chocolate_cake Re: Thermomix 01.08.16, 15:48 To tak jak z moimi rodzicami Wielka fascynacja a potem stało w kącie. U mnie teraz latem gdy nie pracuję używam bardzo często, prawie codziennie. Robię mnóstwo rzeczy, czasem nawet korzystam dwa razy dziennie. Ale gdy normalnie wychodzę z domu po 7 rano a wracam między 15.00 a 16.30 to robię po prostu inne dania, poprzedniego dnia wieczorem i już bez thermomixa. Robię zupy, surówkę z kapusty, placki ziemniaczane, drożdżówkę i inne ciasta, chleb, ciasto na pizzę, owsiankę i wiele innych potraw. Odpowiedz Link
damdalen Re: Thermomix 01.08.16, 18:10 Zastanawia mnie jaka powłoka jest w tym urządzeniu. Bo jak jakaś teflonowana non-stick, to już nie będzie to zdrowe gotowanie. Odpowiedz Link