Dodaj do ulubionych

Darmowe wakacje

05.07.20, 17:39
Byliśmy w ten weekend na wyjeździe nad jeziorem. Pole biwakowe było darmowe, państwowe. Miejsce na ognisko, stoły, ławeczki, pomost, mała plaża. Opróżniany toi toi i śmietniki. Spaliśmy w aucie (kombi), mieliśmy swojego grilla, lodówkę turystyczna. Mamy cienki materac do spania w aucie. Zabraliśmy swoje jedzenie i kilka butelek wody z kranu do umycia twarzy, rąk czy zębów.
Było naprawdę super i tak się zastanawiam czy znacie takie inne darmowe miejsca?
Myślę że ciężko byłoby spędzać tak dwa tygodnie ale na 2, 3 dni da radę. Szczególnie że kilka razy dziennie pływaliśmy w jeziorze więc jakaś kąpiel była.
My byliśmy na polu biwakowym Wronczynek niedaleko Poznania.
Obserwuj wątek
    • czekolada72 Re: Darmowe wakacje 05.07.20, 21:33
      Fajnie smile
      • olpa7 Re: Darmowe wakacje 05.07.20, 21:46
        Tak było pięknie
        • umzak Re: Darmowe wakacje 05.07.20, 22:53
          Cudnie, dla nas ciut daleko. Ale może jako postój w trasie na kilka dni. My kiedyś na Mazurach spotkaliśmy taka mała plażę z boiskiem, miejscem na ognisko , to i toiem i nawet grillem kamiennym , o który dbała wieś ( było to oznaczone). Nie grilowalsmy bo nie byliśmy przygotowani i nie mieliśmy pewności czy jako turyści możemy skorzystać. Wracaliśmy z jakiegoś łowiska na nocleg i nawet nie powiem gdzie to dokładnie było, ale są takie fajne miejsca.
          • czekolada72 Re: Darmowe wakacje 06.07.20, 08:56
            My w zblizony sposob wedrowalismy, ale... 30 lat temu smile) Potem juz tradycyjne campingi.
            A teraz... chyba sie postarzalam, ale... sentyment zostal wielki!!
    • purchawka2017 Re: Darmowe wakacje 06.07.20, 14:19
      Tak, znam takie miejsca ale z drugiej strony Polski.
      Bezpłatne ( chyba) biwakowanie jest dozwolone na polach biwakowych Poleskiego Parku Narodowego.
      Widzę, ze ludzie często nocują tez nad jeziorem Czarne w Sosnowicy 0 tam jest płatny camping ale zaraz obok jest bezpłatny parking.
    • tol8 Re: Darmowe wakacje 15.07.20, 21:30
      Też korzystamy, takich pól jest już mnóstwo.
    • zonaniezona1 Re: Darmowe wakacje 26.07.20, 22:37
      Plaża Czerniki - Współrzędne GPS: 54.087804, 21.461612
      • ma_dorota Re: Darmowe wakacje 27.07.20, 17:47
        Nie wiem, czy to legalne, ale w Jurgowie widziałam namioty rozbite nad Białką. Dla mnie to trochę głośno, ale widać, że ludzie sobie radzą.
    • ulia26 Re: Darmowe wakacje 31.07.20, 23:31
      My tak czasami na roadtripach robimy, tylko bez lodówki big_grin
      • homohominilupus Re: Darmowe wakacje 11.08.20, 20:53
        Polecam aplikacje 4night. Wyszukuje fajne miejscówki do spania w kamperze lub osobowce, są zdjęcia i recenzje miejsc. B się sprawdziła, ja korzystałam w Portugalii i Hiszpanii, w Pl pewnie też można. Pozdrawiam
        • verdana Re: Darmowe wakacje 11.08.20, 22:48
          Darmowe, jak darmowe. Trzeba doliczyć posiadanie auta - kombi, lodówki turystycznej, grilla. Sądzę, że za cenę tego wszystkiego mam sporo niedarmowych wakacji.
          • czekolada72 Re: Darmowe wakacje 12.08.20, 10:06
            Ale chyba nie kupujesz specjalnie auta, zeby wyjechac i gdzies przenocowac?
            Na kazde inne wakacje na piechotę tez nie drepczesz, tylko dojezdzasz, a nawet rodziny kolejarzy czuy innych przewoznikow obecnie nie maja darmowych przejazdow.
            Zreszta, nawet gdyby kupic auto pod katem nocowania w nim - to nie odkladasz go potem na rok na polke, tylko dalej wykorzystujesz,
    • olpa7 Re: Darmowe wakacje 25.04.21, 15:34
      Podbije bo szukam miejscówek w Borach Tucholskich lub na Kaszubach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka