Dodaj do ulubionych

Marzec_2023

22.03.23, 19:12
To może ja zacznę. Marzec długi jest niemiłosiernie. Rachunki zapłacone, harmonogram obiadów na kolejny tydzień przygotowany. Zakupy wg listy zrobione. Rata kredytu zapłacona. Niby wszystko cacy ale pies się rozchorowal i na weterynarza już poszło nieplanowane 200 zł. No i wiosna przyszła jakoś szybko i buty dla Juniora też trzeba było kupić. Zaplanowany budżet
na marzec już przekroczyłam, a miało być tak pięknie. Podczytuję forum od kilku lat. Od kilku miesięcy jestem "szczęśliwym nieszczęśliwym" posiadaczem sporego kredytu a ponieważ inflacja galopuje znów wprowadzam wszystkie zasady. Ostatnio odświeżyłam sobie wątki sprzed kilku lat i powiem wam, że wszystko nadal na czasie. Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • agpagp Re: Marzec_2023 23.03.23, 08:46
      Nas marzec przerósł. W połowie miesiąca skończyły się pieniądze. Znów poszły zaskórniaki i to co zarabiam na bieżąco do ręki. Od lat nie miałam kredytu a teraz mam. Jak już uda mi się kupić ten samochód ( bo na razie tragedia, ilość oszustów jest porażająca) to będę chciała nadpłacać.
    • czerwony_koralik1 Re: Marzec_2023 24.03.23, 10:36
      W domu grypa, kolejna stówa na minus za leki. Na szczęście pies już zdrowy.
    • czekolada72 Re: Marzec_2023 25.03.23, 14:27
      U nas marzec bardzo kosztowny. Rozliczenie prądu, ubezpieczenia domu - podralo o 100%, woda, zmiana abonamentu na komórkę, będzie taniej, ale do pierwszej raty doliczona cena za słuchawki, które w sumie wyszły o połowę taniej niż cena rynkowa. Autko w końcu wylądowało na pożarnym przeglądzie, paczworkowa kapa powędrowała do pikowania. Druga pikuje sama, za to musiałam do niej dokupić jedna warstwę. Zaszalalam nieco z nasionami 😱😱😁
    • 098qwerty Re: Marzec_2023 02.04.23, 21:39
      W tym miesiącu zaskoczył mnie niemiło rachunek za gaz, ponad 2 tyś.
      Sprawdziłam roczne zużycie energii i wyszło ponad 4 tysiące kWh, doczytałam że powyżej zużycia 2 tysięcy zapłacę wyższą cenę i pogoniłam męża żeby złożył papiery o orzeczenie z tytułu niepełnosprawności. 2 lata temu wygasło mu to które miał i nie chciało mu się załatwiać formalności o wydanie kolejnego.
      • 098qwerty Re: Marzec_2023 02.04.23, 21:44
        Zapłaciłam też zaliczkę na kolonie syna i opłaciłam cały pobyt tygodniowy na jeden z 3 wyjazdów. Ale żeby nie było, że piszę o samych wydatkach to z tych miłych rzeczy wpadła mi na konto premia kwartalna oraz zwrot podatku z US 😁
        • czerwony_koralik1 Re: Marzec_2023 07.04.23, 20:51
          Poddałam się w marcu. Grypa nas wykończyła. Trzymala nas bardzo długo. W aptece zostawiłam wszystko co miałam mieć na górkę plus musiałam jeszcze dołożyć. Wydałam więcej niż założyłam. Boję się zrobić podsumowanie miesiąca. Trudno, nowy miesiąc, nowe możliwości. Mam nadzieję że u Was lepiej.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka