Dodaj do ulubionych

Mały ogrodnik

27.04.23, 07:10
Co siejecie na wiosnę, do doniczek na balkonie? Jakie zioła, warzywa są łatwe w uprawie w doniczkach? Podzielcie się proszę swoim doswiadczeniem. Na razie posiałam tymianek i pietruszkę. Dopiero zaczynam tę przygodę.
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Mały ogrodnik 27.04.23, 18:37
      Sądzę bazylię, tymianek, szczypiorek
      Wysiewam cynie, aksamitki, balsamie
      I czasami fasolkę szparagowa
      • bominka Re: Mały ogrodnik 03.05.23, 22:55
        Rzodkiewka jest atrakcyjna,bo szybko przemija i jeszcze w sezonie robi się miejsce na kolejne wysiewy.
        A tak mogę polecić lubczyk, jarmuz...
        • czekolada72 Re: Mały ogrodnik 04.05.23, 10:28
          Tyle, że rzodkiewka jest specyficzna i często można stać się posiadaczem obfitych liści, oczywiście jadalnych, a kuleczki niet.
          • roseanne Re: Mały ogrodnik 04.05.23, 15:00
            Tak, im pozniej w sezonie- dłuższy dzień, tym większe prawdopodobieństwo "sałaty"
            Nigdy nie miałam dobrych wyników z rzodkiewkami w ogrodkowaniu w pojemnikach
        • czerwony_koralik1 Re: Mały ogrodnik 05.05.23, 20:59
          Posadziłam lubczyk, posiałam koperek i pietruszkę. Zrobiłam 4 już podejście do maliny. Może tym razem się przyjmie.
    • nowastara Re: Mały ogrodnik 15.05.23, 15:12
      ogórki, pomidorki i koperek . Te pierwsze to raczej do dużych donic i częściowo do ogródka . Miętę i maliny wsadziłam w zeszłym roku. Chciałabym spróbować jeszcze z ziołami w donicach , zacznę od tymianka i oregano
      • czerwony_koralik1 Re: Mały ogrodnik 21.05.23, 09:25
        A malina ile czasu potrzebuje żeby z jednego badylka zaczęły pojawiać się oznaki życia? Bo jak narazie to nic się w donicy nie dzieje.

Fasolka szparagowa wykiełkowała. Tylko dość gęsto. Mam ją rozsadzić czy zostawić jak jest?

Koperek zaczął wychodzić, pietruszka i tymianek też.
        Przypomnialo mi się że posiałam bratki ale już z nich chyba nic nie będzie. Minął juz chyba miesiąc a tu zero życia.
        A i kupiłam w dyskoncie miętę i też ja przesadziłam do dużej donicy. Wygląda na to że się przyjęła.
    • purchawka2020 Re: Mały ogrodnik 18.05.23, 13:48
      Ładnie rosną pomidorki koralikowe. Jak nie masz doświadczenia możesz kupić sadzonki na targu.
      • czerwony_koralik1 Re: Mały ogrodnik 21.05.23, 10:40
        Spróbuję. A polecasz jakaś konkretną odmianę? Bo jak czytam o pomidorkach to jest ich dużo. A czym je zasilasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka