wanielka 22.01.09, 23:17 naczytałam się już tutaj wielu rzeczy o oszczędzaniu. bardzo rzadko pojawia się w budżetach domowych pozycja SPORT. uprawiacie sporty? jeżeli tak, to jakie i ile was to kosztuje? (sprzęt, karnety, wejścia, itp.) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 06:22 pływalnia - dwa razy w tygodniu po 6zł. Kostium, czepek, okularki, klapki sa ciągle te same, więc kosztuje mnie tylko wstęp Chodzenie po górach - paliwo + bilety do Parków Narodowych Odpowiedz Link
sorbek Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 08:17 my też chodzimy na pływalnie ale ciężko podać koszty bo to nieregularnie bardzo Ja mam rybryczkę sport w swoich wydatkach szkoda tylko ze tak rzadko coś tam umieszczam Odpowiedz Link
anula36 Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 08:47 marszobiegi po okolicznym parku -koszt buty raz na 3-4 lata,ok 200 zl, ciuchy sportowe z lumpa. Odpowiedz Link
lesia27 Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 08:43 Areobik 50 zł, + co jakiś czas basen, z całą rodziną ok 30 zł. Mąż siłownia też około 50 zł (chociaż ostatnio to raczej odpuszcza, bo ma problemy zdrowotne). Nie korzystamy z dużych klubów tylko z zajęć osiedlowych więc jest tanio Latem rowerek, właśnie szykuje się do wymiany sprzętu (już w zeszłym roku miałam to zrobić, ale z kasą krucho) no i ubranie sportowe, buty, ale to nie za często ale za to markowe (najczęściej na wyprzedażach). Odpowiedz Link
beatrix_75 Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 08:44 u nas w zasadzie sportu jako takiegi nie uprawiamy -można mówic jedynie o jakiejś tam aktywności jesli chodzi o mnie jedyne co uprawiam to "fitnesss" od czasu do czasu .Do siłowni nie chodze ....w domu mam duza piłke ( 50 zł ), rowerek stacjonarny ( kupiony 7 lat temu -ok 300-400 nie pamiętam dokłądnie ) i 1kg -ciężarki .( 20 zł ) JAk mam fazę na wiczenia to odkurzam sprzęt i cwiczę . Lubie też łyżwy- mamy nieopodal bezpłatne lodowisko na dworze - więc w przyszłym roku kupie tylko łyżwy ( za 100-150 chyba kupie ) ( wczęsniej jeżdziłam i wypożyczałam ...ale to daleko ,wiec bardzo rzadko w ostatnich latach ) Basen -ale tylko rekraacyjnie w okreśie letnim ( ceny różne ) Odpowiedz Link
beatrix_75 Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 08:47 wiosną planuje tez zakup roweru dla mnie , mały sie własnie uczy , wiec koniecznie musimy zorganizowac jakies rodzinne weekendowe "wycieczki" ( na miarę możliwosci małego oczywiscie ) Odpowiedz Link
kasiorekk Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 09:36 nic - dostaje od pracodawcy karte upowazniajaca do wejscia do kilkuset obiektow sportowych, wiec korzystam ile zdolam Odpowiedz Link
sorbek Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 09:54 kasiorek to fajnie ci betrix my tez zamierzamy nabyć rowery w tym roku - dla mnie i meza córa narazie w koszyku Odpowiedz Link
magda.o3 Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 11:08 W tamtym roku płaciłam 64 zł za 8 wejść na aerobik (głównie chodziłam na piłki - super działały na mój kręgosłup). Teraz cena wzrosła na 80 zł. Strasznie dużo szło na paliwo, żeby dojechać. W ramach oszczędności na początku stycznia zaplanowałam, że będę robiła sobie szybki marsz na aerobik i taki sam powrót, ale nastały wtedy mrozy -15 i ... zmroziło moje plany. A ponieważ ściągnęłam sobie fajne filmiki z ćwiczeniami, oszczędzam i ćwiczę w domu. Mam ciężarki 2 kg i tak mi się marzy zakup takich 3 lub 4 kg. ale jeszcze poczekam. Na razie idzie mi dobrze ale z reguły mam słabą wolę i nie wiem na ile mi jej starczy. Na razie jest ok. Rowery też mi się marzą, ale raczej w tym roku nie będzie nas na nie stać. Może za dwa lata, jak już pójdę do pracy..... Odpowiedz Link
beatrix_75 do MAgdy 23.01.09, 11:28 to kup sobie włąsną piłeczke . Jesli masz oczywiscie miejsce w domu- bo strasznie cholirka zajmuje ... Odpowiedz Link
sorbek Re: do MAgdy 23.01.09, 16:40 też kiedyś chodziłam na piłki super sprawa - a ostatnio w decatlonie widziałam musze sobie sprawić Odpowiedz Link
magda.o3 Re: do MAgdy 23.01.09, 17:33 Fajne, fajne tylko że sama nie wiedziałabym jakie ćwiczenia dokładnie wykonywać. Jakbym miała na płycie gotowca - to oczywiście, a tak .... pozostają mi ciężarki i ćwiczenia, które mam nagrane. Odpowiedz Link
beatrix_75 Re: do MAgdy 23.01.09, 18:46 ależ MAdziu od czego jest stary , dobry internet .... oto 2 przykłądowe linki - reszte wyszukaj sama - wpisz "fitball" www.ultrasport.pl/trening_z_fitball,artykul,2354.html www.fit.pl/filmy/klinika_kregoslupa/cwiczenia_z_pilka_na_zdrowy_kregoslup,1095.html Odpowiedz Link
magda.o3 Re: do MAgdy 23.01.09, 19:00 Dzięki, ale ja muszę mieć instruktora (ew. instruktorkę) Ale po poprzednim poście zaczęłam przeszukiwać Allegro i znalazłam wiele ciekawych płyt w tym pilates i joga z piłką. W lutym czeka mnie zakup piłki i płyty Odpowiedz Link
serendepity Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 23:05 Mam miesieczna karte do klubu (silownia, basen, sauna itp), chodze w czasie przerwy na lunch. W domu czasami cwicze na stepperze. Moj maz natomiast cwiczy na domowej silowni, ktora kupilismy kilka lat temu. Sprzet kosztowal rownowartosc rocznego wstepu na silownie, a maz uzywa go juz 3 lata i bedzie nam sluzyl jeszcze dlugo. Dobra inwestycja z punktu widzenia finansowego, czasowego i wygody. Mozna cwiczyc kiedy ma sie ochote, nie trzeba nigdzie chodzic i w drugim roku juz praktycznie za darmo. Odpowiedz Link
wanielka Re: ile kosztuje was sport???? 23.01.09, 23:22 u mnie jest tak: BASEN (październik-marzec) karnet na basen - 60 zł/miesiąc (10 wejść) strój (120 zł co 2 lata), klapki, czepek, okularki (50 zł/rok) NORDIC WALKING (cały rok) kije - 120 zł, buty - 100 zł, na jak długo to wystarczy nie wiem, od niedawna chodzę, ROWER (marzec - październik) sprzęt - 1300 zł (jeżdżę już 3 rok), osprzęt, serwis, odzież (200 zł/rok) ŁYŻWY (wrzesień - kwiecień) sprzęt - 150 zł (jeżdżę już 4 rok) + bilet 5 zł za wejście ROLKI (wakacje) sprzęt - 200 zł, mam nadzieję, że na jakiś czas )) u mnie sport to inwestycja we własne zdrowie. ćwiczę 3-4 razy w tygodniu (czasem rzedziej, czasem codziennie). to, co ewentualnie miałabm wydać na lekarza, czy w aptece wydaję na sport. na razie się sprawdza ))) Odpowiedz Link
sorbek Re: ile kosztuje was sport???? 24.01.09, 08:13 ja zamierzam sobie kupić orbitreka już od dawna - ale ciągle było coś ważniejszego teraz dzięki oszczędzaniu bez problemu będę mogła sobie na niego pozwolić Odpowiedz Link
vernalis1 Re: ile kosztuje was sport???? 24.01.09, 20:04 u mnie za 2008r :specjalne buty do biegania firmy K.. -69,00zł ; 2 karnety na vacu line - 300zł ; sprawy "około rowerowe" 240,00zł i nowa bluza do biegania też firmy K.. - 126,00zł; ćwiczenia typu pilates z internetu : czyli w sumie: 609zł. W tym roku buty, bluza i "około rowerowe" odpadają, może nową koszulkę do biegania sobie kupię za ok 79,00zł Dorota Odpowiedz Link
olinka20 Re: ile kosztuje was sport???? 24.01.09, 22:23 A ja oprócz siłowni- karnet około 80 zł za miesiąc to dochodza narty- ale troche drogo wyszlo wiec zainwestowalam w buty, bo troche sie brzydze wypożyczac A swoją droga pochwale sie - wygrałam ostatnio stepper wiec stepuje Odpowiedz Link