nanakg 02.02.09, 14:27 Jak w temacie. Co sadzicie o prenumeracie? Czy korzystacie? wychodzi taniej? Ja sie zastanawiam własnie....Przede wszystkim czy z duzym opoznieniem bedzie prasa trafiała do domu...Jakos nie ufam Poczcie Polskiej... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akacjax Re: prenumerata pism 02.02.09, 15:22 Niektóre czasopisma można zaprenumerować w wersji elektronicznej. To samo, tylko np. pdf i nie ma problemu z makulaturą, a na pewno tajniej. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: prenumerata pism 02.02.09, 16:01 Kiedyś w liceum prenumerowałam przez rok Filipinke i do tej pory pamiętam tę frustrację - w kiosku widzę nowy numer, ale nie mogę go kupić , bo już zapłaciłam i za tydzień poczta mi go przyniesie. Czytam regularnie Politykę i już we czwartej pewne sprawy okazują się nieaktualne. Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: prenumerata pism 02.02.09, 17:47 nie wiem jak teraz ale jakies 5 lat temu prenumerowalam twoj styl. i dostawalam go do domu najpozniej w dniu w ktorym ukazywal sie w kiosku, ale czesciej dzien, a nawet dwa dni wczesniej. ale wtedy on chyba pozniej bywal w kioskach, teraz to duzo numerow na kolejny miesiac jest juz 10 dnia miesiaca poprzedniego. Odpowiedz Link
dzikaa Re: prenumerata pism 02.02.09, 18:14 ja w tamtym roku zaczęłam prenumerować miesięcznik shape. wiem że zaoszczędziłam trochę dzięki temu bo jeśli był jakiś dodatek to cena pisma wzrastała. a ja miałam już zapłacone. i nie muszę się pilnować żeby kupić. samo przychodzi i raczej równo z tym co w kiosku.. no może 2-3 dni różnicy. Odpowiedz Link
jasmin80 Re: prenumerata pism 02.02.09, 20:03 Mam zaprenumerowanych kilka czasopism o dzieciach i jestem bardzo zadowolona. Cenowo wyszło mi dużo taniej, są to gazety bez dodatkó więc nie płacę również niepotrzebnie za bzdury, które są nikomu niepotrzebne.Dodatkowo chyba przy dwóch czasopismach chyba dlatego że zamawiałam meilem (ale nie jestem pewna czy z tego powodu) trzymałam zestawy kosmetyków,któych wartość przewyższała wartość zapłąconych przeze mnie pieniążków za prenumeratę.Ale to nie zawsze tak się udaje.Gazety przychodzą do mnie albo wcześniej niż w kioskach albo równo, nigdy później. Odpowiedz Link
joko5 Re: prenumerata pism 02.02.09, 21:32 Posiadam telefon w Plusie na abonament, przystąpiłam do programu PLUS i zbieram punkty, nic mnie to nie kosztuje. Za zabrane pkty zaprenumerowałam dwa czasopisma na rok. Czysty zysk. Odpowiedz Link
f.l.y Re: prenumerata pism 02.02.09, 22:14 możecie wymieniać się czasopismami z sąsiadką czy koleżanką np jedna kupuję Panią druga TStyl.. marnotrawię pieniądze na miesięczniki i po przeczytaniu zostawiam na klatce schodowej - szybko znikają, ktoś jeszcze korzysta i czyta nie mam serca wyrzucać do śmietnika, podobnie robię z książkami, których nie chcę trzymać.. Odpowiedz Link
ixtlilto Re: prenumerata pism 02.02.09, 22:21 Kiedyś miałam prenumeratę Focusa, potem NationalG, a potem jeszcze miesięcznik "Kot". Ale najdłużej wytrwałam dwa lata... W pewnym momencie okazywało się bowiem, że nie jestem w stanie lub też nie mam co czytać, aby przeczytać od deski do deski. Kupuję więc teraz w kiosku, to co chcę przeczytać. A zdecydowaną większość (tym tygodniki polityka, newsweek) czytam w necie. Odpowiedz Link
szkrabek27 Re: prenumerata pism 03.02.09, 10:00 Ja mam "Pani" i "Twoj styl" i jestem bardzo zadowolona. Przychodzi na czas. Dostalam za darmo fajna torebke i drogie kosmetyki i jedna gazeta za darmo. Poza tym przychodza ze wszystkimi dodatkami a cena ta sama Odpowiedz Link
ma2ma Re: prenumerata pism 06.02.09, 12:31 ja mam dokladnie tak samo jak szkrabek27..i tez jestem b.zadowolona i do tego trzeba dodac, ze oszczedza sie okolo 2 zl na numerze, porownujac cene w kiosku a cene za prenumerate _________________________ Odpowiedz Link
beatrix_75 opłaca sie ...ale zalezy jaki tyuł .. 04.02.09, 17:31 mam 2 gazety w prenumeracie 1) Vita -zapłąciłam całe 30 zł - dostałam do tego krem i 8 płyt z fitnssem ( akurat tak trafiłąm - w każdym m-cu są inne " gratisy" ) 2) Shape ( sama gazeta droga 7.5 w kiosku , z płyta - 12 ) prenumerując - 75 zł/rok ( dodatki w cenie ) Jesli chodzi o dostawy ...no cóż ...bywa róznie .Jedenj gazety nie dostałąm wcale ( najprawdeopodobnuiej amba ją zjadła ..po interwencji u wydawcy - dostałam opóżnienie w stosunku do " kiosku " - ok 4-6 dni . Odpowiedz Link