mala-dziewczynka 16.03.09, 14:14 Kochani, możecie polecić dobry tani proszek do białych rzeczy? Do tej pory kupowałam Ariel ale musze zacisnąć pasa i szukam czegoś tańszego nie rezygnując za bardzo z jakości. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: dobry tani proszek 16.03.09, 14:31 Mozesz zrezygnowac z ilosci: producenci zwykle ja zawyzaja. Mniejsza ilosc na jakosc prania nie ma wiekszego wplywu. Niska jakosc proszku niszczy natomiast tkaniny, kolory itp. Poza tym mozesz go kupowac w promocji, gdy kosztuje taniej. Oszczednosc za wszelka cene nie jest rozsadna. Odpowiedz Link
kiecha3 Re: dobry tani proszek 17.03.09, 06:30 Ja na przykład piorę w płynie (chyba się Formil nazywa) kupionym w Lidlu za 10-11zł z dodatkiem odplamiacza w proszku(też Lidl'owskiego, ale wygląda jak Vanish ) za 7 zł... Nie narzekam... Odpowiedz Link
maplawczerwonym2 Re: dobry tani proszek 19.03.09, 09:59 proszki compaktowe Rossmanna - bodajze domol sie nazywaja mi wystarcza a 1,5kg skoncentrowanego proszku w promocji - 8PLN - starcza na calkiem dlugo - u mnie ze 2-3msc opakowanie bialego i koloru - latwo policzyc - 16PLN na 2/3 miesiace ale faktem jest, ze np.biale namaczam w pralce wczesniej Odpowiedz Link
majka.da Re: dobry tani proszek 19.03.09, 11:15 Ja też szukałabym promocji. Szczególnie jeżeli chodzi o proszki do białego, bo te tańsze tak nie dopierają, moze zaoszczędzić na tym do kolorów. Ja zawsze jak jest promocja w Biedronce to kupuję-mają tu Ariel lub Persil 4 kg za ok.30 zł z jakimś gratisem np. Lenor, Pur albo żel bref. Odpowiedz Link
joana.mz Re: dobry tani proszek 19.03.09, 14:13 Potwierdzam - mozna zaoszczędzić na ilości sypanego proszku. Ja do każdego prania (pełna pralka 4,5kg wsadu) sypię ok 80ml proszku, stymże na plamy zawsze daję dużo wcześniej odplamiacz (mam małe dzieci więc to standart) i zazwyczaj wszystko jest dopbrze wyprane. nie oszczędzam natomiast płynu do płukania - leję dość dużo, ale jeśli się dobrze rozwiesi to można oszczędzić na prasowaniu. U mnie prasuje się tylko koszule. Odpowiedz Link
iksantia Re: dobry tani proszek 19.03.09, 18:21 A ja kupuję w Realu na wyprzedażach. Nie wiem, czy we wszystkich, ale w tym moim tak około raz na tydzień wystawiają proszki i inną chemię, które mają rozcięte opakowania, są pakowane w worki, a cena obniżona o 50%. Ostatnio kupiłam tak również najnowszy krem loreala za 19zł Odpowiedz Link
apursus Re: dobry tani proszek 27.03.09, 00:42 wizir od dzisiaj mniał byc za 27,99 4 kg. chyba w tesco jak się nie mylę ;o)) Odpowiedz Link
a.j_77 Re: dobry tani proszek 27.03.09, 16:28 Kupuje dla dziecka proszek dzidzius do bialego, kiedys dodalam do normalnego bialego prania i efekt lepszy niz po zwyklych proszkach do bialego. nie wiem jak cenowo to wychodzi w stosunku do normalnych proszkow( w selgrosie kupowalam dzidziusia 1,5 kg za o.k 10 zl). tak wogole to uzywam proszkow niemieckich. kupuje na allegro duze 10 kg paczki. sypie w/g przepisu i taka paczka starcz na baaaaardzo dlugo. koszt jakies dobre pol roku temu to bylo 85 zl plus kurier. nie wiem jak to sie ma do cen sklepowych bo juz chyba ze dwa lata nie kupowalam proszku do prania. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
reni_78 rex z mleczkiem migdałowym 6,6kg 23zł 03.04.09, 12:53 z biedronie jeszcze końcówki do zakupienia Odpowiedz Link
sadrab Re: rex z mleczkiem migdałowym 6,6kg 23zł 14.04.09, 14:43 Coś z nim jest nie tak, strasznie się pieni jak wsypie się normalnie a jak mało to nie dopiera. Ostatnio się skusiłam i kupiłam, mało sąsiadów nie zalałam bo woda z pianą wypływała z pralki. Ps. mam nową pralkę więc to nie jej wina i pozatym znajoma miała z nim taki sam problem. Odpowiedz Link
gochalodz OXY z Biedronki 14.04.09, 09:21 to nie żart - jes twydajny, dobrze pierze i ładnie pachnie.Cena ok 5zł/ kg Odpowiedz Link
majka.da Re: OXY z Biedronki 14.04.09, 20:29 Nie wiem, moze proszek jest ok, bo ja skusiłam sie na odplamiacz i nie jest dobry. Niby spoko,ale z vanishem nie ma porównania-niestety Odpowiedz Link
gochalodz Re: Ultra OXY z Biedronki 24.10.09, 14:07 Odplamaicza nie testowałam,proszek natomiast polecam. W międzyczasie testowałam inne najtańsze proszki i ten jest nejlepszy,aha miałam "1" Carrefour,"Fresh" polskiego producenta i jakiś tani z Tesco- owszem są lepsze od Dosi (ona mnie strasznie uczuliła),ale baaardzo niewydajne i ubranie jakbym w wodzie prała. Nie ma porównania do proszku z Biedronki. Odpowiedz Link