beatrix_75 08.05.09, 14:13 napiszcie prosze , które polecacie . Wazne ,zeby zapach miał w miarę znośny ,no i nie za drogi . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisaa33 Re: kremy do depilacji 09.05.09, 09:54 nie polecam "Joanny" byłam wkurzona jak osa. Już pomijam fakt że po prostu śmierdzi ale nie osłabia włosków na tyle, żeby można było je "zdjąć" tą łopatką i znowu maszynka poszła w ruch Odpowiedz Link
reniasosnowiec Re: kremy do depilacji 09.05.09, 18:53 Kiedys były fajne w Rossmanie kremy depilujące w spraju, ale chyba juz nie ma albo ciezko dostać, ja juz uchodziłam sobie nogi i dostepne sa tylko kremy, które rozkłada sie na nogi palka drewniana, te w spraju byly rewelacyjne, psiiik i juz, po prostu wygoda i ekonomiczniej bo na dłuzej starczało. Fajne są tez z Veet ale troche drogo, zapach super. Aha, te w Rossmanie sa po ok 8zl Odpowiedz Link
zooba Re: kremy do depilacji 10.05.09, 18:18 Ja trochę zejdę z tematu, ale uważam za najbardziej oszczędną opcję zakup depilatora elektrycznego - wydatek około 200 zł ale starcza na kilka lat. Z kremami miałam same kłopoty -albo były za słabe albo robiły mi rany na skórze. Odpowiedz Link
bosa.nowa Re: kremy do depilacji 10.05.09, 18:41 Ja mam silk-epila browna kupionego 15 lat temui spokoj z depilacja przez ok 3 tygodni.Pare razy probowalam depilowac kremami ale mimo ze nie jestem brunetka i mam slaby cienkie wlosy -slabo mi rozpuszczalo.Tez polecam depilatory elektryczne Odpowiedz Link
zooba Re: kremy do depilacji 10.05.09, 21:26 Czyli zakup absolutnie oszczędny Jedyny minus to ból we wrażliwszych miejscach. Odpowiedz Link
lektorka Re: kremy do depilacji 11.05.09, 10:24 No właśnie. Intymne miejsca i pachy golę maszynką, ale sprawa z łydkami przy depilatorze załatwiona na kilka tygodni, przy odrastaniu włoski są jaśniejsze, poza tym depilacja zajmuje jakieś 10 minut raz na 2-3 tygodnie. Odpowiedz Link
the_komcia Re: kremy do depilacji 10.05.09, 18:44 Tylko veet, wszystkie tańsze u mnie nie zdały egzaminu. Odpowiedz Link
novaarielka Re: kremy do depilacji 11.05.09, 10:36 a u mnie i veet nie zdawał egzaminu jedynie pianka, ale bardzo drogo wychodziło - odkąd kupiłam depilator mam spokój święty - depiluje nogi co kilka tygodni - włosy sa mięciutkie i ledwo widoczne - nigdy ne wróciłabym juz do kremów itp Odpowiedz Link
aurinko Re: kremy do depilacji 11.05.09, 11:01 Ja używam krem do miejsc wrażliwych Tanita albo Dax; inne mi nie odpowiadają - albo podrażniały albo śmierdziały. Odpowiedz Link
ccicci Re: kremy do depilacji 11.05.09, 17:46 Używam czasami depilatorów w kremie, ale jakieś 10 lat temu kupiłam firmy Babylis taki aparacik z elektrodami w postaci plasterków o różnych wymiarach. Można nim pozbyć się włosków raz na zawsze. Kosztował ok.300zł. Wypróbowałam go raz i będę musiała do niego wrócić. Po 3-krotnym przyłożeniu w to samo miejsce na przodzie łydek zostały mi do dziś łyse place o wymiarach 4x10cm. Działa tylko na włosy w fazie wzrostu, więc najpierw trzeba wydepilować , odczekać kilka dni i dopiero wtedy zastosować elektrody. Przy odrobinie cierpliwości i konsekwencji można pozbyć się problemu na zawsze. Odpowiedz Link
ula27121 Re: kremy do depilacji 11.05.09, 18:40 No właśnie ja się nad laserową depilacją zastanawiałam ale nie znam nikogo kto by sobie zrobił, żeby móc się od niego czegoś dowiedzieć. Odpowiedz Link
kasiorekk Re: kremy do depilacji 12.05.09, 10:36 tylko i wyłącznie VEET próbowałam innych i to była porażka VEET w sklepach jest drogi, ale na Allegro znajdziesz a) taniej, b) w opakowaniach XXL (200ml), które są stosunkowo jeszcze tańsze Odpowiedz Link
agnieszkawozniak82 Re: kremy do depilacji 04.06.09, 21:42 Ja polecam kremy do doepilacji Vipera. Nie śmierdzą podczas depilacji i dobrze depilują. W dodatku są tanie. Polecam Odpowiedz Link
kura28 Re: kremy do depilacji 05.06.09, 15:27 A używała może któraś z was depilatora laserowego? Chodzi mi o użądzenie do domowej pielęgnacji. Widziałam je na allegro, cena dość wysoka i mam wątpliwości co do bezpieczeństwa, ale może niesłuszne? Odpowiedz Link
ew_81290 Re: kremy do depilacji 17.06.09, 09:28 odradzam Sensual Joanny! zapach jest ładny, ale tylko emulsji łagodzącej, bo sam krem pachnie obrzydliwie, a słaby jest jak... uuh! poza tym emulsji łagodzącej jest bardzo mało, bo tylko 10g! chyba na kremie do depilacji nie opłaca się oszczędzać - fakt, że ten akurat jest tani, ale nie nadaje się do niczego. pozdr. Odpowiedz Link
reni_78 NIE polecam ziaji 17.06.09, 13:35 dzięki Wam odkryłam fabrykę leków ziaja ich kosmetyki bardzo dobrze mi służą skusiłam się także na kremy depilujące cena u mnie w aptece za saszetkę 2,70 ja zakupiłam za 50gr/szt dwie - zwykłą i sensitive smród taki, że w całym domu czuć nie wiem, jaki amoniak czy mocznik wali po nostrzach okrutnie efekty mizerne i gdzie nie gdzie w ruch poszła maszynka sensitive pod pachami super nie wiem jak to się stało, ale upaćkałam sobie tym brodę myślę, e tam, max 10min, to zdąrzę dokończyć smarowanie, umyć ręce po ok 3minutach, miałam 'spaloną' skórę na brodzie miałam dużo maleńkich ognisk zapalnych, jakby w miejscach główek włosa każdy ma inną skórę więc generalnie odradzam ze względu na mega detergentowy smród Odpowiedz Link