Dodaj do ulubionych

Neum - czy warto pojechać???

IP: *.175.foxnet.com.pl 27.01.10, 22:37
Witam wszystkich. Napiszcie proszę jak tam jest czy warto wybrać się
tam na urlop 14 dniowy?Mąż,syn i ja spędzamy zawsze wakacje czynnie
dużo chodzimy zwiedzamy, nie lubimy siedzieć na plaży na typowej
kocykowni i się opalać tylko robimy piesze wędrówki.Napiszcie proszę
czy jest tam fajnie czy może znaleść sobie coś innego bogate w
przyrodę , ciszę i spokuj????pozdrawiam cecylia
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Neum - czy warto pojechać??? IP: *.net.stream.pl 27.01.10, 22:43
      Dlaczego taki wybor . Absolutnie szukac innego miejsca.
      • Gość: cecylia1964 Re: Neum - czy warto pojechać??? IP: *.175.foxnet.com.pl 27.01.10, 23:05
        Dlaczego szukać innego miejsca? Proszę napisz jaśniej!
    • bah77 Re: Neum - czy warto pojechać??? 28.01.10, 07:59
      > Napiszcie proszę jak tam jest czy warto wybrać się
      > tam na urlop 14 dniowy?

Nie warto.
      Pisaliśmy tutaj o Neum wiele razy - wystarczy odważnie użyć okienka
      Wyszukiwarki.

> może znaleść sobie coś innego bogate w przyrodę , ciszę i
      spokuj????

Polecam m.in.:

- Lośinj:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,65309825,67319193,3,2.html?v=2

- Hvar:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,98462837,0,2.html?v=2

Pzdr

bah77
    • Gość: tom Re: Neum - czy warto pojechać??? IP: *.tvkstella.pl 28.01.10, 12:48
      Zdecydowanie NIE! To chyba najbrzydszy odcinek wybrzeża adriatyckiego od Istrii
      po Budvę. Totalnie zabetonowany pozbawionymi gustu obiektami, prawie całkowicie
      pozbawiony urokliwych, naturalnych i kameralnych plaż. O poszukiwaniu jakiejś
      pasjonującej przyrody w tej okolicy zapomnij raczej, a jak chcesz spacerować, to
      prawie wyłącznie po betonowych wybiegach, w jakie zamieniono zdecydowaną
      większość wybrzeża. Są tacy, ktorzy to lubią i chwalą nawet na tym forum, ale Ty
      deklarujesz inne priorytety, jak wnoszę z Twojego wpisu. Minusów Neum nawet nie
      niwelują jakoby niższe koszty urlopu (nie zakładam się, że w dalszym ciągu są
      one niższe niż w Chorwacji).
      Jeśli już szukasz czegoś w tej okolicy, to weź pod uwagę choćby nawet Ston o
      nasady Peljesaca, skąd możesz wojażować w niespecjalnie męczących jednodniowych
      wypadach do Orebica, Korculi, Dubrovnika i Budvy, Medjugorje, nawet Neum (skoro
      już musisz), na Mljet itd.
      W każdym razie - ja osobiście nie potrafię sobie wyobrazić nie 14, ale nawet 4
      dni urlopu w Neum... :-( Ilekroć tamtędy przejeżdżam (zatrzymując co najwyżej na
      niewielkie zakupy, np. niezłego hecegowackiego wina), oddycham z niejaką ulgą,
      kiedy mam to za sobą...
    • Gość: ja Re: Neum - czy warto pojechać??? IP: *.icpnet.pl 29.01.10, 13:10
      Nie nie i jeszcze raz Nie!!!!! Hotele do bani ,obsługa tychże fatalna,nie ma tam
      co robić!
    • Gość: ja Re: Neum - czy warto pojechać??? IP: *.icpnet.pl 29.01.10, 13:13
      I jeszcze te psy dręczone przez wlaścicieli tej małej osady,szczekające po
      nocach,pozamykanie nie wiadomo gdzie!
      • Gość: cecylia1964 Re: Neum - czy warto pojechać??? IP: *.175.foxnet.com.pl 29.01.10, 21:30
        Dziękuję wam juz wiem że tam nie pojadę pozdrawiam cecylia
        • kronos13 Re: Neum - czy warto pojechać??? 02.02.10, 10:00
          Byłem tam przejazdem kilka razy aż w końcu w ubiegłym roku zatrzymałem się autem
          na chodniku przed jakimś domem i poszedłem szukać kwatery. Gdy po kilku minutach
          wróciłem to stwierdziłem, że za wycieraczkę zdążyli mi już wsunąć mandat za złe
          parkowanie. Wkurzyłem się bo nie dość, że w tej mieścinie jest ciasno jak w
          d..., to na dodatek nie dają człowiekowi nawet minimum czasu na "zahaczenie" się
          na dłużej. Oczywiście wypierdzieliłem ten ich dowód niegościnności na śmieci i
          czym prędzej pojechałem do Chorwacji.
    • nuova O Neum trochę opinii 02.02.10, 10:10
      forum.gazeta.pl/forum/w,201,99258628,99258628,BiH_Neum_hotel_Neum_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka