IP: *.220.116.126.dsl.dynamic.eranet.pl 28.07.10, 14:12
Szanowni forumowicze . Wybieram sie po raz pierwszy na Wyspe Pag.
Mam kilka pytań.
1. Będę mieszkał w miejscowości Pag w hotelu Pegasus - poprosze o
opinie o tym hotelu
2. Chciał bym zorganizowac kilka wycieczek fakultatywnych - prosze o
porade gdzie jechac w promieniu 100kmm i co w tej odległosci od
mojego hotelu jest ciekawego do zobaczenia.
3. Mam rowniez zamiar ponurkowac - dlatego prosze o namiary na
polecaną baze nurkowa na Pagu.
4. Gdzie na Pagu mozna sie zabawic . Czytałem o mega dyskotece w
Zrcie - czy jeszcze działa i czy nadal jest na chorwackim topie
5. Jak wyglada wjazd na Pag ? czy kolejka na prom jest bardzo duza -
a moze lepiej nadrobic pare kilometrów i wjechac na Pag mostem.
6.Jak najsprawniej tzn. w miare szybko i unikajac korkow dostac sie
do Chorwacji i na Pag / mam dylemat czy jechac przez Węgry czy też
przez Austrie i Słowenie/- zaznaczam że bede jechał z okolic
Częstochowy.

Czy ktos z forumowiczów zna odpowiedź na nurtujące mnie pytania?
Obserwuj wątek
    • 1robert12345 Re: Wyspa Pag 28.07.10, 14:39
      Zapytaj tutaj,link poniżej,powinni pomóc
      • Gość: Wiązary Re: Wyspa Pag IP: *.220.116.126.dsl.dynamic.eranet.pl 28.07.10, 15:03
        Wielkie dzięki. Ale na forum do którego mnie odsyłasz ..nic sie nie
        dzieje.
        Myslę ,ze właśnie tutaj znajde odpowiedzi na swoje pytania.
    • mahadarbi Re: Wyspa Pag 28.07.10, 15:58
      Gość portalu: Wiązary napisał(a):

> Szanowni forumowicze . Wybieram sie po raz pierwszy na Wyspe Pag.
      > Mam kilka pytań.
      A próbowałeś szukać podobnych wątków? Są na tym forum, jeden z nich sama
      założyłam : "Do znawców Pag-u", tam znajdziesz większość odpowiedzi na Twoje
      pytania. Odpowiadają sami znawcy, więc informacje rzetelne i sprawdzone.

> Czy ktos z forumowiczów zna odpowiedź na nurtujące mnie pytania?
      • Gość: Wiązary Re: do mahadarbi IP: *.220.116.126.dsl.dynamic.eranet.pl 28.07.10, 17:15
        Wielkie dzieki. A czy Szanowna Forumowiczka mogła by podac link do
        tego wątku. Z góry dziekuje .
        • mahadarbi Re: do mahadarbi 28.07.10, 17:27
          Tego się obawiałam... Szanowny Forumowicz z tych, co podanego tytułu nie mają
          siły wpisać?! O mamo, trzymajcie mnie ;-P
          Dobra, masz, bo przecież oszaleję...

forum.gazeta.pl/forum/w,201,112520124,112520124,Do_znawcow_PAG_u_plaze_miejsca_kwatery_.html
    • Gość: Wiązary Re: do mahadarbi IP: *.220.116.126.dsl.dynamic.eranet.pl 28.07.10, 17:59
      Swietny wątek . Ale - nie przeczytałem nic o hotelu Pegasus , nic o
      ciekawych miejsczch ktore powinno sie zobaczyc na Pagu, o bazach
      nurkowych równiez nic nie było. Nie pisaliści równiez jaka najlepiej
      z Polski droge wybrac do Chorwacji / na Pag/ Oczywisci odwiedze
      Novaliję, Mandre , Simuni a zwłaszcza Lun.Oczywiście wybiore sie na
      Rab.
      • greenrs2 Re: do mahadarbi 28.07.10, 21:22
        To ja jeszcze polecę park narodowy Paklenica, Zadar, Nin... Na prom raczej nie
        ma nigdy kolejek, mimo to lepszy jest dojazd mostem. Bliżej z autostrady, nie
        trzeba pakować się na krętą Jadrankę. O nurkowaniu nie wiem nic bo nie
        praktykuję :-). Jeśli chodzi o dojazd to trudna sprawa bo ile ludzi, tyle
        opinii. Ja preferuję trasę przez Zwardoń, Żylinę, Bratysławę, Węgry - przez
        Letenye bo przez Redics w tym roku roboty drogowe... Hotelu Pegasus nie znam.
      • mahadarbi Re: do mahadarbi 28.07.10, 22:37
        Ale - nie przeczytałem nic o hotelu Pegasus
        Pewnie dlatego, że 90% ludzi nie jeździ do hoteli ;-) Zazwyczaj każdy turysta
        wybiera kwatery prywatne, taki jest urok Chorwacji. W hotelach gustują
        emerytowani Niemcy, no ale o gustach... ;-)

nic o
        ciekawych miejsczch ktore powinno sie zobaczyc na Pagu
        Oj, chyba nie czytałeś uważnie... A Novalja, a Simuni, a Mandre właśnie, a sam
        Pag? A przereklamowana Zrce (która tak się ma do Ibizy jak Doda do Lady Gagi), a
        senne przydrożne miasteczka z ukrytymi wśród oleandrów piwniczek z winem i
        paskim sirem? A boskie zatoczki między Novalią a Pagiem?

, o bazach
        > nurkowych równiez nic nie było
        To akurat mnie nie interesowało ;-) Ale widziałam jedną w Stara Novalja.

Nie pisaliści równiez jaka najlepiej
        > z Polski droge wybrac do Chorwacji / na Pag/
        Bo to także jest dla 90% oczywiste ;-) Przez Austrię i cała filozofia!

Jeśli chcesz znać jakieś szczegóły made in Pag - pytaj. Już trudno ;-)

• Gość: Kasia Re: do mahadarbi IP: 198.36.87.* 29.07.10, 09:29
          Jak pobyt na Pag , byleś wróciłeś ???
        • Gość: Wiązary Re: do mahadarbi IP: *.152.136.213.dsl.dynamic.eranet.pl 29.07.10, 18:02
          Ale ja prosiłem o opinie o hotelu Pegasus poniewaz zazwyczaj
          wybieram hotele pomomo ze do emerytury to nam daleko.No ale o
          gustach...
          Rozumiem że balowałas na dyskotece w Zrcie i według twojego gustu
          jest do niczego. ale o gustach....
          Nawet na tym wątku nie jest to takie oczywiste jak piszesz że 90%
          ludzi jedzie przez Austrie i Słowenię Przeczytałem że granica
          Austriacko-Słoweńska jest w sezonie masakrycznie zatłoczona i
          dlatego tez wielu turystów jeździ do Chorwacji przez Wegry.
          Co do ciekawych miejsc to mialem na myśli głównie zabytki , pomniki
          przyrody czy tez architektury . Zatoczki - owszem sa zapewne piękne
          jak i senne miasteczka ale takie cuda natury można zobaczyc w
          Chorwacji na kazdym kroku. Chdziło mi o cos szczególnego cos
          niepowtarzalnego w innych rejonach Chowacji
          • mahadarbi Wiązary... 29.07.10, 20:25

.
            > Rozumiem że balowałas na dyskotece w Zrcie i według twojego gustu
            > jest do niczego. ale o gustach....
            Nie lubię półśrodków. Balowałam w Pacha na Ibizie za to ;-) Zrce obejrzałam
            sobie za to dokładnie w dzień i też to wyglądało na coś w rodzaju dziennej
            dyskoteki. Z tym że PRAWIE ;-) Didżej bredził w niezrozumiałym narzeczu, strefa
            VIP z wydzielonymi plażowymi baldachimami wyglądała jak prototyp Bryzy w
            Juracie, a na dodatek brudno i ciasno jak u Chińczyków przed budami. Pobliski
            kanałek przeokrutnie śmierdzi w taki upał a nawalona piwskiem dzieciarnia ma
            niewiele wspólnego z dobrą dyskoteką. No ale o gustach... ;-)

> Nawet na tym wątku nie jest to takie oczywiste jak piszesz że 90%
            > ludzi jedzie przez Austrie i Słowenię Przeczytałem że granica
            > Austriacko-Słoweńska jest w sezonie masakrycznie zatłoczona i
            > dlatego tez wielu turystów jeździ do Chorwacji przez Wegry.
            Jest wysoki sezon, nie zapominaj, a w takim nawet to, co było przejezdne i w
            miarę drożne - jest zawalone. Jeśli do tego dodamy wyjazd w weekend -
            powodzenia. Polacy sami na własne życzenie pchają się i generują takie sytuacje.
            A potem narzekają i psioczą. Te 90% podróżujących przez Austrię to nie mój
            wymysł, tak po prostu jest. To najlepsza i najszybsza droga. Nawet mimo
            wysokiego sezonu.

> Co do ciekawych miejsc to mialem na myśli głównie zabytki , pomniki
            > przyrody czy tez architektury . Zatoczki - owszem sa zapewne piękne
            > jak i senne miasteczka ale takie cuda natury można zobaczyc w
            > Chorwacji na kazdym kroku. Chdziło mi o cos szczególnego cos
            > niepowtarzalnego w innych rejonach Chowacji
            Wiesz, nie wiem, czy teraz drwisz czy prowokujesz, bo trochę zaczynam wątpić w
            Twoje dobre intencje... Czy naprawdę nie czytałeś nic o Pag-u? Opierasz się
            tylko na swoim utworzonym wątku? Bo gdybyś trochę poczytał o wyspie wiedziałbyś,
            że to nie Dubrownik czy nawet Plitvickie, że można co chwila natknąć się na
            zabytek klasy O, że można nie zbaczając z trasy głównej znaleźć się w kapitalnej
            kaplicy z XVIIw., albo zaczytać się w historii murów obronnych. Litości,
            wszystko jest w necie! Ze szczegółami!!!
            • Gość: Wiązary Re: do mahadarbi IP: *.152.140.72.dsl.dynamic.eranet.pl 30.07.10, 00:50
              Nie wiem czy piszesz o tej samej dyskotece Zrcie. Według moich
              informacji znajduje sie ona nad brzegiem otwartej zatoki , gdzie nic
              nie może śmierdziec - nawet nogi które mozna zamoczyc w wodzie pijac
              drinka w barze -taki bajer.Zrcie ''żyje'' po zmierzchu i noca a
              zwiedzanie jej w dzień i na tej podstawie wyrabianie sobie opinii to
              totalna pomyłka.Porównujac Zrcie z Ibizą rozumiem że na Ibizkich
              dyskotakach nie sprzedaja alkoholu a inne uzywki to dla bywalców
              dyskotek na Ibizie to temat tabu.
              Co do podróżowania w ''środku tygodnia'' to pełna zgoda.
              No właśnie cos tam poczytałem i dowiedziałem sie że Mandre to żadne
              senne miasteczko tylko zabudowane blokowisko , gdzie miedzynarodowe
              towarzycho / głównie węgrzy/ kupiło sobie mieszkańka. Simuni to
              tylko camping w urokliwym lasku a Novalija to całodobowy gwar a
              jedyna rozsądna plaza/ płatna/ nalezy do campingu. Nic nie piszesz
              o klimatycznej , nie skażonej wielka turystyka miejscowości Lun i
              pieknymi gajami oliwkowymi wokół tej miejscowości.
              No ale w temacie. W miejscowości Pag jest do zobaczenia ichniejszy
              zamek , klimatycznt stary ryneczek , mozna zwiedzic stare tężnie
              solne / Pag od dawna słynal z ''produkcji'' soli, można sie wybrac
              do Zadaru i zwiadzic katedre z 900 roku , wejśc na starą wierze
              widokowa , poszlajać sie po zadarskiej starówce.
              To że Pag to nie Dubrownik to żadne odkrycie ale i na tej wyspie
              można znaleźć ciekawe zabytki .
              Reasumujac - nie mogłas napisac w pierwszym poście tak jak w
              puencie odpowiedzi poszukaj w necie.
              Poszukalem.
              • mahadarbi Re: do mahadarbi 30.07.10, 13:54
                Według moich
                > informacji znajduje sie ona nad brzegiem otwartej zatoki , gdzie nic
                > nie może śmierdziec
                Być może masz pełniejsze informacje niż ja. Bo ja tylko tam byłam i na własne
                oczy widziałam, Ty coś tam poczytałeś. Wreszcie :-)

- nawet nogi które mozna zamoczyc w wodzie pijac
                > drinka w barze -taki bajer
                Najwyraźniej jesteśmy inny target, mnie to jakoś nie rajcuje.

.Zrcie ''żyje'' po zmierzchu i noca a
                > zwiedzanie jej w dzień i na tej podstawie wyrabianie sobie opinii to
                > totalna pomyłka
                Pojedź, zobacz i oceń. Dopiero pogadamy, ok?

.Porównujac Zrcie z Ibizą rozumiem że na Ibizkich
                > dyskotakach nie sprzedaja alkoholu a inne uzywki to dla bywalców
                > dyskotek na Ibizie to temat tabu.
                Źle rozumiesz, niestety. No ale przynajmniej coś zaczynasz czytać w necie, to
                dobrze :-)

cos tam poczytałem i dowiedziałem sie że Mandre to żadne
                > senne miasteczko tylko zabudowane blokowisko , gdzie miedzynarodowe
                > towarzycho / głównie węgrzy/ kupiło sobie mieszkańka
                Totalna bzdura. Nawet nie wiem, czy jest sens się wdawać w polemikę, bo i tak
                wykazałam się dużymi pokładami cierpliwości a nic miłego nie usłyszałam...

> No ale w temacie. W miejscowości Pag jest do zobaczenia ichniejszy
                > zamek , klimatycznt stary ryneczek , mozna zwiedzic stare tężnie
                > solne / Pag od dawna słynal z ''produkcji'' soli, można sie wybrac
                > do Zadaru i zwiadzic katedre z 900 roku , wejśc na starą wierze
                > widokowa , poszlajać sie po zadarskiej starówce.
                > To że Pag to nie Dubrownik to żadne odkrycie ale i na tej wyspie
                > można znaleźć ciekawe zabytki .
                > Reasumujac - nie mogłas napisac w pierwszym poście tak jak w
                > puencie odpowiedzi poszukaj w necie.

Czyli jednak masz net? Coś tam piszą w nim? No to jest jakiś sukces. Brawo! :-)
                Bez złośliwości, naturalnie.
                • Gość: Sas Re: do mahadarbi IP: *.152.140.72.dsl.dynamic.eranet.pl 30.07.10, 20:35
                  Byłem na disco ZRCIE/ autobusik z Novaliji / i bylo super.
                  Chyba nie ma w tym nic niezwykłego że Zrcie jak i inne dyskoteki
                  budzą sie po 21 . Nie sądzisz że w Chorwacji można balowac w szczere
                  południe.
                  Mandre to mieścina zabudowana blokami/ wokół zatoczki/ w ktorych
                  mieszxkania pokupowali głównie emeryci / z których tak drwisz /
                  Węgrzy i Czesi i i po polsku były ogłoszenia to fakt
                  niezaprzeczalny - tak że nie broń przegranej sprawy.
                  Osobiście zjeżdziłem troche Chorwacji i nie uwazam żebyś była
                  wyrocznia w tym temacie.
                  Jestem z przystankami juz od paru ładnych latek na tym forum i
                  prawdziwa wyrocznia to był LIPSKI , ktory niestety zniknąl a ktory
                  potrafil sie wykazywac znacznie większa cierpliwości niz ty.
                  P.S. Autoratywnie o Chorwacji to będziesz mogła wypowiadac sie za
                  jakis czas tzn jezeli odwiedzisz ja po raz setny lub pomieszkasz
                  parę latek - bez złosliwosci naturalnie.
                  • mahadarbi Re: do mahadarbi 30.07.10, 20:56
                    Byłem na disco ZRCIE/ autobusik z Novaliji / i bylo super.
                    > Chyba nie ma w tym nic niezwykłego że Zrcie jak i inne dyskoteki
                    > budzą sie po 21 . Nie sądzisz że w Chorwacji można balowac w szczere
                    > południe.
                    Nie sądzę. Ale nie sądzę także, by nie można było w samo południe balować, kiedy
                    jest świetnie. A tam po prostu wcale świetnie nie jest. Poziom 15-latków. Sorry,
                    nie dla mnie. Jestem emerytką (jak widzisz, mam dystans do nazewnictwa).

> Mandre to mieścina zabudowana blokami
                    Serio? To może w różnych Mandre byliśmy? Bo to miejsce w którym ja byłam nie
                    jest zabudowane blokami. Mało tego, tam wcale nie ma bloków! Ja ich nie
                    widziałam w każdym razie. Są za to piękne wille i zadbane apartamenty, jakich
                    nie ma na całym Pagu.

> mieszxkania pokupowali głównie emeryci / z których tak drwisz /
                    Nie czepiaj się słówek, skoro nie znasz (lub nie poznałeś) kontekstu, bo to płytkie.

nie broń przegranej sprawy.
                    Ale jakiej przegranej sprawy? Nie wiem o czym piszesz, serio...

> Osobiście zjeżdziłem troche Chorwacji i nie uwazam żebyś była
                    > wyrocznia w tym temacie
                    Nie uważam się za wyrocznię, nawet tego nie zasugerowałam, nie wiem skąd ta
                    napaść? Za to zjeździłam kawał Cro i sądzę, że mogę co nieco o niej napisać.

> Jestem z przystankami juz od paru ładnych latek na tym forum i
                    > prawdziwa wyrocznia to był LIPSKI
                    Nadal nie wiem czemu pijesz do określenia wyroczni...

> potrafil sie wykazywac znacznie większa cierpliwości niz ty
                    Nie potrafię też zrozumieć, czemu zabierasz głos tylko w kontekście
                    napastliwości? Czytam i jak na razie niczego sensownego nie napisałeś ponad to,
                    że się niepotrzebnie spinasz nie na temat. Dziękuję, taka polemika mnie nie
                    interesuje.

> P.S. Autoratywnie o Chorwacji to będziesz mogła wypowiadac sie za
                    > jakis czas tzn jezeli odwiedzisz ja po raz setny lub pomieszkasz
                    > parę latek - bez złosliwosci naturalnie.
                    A już kompletnie nie mogę zrozumieć tego protekcjonalnego tonu? Albo masz naście
                    lat, człowieku, i nie znasz podstaw kultury, albo jesteś nie na tej planecie?
                    Zjeździłam Cro dość dokładnie, mam prawo do swoich opinii na temat. Znam tez
                    ludzi, którzy znają Cro od dwudziestu lat i nigdy nie śmieliby twierdzić, że ją
                    znają. Jak Ty. Doprawdy żenujące.

• Gość: Sas Re: do mahadarbi IP: *.152.140.72.dsl.dynamic.eranet.pl 30.07.10, 22:22
                      Drwiac z klientów hotelu Pegasus / do hotelu jeżdża tylko emeryci/
                      nie wiedziałem że jestes z tej grupy wiekowej która tak przesmiewasz.
                      Piekne wille to sa w Pagu albo w Novaliji no ale jak to piszesz ..o
                      gustach...To bardzo dobrze że starasz sie pomoc innym ale mysle ze
                      żartobliwo- drwiący ton twojej rozmowy z forumowiczem Wiazary byl co
                      najmniej nie na miejscu.
                      Powtarzam to to ty zaczęłas napastliwych udzielac rad/ w necie
                      znajdziesz wszystko a w przewodniku jeszcze wiecej .
                      A co sensownego napisałas ty. No może tylko to że jako emerytce
                      ZRCIE CI NIE PASUJE- ALE ŻWIAT NIE SKLADA SIE Z SAMYCH EMERYTOW , sa
                      na nim równiez ludzie ktorzy maja / jak piszesz/ lat 15.
                      Znowu piszesz NIE NA TEMAT - wskaz w ktorym z postów twierdze że
                      ZNAM CHORWACJE.
                      P.S. Po prostu wnerwiaja mnie tacy pseudo- pomagierzy jak ty ktorzy
                      drwia z ''pierwszaków'' . Nie chcesz to nie pisz a jak juz piszesz
                      to nie stawiaj sie w roi obudzonej królewny poniewaz kilku
                      forumowiczów potrafiło odpowiedziec konkretnie na pytania Wiazary a
                      ty ironizujaco-filozofujesz uważając że tylko twoje poglady na dany
                      temat moga byc akceptowane.
                  • Gość: archiwum X Re: do sasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 21:48
                    Sas napisał(a):
                    > prawdziwa wyrocznia to był LIPSKI

Gość: Sas 24.08.06, 16:41 zarchiwizowany
                    Lipski jak zwykle piszesz nie na temat albo prowokujesz. O prostytytki pytał
                    Frank , a TY -BRYLANT zabierasz głos nie mając w sprawie nic do powiedzenia. /
                    mogleś skontaktować Franka ze Swoimi kumplami , ktorzy sa w temacie/ Ta sama
                    TWOJA DOLEGLIWOŚĆ dotyczy odpowiedzi na pytanie Jutki - Ona PYTA o PAG - a Ty
                    odpowiadasz - ŻE POGODA MOZE BYĆ DOBRA LUB ZLA . Sas
                    • mahadarbi O Sasie... 30.07.10, 21:52
                      Podejrzewałam, że to śmierdzi na odległość... Dziecinada, dżizas! No comments.
                      • Gość: Sas Re: do mahadarbi IP: *.152.140.72.dsl.dynamic.eranet.pl 30.07.10, 22:29
                        Widze ze jestes przeczulona . śmierdzi ci Zrcie, smierdzi ci Sas -
                        odpowiedz szanowna emerytko co lub kto ci jeszcze smierdzi
                        • mahadarbi Do Sasa 30.07.10, 22:57
                          Gość portalu: Sas napisał(a):

> Widze ze jestes przeczulona . śmierdzi ci Zrcie, smierdzi ci Sas -
                          > odpowiedz szanowna emerytko co lub kto ci jeszcze smierdzi

Nie przeczulona. Oburzona. Ludźmi siejącymi ferment, ludźmi agresywnymi i
                          ignorantami, którzy wchodzą w połowie zdania, palną głupotę i są z tego powodu z
                          siebie zadowoleni. Unikam dyskusji z takimi. Wychodzę. Zgadnij o kim mówię?
                          • Gość: Sas Re: Do Sasa IP: *.152.140.72.dsl.dynamic.eranet.pl 30.07.10, 23:16
                            Tego się obawiałam... Szanowny Forumowicz z tych, co podanego tytu
                            nie mają
                            siły wpisać?! O mamo, trzymajcie mnie ;-P
                            Dobra, masz, bo przecież oszaleję...

A próbowałeś szukać podobnych wątków? Są na tym forum, jeden z nich
                            sama
                            założyłam : "Do znawców Pag-u", tam znajdziesz większość odpowiedzi
                            na Twoje
                            pytania. Odpowiadają sami ZNAWCY, więc informacje rzetelne i
                            sprawdzone.

Jeśli chcesz znać jakieś szczegóły made in Pag - pytaj. Już trudno ;-
                            )
                            Czyli jednak masz net? Coś tam piszą w nim? No to jest jakiś sukces.
                            Brawo! :-)
                            Bez złośliwości, naturalnie.

Już go obśmiałam trochę, ale gość wyjątkowo odporna jednostka ;-)

Pozwoliłem sobie przytoczyc pare twoich wypowiedzi z tego wątku.
                            Proponuje abys je przeczytała raz jeszcze a potem wypisywała bzdury
                            a tych ''złych chłopcach'' którzy sieja ferment, i są ignorantami a
                            zarazem nie potrafia dostrzec w tym nic złego i dopisuje im dobry
                            nastrój.
                            To wolne forum .Nikt nie zmusza cie do udzielania porad - a
                            naprawianie świata najlepiej zaczynac od SIEBIE.
                            • mahadarbi Re: Do Sasa 30.07.10, 23:31
                              To już ostatnie nasze spotkanie w tym klimacie, więc odpowiem na Twój wydumany
                              'zarzut'.

Oprócz tego, że delikatnie wytknęłam komuś tam brak minimalnej chęci zgłębienia
                              tematu, dałam mu kilka wskazówek i, mimo zirytowania, odpowiedziałam na niektóre
                              z jego pytań. Było konstruktywnie i na temat. Twój ślad w tym wątku natomiast ma
                              charakter tylko i wyłącznie chamski. Obraża innych, mąci wodę i nie wnosi nic
                              poza zwykłym bełkotem. Prawie więc robi wielką różnicę. Lotna Twa myśl o
                              zmienianiu świata ma się tu tak jak pięść do oka.
                              Mam zasadę, jeśli już muszę zaistnieć na jakimś forum, mam coś do powiedzenia, a
                              nie wchodzę, bełkocę, i mam się świetnie z tego powodu. A Ty miej się. Powodzenia.
                              • Gość: Sas Re: do mahadarbi IP: *.220.116.236.dsl.dynamic.eranet.pl 31.07.10, 18:56
                                Tu ty tak uważasz że ..delikatnie..itd inni maja prawo uwazac
                                inaczej.
                                Nikt cie nie prosil o wytykanie komukolwiek czegokolwiek tylko
                                prosil cie o pomoc.
                                Zwłaszcza te w którym odstłasz forumowicza do netu lub przewodnka.
                                Chmsko to zachowujesz sie ty wturując podobnym tobie i nazywając
                                forumowicza ,, jednostka odporna.....''
                                Ja pisze chamskie posty ? Prosze wskaz . To że przypomionam ci o
                                przestrzeganiu na tym forum savar vivru uważasz za chamsto ?
                                Masz prawo uważać moje posty za bełkot , mącenie wody czy próbe
                                zaistnienia- ale pamietaj że świat sie na tobie ani nie zaczyna ani
                                nie kończy a ty nie jestes pąpkiem tego swiata
                    • Gość: Sas Re: do archiwum IP: *.152.140.72.dsl.dynamic.eranet.pl 30.07.10, 22:26
                      No i co z tego wynika? Byl / kiedys tam / watek z którego wyrwałes
                      post z większego kontekstu. No i co . Przeciez na tym foru napisalem
                      setki rożnych postów . A że akurat ten przypadł ci do gustu- no cóż
                      ludzie maja rózne zboczenia
      • hepik1 Re: do mahadarbi 29.07.10, 08:11

> Swietny wątek . Ale - nie przeczytałem nic o hotelu Pegasus , nic o
        > ciekawych miejsczch ktore powinno sie zobaczyc na Pagu, o bazach
        > nurkowych równiez nic nie było. Nie pisaliści równiez jaka najlepiej
        > z Polski droge wybrac do Chorwacji / na Pag/

Salon ERY się kłania ;)
        • mahadarbi Re: do mahadarbi 29.07.10, 14:35
          hepik1 napisał:

> Gość portalu: Wiązary napisał(a):
          >
          > > Swietny wątek . Ale - nie przeczytałem nic o hotelu Pegasus , nic o
          > > ciekawych miejsczch ktore powinno sie zobaczyc na Pagu, o bazach
          > > nurkowych równiez nic nie było. Nie pisaliści równiez jaka najlepiej
          > > z Polski droge wybrac do Chorwacji / na Pag/
          >
          > Salon ERY się kłania ;)

Już go obśmiałam trochę, ale gość wyjątkowo odporna jednostka ;-)
    • Gość: darek.59.pl Re: Wyspa Pag IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 29.07.10, 11:41
      Wpisz w google nurkowanie na Pag i będziesz wiedział więcej. W Starej Novalji
      jest baza nurkowa (szkółka), ale czy dobra nie wiem, bo ten sport mnie nie
      ekscytuje. Nurkujących z aqualungiem widziałem też w Metajnie, Gajacu. Kolejki
      na prom są raczej przy wyjeździe z wyspy (Żiglien-Prizna), sam czekałem ok.
      godziny, ale to normalne gdy zmieniają się terminy pobytów wakacyjnych. Jeżeli
      będziesz w samym Pag to szybciej będzie, jeżeli wybierzesz drogę autostradą i
      wjazd na wyspę mostkiem. Pag warto objechać w "całości". Główne miasta to Pag i
      Novalja a reszta to atrakcyjne ciekawostki. Nocne uciechy w Novalji i Copacabana
      (Caska) na plaży Zrce. Ale czy jest na tzw. topie?, na pewno nie na moim.
      Okolice: Zadar, archipelag Kornati, Śibenik (dla mnie nr 2 po Dubrowniku),
      Vodice (turystyczna mekka), rzeka i wodospady Krka. Z Częstochowy droga raczej
      oczywista, "jedynką" na południe: Żilina, Bratysława, Wiedeń, Graz, Maribor,
      itd. do CRO.
      • Gość: Waldek35 Re: Wyspa Pag IP: *.debica195.tnp.pl 29.07.10, 15:55
        Czy warto jechać na Pag w sierpniu bez jakiejkolwiek rezerwacji, czy
        znajdziemy bez problemu jakąś przyzwoitą kwaterę?
        • Gość: darek.59.pl Re: Wyspa Pag IP: *.chello.pl 29.07.10, 17:58
          Co Twoim zdaniem oznacza przyzwoitość kwatery? (sypialnia, kuchnia, łazienka,
          klima, TV, taras, etc.). Za ile? Do 20 sierpnia to absolutny szczyt urlopowy i
          może być trudno. Może na miejscu będziesz musiał się nachodzić, może skorzystać
          z usług lokalnego biura, a może będziesz miał szczęście. Na to pytanie nikt Ci
          nie jest w stanie odpowiedzieć "na pewno znajdziesz". Gdy ja byłem na Pagu na
          terenie osiedla wypoczynkowego Gajac były wolne apartamenty, ale czy to miejsce
          będzie Ci odpowiadać?. W Metajnie też parę ofert widziałem ale to daleko od
          centrum. Śimuni i Mandre były oblężone, w Novalji jeszcze gorzej a na dodatek
          niesłychany tam jest gwar i hałas. W Pagu pozostaje szukać na obrzeżach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka