Dodaj do ulubionych

Park Narodowy Krka...

IP: *.adsl.net.t-com.hr 10.08.10, 14:50
... czy Ktoś z Was był? jak dojechać... proszę o informację
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania19771 Re: Park Narodowy Krka... IP: *.saite.com.pl 10.08.10, 14:54
      a skąd konkretnie startujesz?
      czy chcesz jechać prosto z Polski czy podczas pobytu w Chorwacji??
      oznaczenia są bardzo dobre -więc trafisz bez problemu
      • Gość: gość Re: Park Narodowy Krka... IP: *.adsl.net.t-com.hr 10.08.10, 15:03
        z miejscowości Poljica
        • Gość: kama Re: Park Narodowy Krka... IP: 81.219.101.* 10.08.10, 15:51
          weżcie sobie buty i reczniki można sie kąpać przy wodospadzie :))
        • Gość: kama Re: Park Narodowy Krka... IP: 81.219.101.* 10.08.10, 15:51
          weżcie sobie buty i reczniki można sie kąpać przy wodospadzie :))
        • ania19771 Re: Park Narodowy Krka... 10.08.10, 16:11
          Poljica to na wyspie Krk
          czyli musisz poświęcić jakieś 3 godz ..patrząc na mapę kierować się będziesz na południe praktycznie aż po Sibenik -przed nim będziesz miał zjazdy i dosyć dobre oznaczenia ...obierzesz kierunek na Skradin lub Lozovac
          Tutaj masz mapę wpisz te miejscowości to wizualnie zobaczysz jak to się ma do twoich planów
          maps.google.com
          a tutaj wątek odnośnie samych wodospadów i rodzaju wejść
          forum.gazeta.pl/forum/w,201,98354159,,jak_to_jest_z_wodospadami_KRKA_.html?v=2
          Miejsce warte zahaczenia więc polecam<choć nie wiem czy dałabym się skusić na 3h przejażdżkę -miałam to pod nosem wiec nawet się nie zastanawiałam>
          Udanego wypoczynku
          • Gość: Qrt Re: Park Narodowy Krka... IP: *.171.221.194.static.crowley.pl 10.08.10, 16:22
            Chyba że chodzi o miejscowość Poljica koło Mariny w tedy nie jest
            tak daleko, ja w 2008r dojechałem do miasta Skradin potem za darmo
            statkiem pod wodospady.
            • ania19771 Re: Park Narodowy Krka... 10.08.10, 16:37
              dokładnie...wówczas do góry i na prawo tam powinny być zjazdy <ta wersja jest bardziej łagodna-około 1h jazdy>
              • Gość: gość Re: Park Narodowy Krka... IP: *.adsl.net.t-com.hr 10.08.10, 19:10
                ...dokładnie jesteśmy tam - Poljica koło Mariny, będziemy musieli
                cofnąć się na północ...
              • Gość: darek.59.pl Re: Park Narodowy Krka... IP: *.chello.pl 10.08.10, 19:15
                Myślę, że w tym przypadku chodzi o Poljice koło Mariny. Jeżeli tak to można
                wybrać z dwóch dróg: powrót na autostradę i zjazdem Śibenik albo Skredin a druga
                trasa to "Jadranka" do Śibenika. Drogowskazy są dokładnie rozmieszczone i nie
                można zabłądzić.
                • Gość: darek.59.pl Re: Park Narodowy Krka... IP: *.chello.pl 10.08.10, 19:27
                  No i trafiłem. Trochę ponad godzinę jazdy i będziesz na miejscu. Ja wybrałem się
                  na wędrówkę wzdłuż rzeki aż do mostu, widoki były wspaniałe ale droga męcząca.
                  Świetny widok na wyspę Visovać z klasztorem, na jeziorze o tej samej nazwie. A
                  widok z warowni stojącej nad Śibenikiem to dopiero bajka, zwłaszcza wieczorem o
                  zachodzie słońca. Ale i tak, dla mnie Plitvice są ciekawsze.
                  • Gość: ania19771 Re: Park Narodowy Krka... IP: *.saite.com.pl 10.08.10, 20:15
                    darek.59.pl napisał(a):
                    Ale i tak, dla mnie Plitvice są ciekawsze

dokładnie --> dlatego warto zacząć przygodę z cudami właśnie od
                    wodospadów krk -bo po Plitvicach cięzko człowiekowi dogodzić :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka