Gość: gosc IP: *.adsl.net.t-com.hr 10.08.10, 14:50 ... czy Ktoś z Was był? jak dojechać... proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania19771 Re: Park Narodowy Krka... IP: *.saite.com.pl 10.08.10, 14:54 a skąd konkretnie startujesz? czy chcesz jechać prosto z Polski czy podczas pobytu w Chorwacji?? oznaczenia są bardzo dobre -więc trafisz bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Park Narodowy Krka... IP: *.adsl.net.t-com.hr 10.08.10, 15:03 z miejscowości Poljica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Park Narodowy Krka... IP: 81.219.101.* 10.08.10, 15:51 weżcie sobie buty i reczniki można sie kąpać przy wodospadzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Park Narodowy Krka... IP: 81.219.101.* 10.08.10, 15:51 weżcie sobie buty i reczniki można sie kąpać przy wodospadzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Re: Park Narodowy Krka... 10.08.10, 16:11 Poljica to na wyspie Krk czyli musisz poświęcić jakieś 3 godz ..patrząc na mapę kierować się będziesz na południe praktycznie aż po Sibenik -przed nim będziesz miał zjazdy i dosyć dobre oznaczenia ...obierzesz kierunek na Skradin lub Lozovac Tutaj masz mapę wpisz te miejscowości to wizualnie zobaczysz jak to się ma do twoich planów maps.google.com a tutaj wątek odnośnie samych wodospadów i rodzaju wejść forum.gazeta.pl/forum/w,201,98354159,,jak_to_jest_z_wodospadami_KRKA_.html?v=2 Miejsce warte zahaczenia więc polecam<choć nie wiem czy dałabym się skusić na 3h przejażdżkę -miałam to pod nosem wiec nawet się nie zastanawiałam> Udanego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrt Re: Park Narodowy Krka... IP: *.171.221.194.static.crowley.pl 10.08.10, 16:22 Chyba że chodzi o miejscowość Poljica koło Mariny w tedy nie jest tak daleko, ja w 2008r dojechałem do miasta Skradin potem za darmo statkiem pod wodospady. Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Re: Park Narodowy Krka... 10.08.10, 16:37 dokładnie...wówczas do góry i na prawo tam powinny być zjazdy <ta wersja jest bardziej łagodna-około 1h jazdy> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Park Narodowy Krka... IP: *.adsl.net.t-com.hr 10.08.10, 19:10 ...dokładnie jesteśmy tam - Poljica koło Mariny, będziemy musieli cofnąć się na północ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: Park Narodowy Krka... IP: *.chello.pl 10.08.10, 19:15 Myślę, że w tym przypadku chodzi o Poljice koło Mariny. Jeżeli tak to można wybrać z dwóch dróg: powrót na autostradę i zjazdem Śibenik albo Skredin a druga trasa to "Jadranka" do Śibenika. Drogowskazy są dokładnie rozmieszczone i nie można zabłądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: Park Narodowy Krka... IP: *.chello.pl 10.08.10, 19:27 No i trafiłem. Trochę ponad godzinę jazdy i będziesz na miejscu. Ja wybrałem się na wędrówkę wzdłuż rzeki aż do mostu, widoki były wspaniałe ale droga męcząca. Świetny widok na wyspę Visovać z klasztorem, na jeziorze o tej samej nazwie. A widok z warowni stojącej nad Śibenikiem to dopiero bajka, zwłaszcza wieczorem o zachodzie słońca. Ale i tak, dla mnie Plitvice są ciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania19771 Re: Park Narodowy Krka... IP: *.saite.com.pl 10.08.10, 20:15 darek.59.pl napisał(a): Ale i tak, dla mnie Plitvice są ciekawsze dokładnie --> dlatego warto zacząć przygodę z cudami właśnie od wodospadów krk -bo po Plitvicach cięzko człowiekowi dogodzić :-) Odpowiedz Link Zgłoś