Dodaj do ulubionych

Vacansoleil czy Selectcamp - do tych co korzystają

16.01.11, 18:38
Mam upatrzony kamping - Bivillage. Namioty mają te dwie firmy i nie wiem którą wybrać. Chodzi o płatność (w Selectkamp jest w Euro) i kartę SAM (w Vacanol.),którą należy wykupić jak dziecko chce skorzystać z animacji. I tu mam problem. W złotówkach wiem ile będę płacić w Euro - nie wiem jaki będzie przelicznik w sierpniu. Z mojego rozezenania wynika, że Vacan jest tańszy o ok. 400zł. Czy namioty są porównywalne z Selectkampem. Podobno właśnie tej firmy częściej są wymieniane na nowe i położenie mają lepsze. Czy potwierdzacie to. Czy warto kupić tę kartę SAM w Vacanl. Fajne te animacje. Bo jak dodam koszt karty dla 3 dzieci (2,3 E za dzień od dziecka) to w rezultacie wychodzę na cenę Seletcampu. Co mi radzicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Vacansoleil czy Selectcamp - do tych co korzy IP: *.215.206.74-internet.zabrze.debacom.pl 16.01.11, 20:04
      Ja jade na camping Bi village z Vacansa. Przy cenie z selectampu wyjdzie mnie troche taniej - obstawiłam sobie cene 4zł/E, trudno wyczuć jaki będzie kurs euro w dniu wystawienia faktury. I tu i tu musisz dodac sobie opłate klimatyczną. Nie wiem jak to jest z tą kartą Sam bo nie spotkałam się z czymś takim jak byłam na Węgrzech a dziecko mogło bawić się i korzystać z animacji - chociaz nie było ich za wiele bo byłam pod koniec sezonu i trochę po sezonie. Zresztą większość dnia sama zapewniałam dziecku zabawę nad wodą. Namiot miałam ustawiony -wg mnie- w dogodnym miejscu, stan namiotu był dobry, wyposażenie też chociaż brakowało z listy paru rzeczy, które jednak nie były dla mnie tak istotne. Tyle moge powiedzieć o Vacansie, ale na Węgrzech. Chętnie posłucham opnii o stanie namiotów na campingu Bi Village.
      • babeczka65 Re: Vacansoleil czy Selectcamp - do tych co korzy 17.01.11, 05:36
        Dzięki. Ja też skłaniam się do Vacan. Po co przepłacać a co do tej karty SAM to podobno w Selectcamp też jest.
      • Gość: Miras Re: Vacansoleil czy Selectcamp - NOWE IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.14, 10:06
        Witam
        byłem monterem w tych firmach wiem wszystko o Włoszech. Mogę udzielic informacji praktycznych o ośrodkach dojezdzie atrakcjach. Obecnie porównywalnie cenowo wychodzi mobil -domek bo saam lepsze warunki mieszkaniowe.
    • lafenda Re: Vacansoleil czy Selectcamp - do tych co korzy 17.01.11, 09:13
      Witam

Byliśmy na BiVillage z vacans w 2009r. Namioty były ustawione podobnie jak te z selectkampu, więc pod tym względem nie widzę różnicy. Wszystkie były ustawione w rzędzie wzdłuż równoległych alejek, były też jakieś inne tego typu firmy.
      Na temat karty zbyt wiele nie powiem, bo choć byliśmy z dwójką dzieci (wtedy 3 i 6lat) nie korzystaliśmy z animacji, zawsze sami organizujemy dzieciom czas ;) Ale wydaje mi się, że ta karta obowiązywała dla wszystkich gości campingu... Może na stranie campu znajdziesz jakieś informacje :)

Ogólnie kamping był ok :) może trochę za duży moloch (my wolimy bardziej kameralne), plaża przy kampingu sympatyczna, jedynie plac zabaw dla dzieci nas bardzo rozczarował. Warto wybrać się na spacer do Fazany, najlepiej wieczorem :)

O naszych wakacjach na tym campingu (i nie tylko) możesz poczytać na moim blogu, zapraszam :)

Pozdrawiam i życzę udanych wakacji
      Joanna.
      • babeczka65 Re: Vacansoleil czy Selectcamp - do tych co korzy 17.01.11, 11:46
        Bardzo dziękuję za informację Super blog. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka