Dodaj do ulubionych

Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 21:37
Byliśmy w Ulcinj, chyba najbezpieczniejsze miejsce na całym wybrzeżu, ogólnie ciepło i sympatycznie wspominamy wypoczynek. Benzyna tez droga jak u nas :) Jechaliśmy z jugoslovenka.pl apartamenty luxusne 12 euro za osobę. Odpowiemy na pytania.
Obserwuj wątek
    • Gość: radgow Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra IP: 80.54.88.* 09.05.11, 21:40
      podaj jakie były ceny, co warto wypić
      • Gość: Artur rakija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 21:55
        rakija 10 euro litr. Ambrozja, przede wszystkim co nie wypijasz kaca nie ma. Fenomen a i do tego pepsi 2zl 40 groszy :)
        Pozdrawiam
    • Gość: Aga Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra IP: 83.16.56.* 10.05.11, 10:45
      Proszę o info jaką trasą jechaliście ? Ile wyszło za opłaty na atostradach? I jakie są ceny np. za pieczywo nabiał czy mięsko ? my wybieramy się po 20 czerwca z opolskiego.
      • Gość: kuna trasa+opłaty IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 20:29
        Aga napisał(a):
        Proszę o info jaką trasą jechaliście ? Ile wyszło za opłaty na atostradach?

Trasa+opłaty < sprawdż
    • Gość: Oliwia Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 14:38
      Jadę na wczasy do Czarnogóry w sierpniu- do nowego Baru. Wiem że to piękny kraj ale będę tam ok 10 dni proszę o informację co zobaczyć, jakie ceny, co przywieść czego nie ma u nas itp.
      dziękuję z góry
      • mad-25 Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 10.05.11, 19:39
        MY jedziemy 9 czerwca żeby dojechać na 11. Prosiłabym bardzo i info jaka trasa najlepsza, jedziemy z 2 dzieci - 6 i 2 lata. Jaka trasa będzie najszybsza- jedziemy z okolic Olsztyna. Będę wdzięczna za ceny jedzenia - w sklepie i restauracji? Dziękuję z góry za odpowiedz
        • mad-25 Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 10.05.11, 19:39
          Zapomniałam dodać że jedziemy w okolice Makarskiej.
          • przemek34 Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 11.05.11, 21:23
            Makarska..., to tylko nie przez Czarnogórę ;-)
            • mad-25 Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 11.05.11, 22:14
              upsssss pomyliłam wątki, aczkolwiek jak ktoś zna odpowiedź na moje pytanie to będę wdzięczna.
              • przemek34 Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 12.05.11, 21:46
                Ok, służę pomocą.

W Cro byłem 5 razy w latach 2000-2007 i w końcu zbuntowała mi się małżonka. Ostatni raz w 2007, gdy moja córka miała 2 lata i 3 miesiące. Jestem z Białegostoku, więc podobnie jak ty i start można liczyć z W-wy. Przede wszystkim musisz zastanowić się, czy chcecie i jesteście w stanie jechać na raz ( przy dwójce kierowców ) i jeździe w nocy jest to najlepsze wyjście. Ja z Murteru ( ok. 2,5 godzin jazdy mniej wracałem na raz ), ale już w tamtą stronę jadąc na Peljesac z noclegiem ( na tyle wyjazdów był to zresztą jedyny nocleg ). No więc z W-wy do Cieszyna, z Cieszyna na Brno, z Brna Mikulov lub Znojmo na Wiedeń, dalej Graz, Maribor, Krapina, Zagrzeb, Karlovac autostradą na Split i zjeżdżasz na Makarską. Szybko, prosto wygodnie i w zasadzie nie potrzeba mapy ( dla mnie ). Większość trasy poza PL to autostrady, trochę ekspresówek i minimalna ilość zwykłych. Nocleg polecam Ob Ribnik ( google ) w okolicach Ptuja - większość moteli w Slo ma standard późnego Gierka. Cen nie podaję, ponieważ przez 4 lata na pewno się zmieniło. Aha i najważniejsze, rozważ to czy chcesz spędzać wakacje w tłumie na odpuście - Makarska to kurort w najgorszym znaczeniu tego słowa ;-)

pzdr

Przemek
                • sofia41 Re: Czy makarska jest Kurortem ? 13.05.11, 08:53
                  - Makarska to kurort w najgorszym znaczeniu tego słowa ;-)
                  • przemek34 Re: Czy makarska jest Kurortem ? 13.05.11, 13:25
                    Ujmę to inaczej: Krupówki + plaża we Władysławowie w szczycie sezonu + odpust + Monciak + tłumy...

PS
            • zenek.r Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 13.05.11, 22:22
              Ja z Grudziądza do Ulcinj jechałem Budapeszt , E83 i na Osijek dalej na Tuzla dalej Sarajewo wjazd do miasta w celach turystycznych....lub Sarajewem zostawiasz z lewego boku...tzn na Sarajewo w lewo a TY jedziesz dalej prosto......przejście graniczne HUM i juz jesteś w Montenegro.....dalej E762 na Nikśić......Podgorica......i Bar......a dalej gdzie chcesz.....
              Nocleg na terenie Węgier najlepiej...... Ja nocowałem za Budapesztem... rano ruszałem o 7-ej i w okolicach Baru byłem ok 22-ej Na Sarajewo przeznaczyłem 3 godziny.......
              Trasa bardzo malownicza ciekawa turystycznie... widoki super aparat czy kamera cały zcas w ruchu...........powodzenia..trzymam kciuki.............
              • Gość: Janina Jak dojechać i pociag relacji Bar-Belgrad? IP: *.home.aster.pl 02.06.11, 18:36
                My byliśmy w tamtym roku i w tym jedziemy również do Czarnogóry. Jak dojechać? Ktoś to wreszcie zebrał do kupy i napisał o trasach do Czarnogóry i cenach za autostrady w poszczególnych krajach. jugoslovenka.pl/jak-dojecha.html Ostatnio jechalismy przez Chorwację, pieknie ale tłumy na drodze. w tym roku jedziemy przez Bosnie, chcemy zobaczyc Mostar, a pozniej może zahaczymy o pivsko jezero i durmitor. Jechal ktoś może tym pociągiem Z Belgradu do Baru? Z tego co słyszałam to parkuje się samochód na wagonie, kuszetka i prosto do Czarnogóry z przepięknymi widokami przez góry i kaniony. Jechał ktoś może żeby to potwierdzić ? Pozdrawiam i miłego wywczasu wszystkim;)
                • Gość: kvl Re: Jak dojechać i pociag relacji Bar-Belgrad? IP: *.elblag.vectranet.pl 03.06.11, 13:51
                  Tak widoki podczas jazdy pociągiem są piękne, góry, kaniony oraz bardzo dużo tuneli. Trasa bardzo ciekawa tylko podczas podróży nasz pociąg dojechał do Baru opóźniony o jakieś 6 godzin. ;] Ale i tak było bardzo fajnie
    • nuova co autor miał na myśli? 14.05.11, 18:48
      co to znaczy "Ulcinj, chyba najbezpieczniejsze miejsce na całym wybrzeżu" ? w sensie kradzieży? wypadków drogowych? możesz rozwinąć?
      • Gość: Artur Re: co autor miał na myśli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 19:02
        mysmy zostawili aparaty telefony na plazy, nie bylo nas czasem godzine, pilismy kawe w barze. Wracalismy i po sprawie, bez problemu, wszystko na swoim miejscu.
        Nie ma oszustw w slepach, czy restauracjach. Ulcinj jest tez spokojne jesli chodzi o imprezy wieczorem. Ludzie bawia sie przy kawie ewentualnie jednym piwku, o narkotykach nie ma mowy.
        Trzymajcie sie , szczesliwej podrozy.

A co do Baru to na pewno warto zobaczyc stary Bar i wracac, nie chcialbym plazowac przy portach a w Barze jest port.
        • nuova Re: co autor miał na myśli? 14.05.11, 19:06
          To ci powiem, że nie tylko w Ulcinju tak jest jak opisałeś :) Ja bywałam na tzw zadupiach i nic złego mi się nie przytrafiło. Natomiast jeśli chodzi o bezpieczeństwo na drogach, to mam wrażenie że całe wybrzeże CG to piractwo drogowe...
          • Gość: Artur Re: co autor miał na myśli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 19:40
            Slyszalem inne opinie i nie tylko jedną np o Budvie. a wieczorem bylismy naocznymi swiadkami jak sie bawi młodzież na imprezie w Kotorze czy Herceg Novi.
            Natomiast jesli chodzi o kierowcow to ja tez nie zgodze sie z Toba, nie czujmy sie lepsi, ze niby z zachodu :)), wszyscy przepisy znamy ale tylko o nich mowimy malo kto przepisy przestrzega. Dzis na drodze widzialem 3 piratow drogowych. Dzis w Polsce.
            Pozdrawiam
            • nuova Re: co autor miał na myśli? 14.05.11, 22:32
              ...nadinterpretujesz moją wypowiedź, bo nie miałam na myśli że my Polacy jeździmy przepisowo, a "dzikusy" z Bałkanów jak dzikusy.
              Stwierdziłam jedyni fakt, że pomimo dwóch nitek na Jadrance oni jeżdżą jak wariaci, widywałam bryki z Serbii, ale są też miejscowi,rzeczone HN, stolica, Budva. Sama byłabym o mały włos uczestniczką czołówki dwóch czarnogórców na serpentynach w Lovcenie i tylko sprawne hamulce obu aut oddaliły nieszczęście. Szczerze mówiac obserwując ich styl jazdy stwierdzam, że oni mają to we krwi.
              • zenek.r Re: co autor miał na myśli? 15.05.11, 20:23
                No tak jazdę mają nazwijmy to dynamiczną..........
                Kodeks ..?? delikatnie jest gdzieś obok.....policja.....stoi w miejscach turystycznych.....chyba jako informatorzy a nie policja.........ale wszystko w normie........wypadku nie widziałem.......a jeździłem dużo ....co tu dużo mówić są wprawieni na tych serpentynach..........nie tak jak my kierowcy z nizin...............ale jest.....OK
                • nuova Re: co autor miał na myśli? 15.05.11, 20:59
                  No właśnie coś w tym jest - też nie widziałam wypadku ;) Zgadza się jeśli chodzi o serpentyny, najlepszy chyba PL kierowca nie dorównuje im w tej umiejętności. Mnie sie nawet ta adrenalina podobała, ale jak to zawsze bywa, mile sie wspomina takie eskapady, ale nie koniecznie jest ci do śmiechu w danej chwili... Pozdrawiam z płd PL:)
                  • nuova Re: co autor miał na myśli? 24.08.11, 22:49
                    nuova napisała:

> No właśnie coś w tym jest - też nie widziałam wypadku

Ja nie, ale reporterzy niestety tak...
                • Gość: Artur Re: co autor miał na myśli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 15:45
                  Własnie to chcialem napisac, ze nie widziałem wypadku przez ten caly okres, u nas jednak zdarza sie czesciej. Pozdrawiam
            • sofia41 Re: co autor miał na myśli? 16.05.11, 12:32
              Gość portalu: Artur napisał(a):

> Natomiast jesli chodzi o kierowcow to ja tez nie zgodze sie z Toba, nie czujmy
              > sie lepsi, ze niby z zachodu :)),

Masz pobożne życzenia, można zrozumieć ale nie przesadzaj, "my nie jesteśmy z zachodu" i nikt nas i nigdzie tak nie postrzega.
              • Gość: Artur Re: co autor miał na myśli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 15:46
                Brawo ! Pieknie ! Podpisuje sie dwoma łapkami. Pozdrawiam.
    • panjarekp Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 08.06.11, 13:49
      Jadę też do Ulcijn. Zdecydowaliśmy z żoną, że pojedziemy autokarem 1650 km to zbyt męcząca podróż. Wyjeżdżamy 30 czerwca z Buksa Travel. Jeśli można prosić o informację dotyczącą Waszego tam pobytu.
      1. Co warto tam wziąć z sobą? (leżaki, parasol, materac, buty do wody),
      2. Gdzie robić zakupy, czy są sklepy, hurtownie i targ.
      3. Czy tam też tak pełno podróbek towarów jak w Turcji czy Tunezji (papierosy za pół ceny i 3 flaszki pseudo perfum za 10 euro)?
      4. Co jeszcze warto zwiedzić? (wybieram się na dwie wycieczki do Dubrownika i do Albanii)?,
      5. Co warto stamtąd przywieźć? (jakie wino, pamiątki itp.)?
      6. Restauracje, bary, jakie polecacie w Ulcinj?
      Z góry dziękuję za odpowiedź.
      Pozdrawiam Jarek.
      • Gość: wb Jakie plaże? IP: 193.59.89.* 09.06.11, 14:02
        Witam
        Bardzo proszę o miejsca gdzie plaza jest żwirkowa lub piaszczysta, jedziemy z dziecmi

pozdrawiam
        • Gość: katia Re: Jakie plaże? IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 22:08
          kurcze wysyłam maila na ten adres rezerwacja@jugoslovenska.pl i jakiś błąd wyskakuje.Czy ktoś tez tak miał taki problem?
          • Gość: justik Re: Jakie plaże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 15:23
            W adresie jugoslovenka (bez "s") i powinno być ok. Ja z nimi koresponodowałam i było ok.
    • Gość: komary? Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra IP: 193.59.89.* 17.06.11, 12:13
      Czy będąc w CG komary były na stanie?? ;))
      pozdr
      • Gość: gosc Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra IP: *.crnagora.net 17.06.11, 23:15
        Jestem na miejscu w okolicach Budvy - komarów jak na lekarstwo ale jakis spryskiwacz zabierz gdyz wieczorem pojawiaja sie nieliczne egzemplarze:)
        • Gość: hvala Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 19:43
          wlasnie wrocilam z Czarnogory ! bylo niesamowicie:) jednak nie obylo sie bez przygod. docelowo mialam trafic do ulcinj ale tam nie za bardzo mi sie spodobalo ;) to juz kwestia gustu ale miasteczko dla siebie znalazlam kilkanascie km wracajac magistrala. ludzie na prawde super bo poznalam miejscowych:) plaza kamienista ale zakupilam buty wiec zaden problem ;) polecam rejs statkiem bar-budva-bar! za 10 euro na prawde super:) hvala :)
          • Gość: JA Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 09:16
            W Ulcinj Ci sie nie podobało a do Bar pojechałas? To gratuluje wyboru miejsca gdzie woda nie nalezy do najczysciejszych. PORT ! Port w Barze :) i sypiace sie do wody igły z drzew. Brr
            A w Ulcinj nie bylo miejscowych ? :D
    • jankalampa Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 04.05.15, 22:21
      Podaj namiary na te kwatery bezposrednio jak mozesz.
      • mike_33 Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 07.05.15, 12:37
        Bezpośrednio u mojej cioci i wujka w Petrovac apartamenty z basenem i jacuzzi www.apartamenty-czarnogóra.pl :)
    • Gość: maria Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra IP: 5.174.175.* 07.06.15, 10:12
      Apartamenty krivocapic kon 783 739 282
    • kartolcia79 Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra 30.06.15, 19:46
      my tez bylismy przez posrednictwo jugoslovenki wszystko ok, blisko do plazy tanio i przyjemnie, włąsciciel i posrednicy wporządku. bylismy w apartamentach bojana, polecam jugoslovenka.pl/pokoje-i-apartamenty/pokoje-i-apartamenty-przy-velikiej-plazy/pokoje-bojana
    • Gość: Jarek Re: Wrocilismy niezdrowo opaleni. Czarnogóra IP: *.246.72.66.skyware.pl 03.08.15, 15:57
      A ja zdecydowanie polecam Czarnogórę.
      Dużo, dużo ciekawsze miejsce od Chorwacji i o połowę taniej.
      youtu.be/0f90b4tSeew
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka