Dodaj do ulubionych

Tydzień w północnej Chorwacji

IP: *.mmj.pl 22.05.11, 21:02
Witam
Bardzo Państwa proszę o informację dotyczącą tygodniowego pobytu w drugiej połowie lipca gdzieś w nadmorskiej północnej części Chorwacji.
Konkretnie chodzi mi o koszty. Rodzina 2+1. Chodzi o pobyt w apartamentach w średniej cenie a nie jakiś drogi hotel. Dojazd własny samochodem - ale te koszty są mi znane.

Pozdrawiam i prosze o info
Obserwuj wątek
    • wislok1 Czyli chodzi o Istrię ? 22.05.11, 22:02
      Jaki jest wiek dziecka ?
      W hotelach można miec pobyt dziecka za darmo, kazdy hotel ustala dla dzieci w jakim wieku.
      W apartamentach też można negocjować.
      Generalnie trzeba liczyć się w apartamentach z kosztem 15 euro na osobę na 1 dzień.
      Ale to cena średnia.
      Liczmy 50 euro. 50*7=350 euro
      Drugie tyle wyda się na jedzenie i pamiątki.
      Myślę, że 700 euro to koszt realny. Oczywiście to znowu koszt średni. Zakładając, że na miejscu nie będzie się codziennie szaleć w knajpach ani codziennie robić długie wycieczki
      • Gość: kmg Re: Czyli chodzi o Istrię ? IP: 62.180.140.* 23.05.11, 08:30
        Dziękuję za info :)
        Bardzo mi Pan pomógł :)

Pozdrawiam.
        • Gość: kmg Malownicza miejscowość IP: 62.180.140.* 23.05.11, 10:35
          A jeszcze pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie. Czy możcie Państwo wskazać jakąś malowniczą miejscowość w Istrii ? Nie za małą, nie za dużą coś na styl Breli na południu.
          Bardzo o to proszę.
          • giga28 Re: Malownicza miejscowość 23.05.11, 13:44
            Zobacz sobie miejscowosc FAZANA tj na ISTRI niedaleko Puli my tam jedziemy w czerwcu !!!!
          • wislok1 Re: Malownicza miejscowość 23.05.11, 22:11
            Hmm, nie za dużą, nie za małą...
            Myślę, że Novigrad i Porec spełniają te warunki
            • Gość: kmg Re: Malownicza miejscowość IP: 62.180.140.* 24.05.11, 07:20
              Dzięki piekne za info :)
              Jeśli do tego jest piękna plaża to jest super :)))

pzdr
              • wislok1 Zależy co się rozumie pod pojęciem piękna plaża 25.05.11, 00:08
                Ja znalazłem taką :
                www.mojefotke.si/photo/index/id/6394
                Ale to już w Słowenii, o rzut beretem od Chorwacji, w Izoli

Izola spełnia twoje warunki w 100%, ale ty pytałeś o Chorwację

Wpisz do googli:
                Izola apartamenty
                No i porównaj z Chorwacją
                • wislok1 A ha, jeszcze jedno 25.05.11, 00:35
                  Wpisz do googli
                  ferienwohnung i nazwę miejscowości,
                  np. Novigrad, Porec, Izola

Będziesz miał bogatą ofertę.
                  Powidzenia w szukaniu, jest w czym wybierać
                  • Gość: kmg Re: A ha, jeszcze jedno IP: 62.180.140.* 25.05.11, 07:32
                    Bardzo dziękuję :) !
                    Przeszukam neta i na pewno coś znajdę :)

PS. Fajnie że są ludzie którym się chce pomóc innym :)
                    pozdrawiam
                    • hepik1 Re: A ha, jeszcze jedno 25.05.11, 11:39
                      A ja bym się zastanowił czy warto do Chorwacji,nawet północnej,jechać z Polski na tydzień,jeśli koszt podrózy to jakaś 1/3 ogólnych kosztów,kiedy pieniądze stanowią taką czy inną barierę ekonomiczną.
                      Tak tylko pod rozwagę...rozpakujesz się,zanurzysz w Jadranie i już trzeba wracać...
                      • Gość: kmg Re: A ha, jeszcze jedno IP: 62.180.140.* 25.05.11, 13:40
                        No tak wiem Hepik - jak i przyznaję Ci rację.
                        Jednak z powodów typowo zawodowych nie dam rady na 2 tygodnie :(
                        2 lata temu dwa tygodnie w Breli zaliczyliśmy - było pięknie i Chorwacja wzywa ponownie :)
                        A tak na serio wiem jak jest, ale choć na tydzień w normalnym klimacie chciałbym pobyć :)
                        • hepik1 Re: A ha, jeszcze jedno 25.05.11, 15:54
                          Aha,jeśli decyduje miłość do CRO i pełna świadomość trudu(kosztów) podrózy, to zmienia postać rzeczy .
                          Lepiej jednak pogłowkować i wygospodarować te 10 dni z tego tygodnia,jeśli dwóch się nie da. ;)
                          Dla 2+1 w drugiej połowie lipca poniżej 40 euro/ap chyba trudno będzie zejść.Gdziekolwiek.
          • www.zobacz-swiat.pl Re: Malownicza miejscowość 25.05.11, 18:07
            My byliśmy rok temu w Rovinj. Było naprawdę super. Przejazdem byliśmy również w Poreć - też fajne miasto. Ogólnie Istria jest dobrym miejscem do podróżowania, np można zrobić sobie wycieczkę do Wenecji.

Cały opis zeszłorocznych wakacji na półwyspie Istria w Chorwacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka