Dodaj do ulubionych

Autostrady czy drogi lokalne

12.07.11, 18:43
Witajcie.
Wiem temat pewnie wałkowany kilka razy :) Ale może dowiem się coś nowego.
Wybieram się do Chorwacji - PAG
Wyjazd z Poznania > Mikulov (nocleg) > Chorwacja
Jak sądzicie jak lepiej będzie jechać - autostrady (mapa)
czy może drogi lokalne wzdłuż autostrady (mapa)
Wyjazd w piątek - Austria, Słowenia, Chorwacja jazda w sobotę
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Re: Autostrady czy drogi lokalne IP: *.ists.pl 12.07.11, 20:56
      Jeszcze nie wiemy co dla Ciebie oznacza "lepiej"?
      • deoand Re: Autostrady czy drogi lokalne 12.07.11, 21:04
        Ja tam zawsze jadę autostradą jak można - chyba , ze hepik wymyśli jakiś korek drogowy , którego zdjęcie można znaleźć w którymś ze starszych wątków - ale znowu nie takim starym .
    • Gość: darek.59.pl Re: Autostrady czy drogi lokalne IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 21:40
      Musisz odpowiedzieć sobie na pytania czy: zależy mi na czasie i szybkim dojeździe na miejsce, zależy mi na zaoszczędzeniu na opłatach/zmniejszeniu kosztów, zależy mi na zwiedzaniu kilku miejsc dodatkowo i pooglądaniu czegoś więcej niż skał, betonu, asfaltu, tuneli, parkingów, barierek, itp. pytania? To da Ci odpowiedź, czy wybrać autostradę, czy Jadrankę.
    • hepik1 Re: Autostrady czy drogi lokalne 12.07.11, 22:11
      Jedyny sens to ominięcie słoweńskiej autostrady,gdzie płacisz 15 euro za 45 km a objazdem tracisz pół godziny.
      Choć pojęcie "tracisz" w sobotę może być pojęciem względnym.
      W przedostatnią sobotę korek na granicy SLO-HR sięgał 12 km w najgorszym momencie.
      • Gość: dziadek Re: Autostrady czy drogi lokalne IP: *.wask.wroc.pl 15.07.11, 19:50
        Wal autostradami, w końcu to nie 10 kilo że możesz sobie pozwolic na błądzenie, a kawał mordęczej drogi. Ja tak chciałem zaoszczędzic na czeskiej winetce parę zeta i pomimo wcześniej zaplanowanej trasy końca drogi nie było widac...
        Wg. mnie ominięcie płatnej autostrady ma sens tak jak wcześniej ktoś napisał w Słowenii, jest proste i można powiedziec odskocznią od monotonii autostrady - "rozbudza człowieka i zmusza na nowo do myślenia, a nawet w pewnym sensie daje odprężenie"(nie bijcie, na mnie ten objazd tak działa)
        Na korek można się wpakowac zarówno na lokanej jak i na autobanie.
        No chyba że nie zależy Ci na czasie i możesz przeznaczyc na dojazd "tydzień"
        • Gość: antek Re: Autostrady czy drogi lokalne IP: *.raciborz.vectranet.pl 15.07.11, 23:50
          dokładnie stałem w zeszła sobote 4 godziny na granicy chorwackiej ale i tak autostradami szybciej dotrzec do celu kup winetki i ogien szkoda czasu pozdr
          • bwiolab Re: Autostrady czy drogi lokalne 16.07.11, 20:08
            Tylko autostrady, oczywiście oprócz Słowenii, w tym roku pokonałam ta trasę 4 raz.
    • trypel Re: Autostrady czy drogi lokalne 16.07.11, 21:48
      kwestia co oznacza lepiej - dla mnie lepiej to zjechanie z autostrady za Zagrzebiem i wybór starej trasy z Karlovaca do Senja :) pusto i pięknie i kręcąco
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka