Dodaj do ulubionych

Istria camping Lanterna we wrześniu!!!

18.07.11, 22:20
Witam wszystkich, wybieram się z Eurocampu z mężem i dziećmi lat 5 i 2 na camping Lanterna w terminie 3.09 do 17.09 wyjazd ze Śląska. Czy ktoś z forumowiczów też się wybiera?
Wszelkie opinie i wspomnienia z campingu oraz propozycje wycieczek mile widziane.
Czy na campingu faktycznie słychać kamieniołom? - bo to jedynie mnie niepokoi...
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.static.akk.net.pl 20.07.11, 21:29
      Witaj byłam na tym campingu 2 lata temu jest super , czysto , swietne baseny , jeden przy morzu w wodą morską , drugi bardziej dla małych dzieci .Plaża przy campingu jest ok , prysznice itd a co do kamieniolomu jest ale jakos specjalnie nam to nie przeszkadzało .Super wczasy były !!
      • loorien Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 25.07.11, 09:48
        Dzięki a w jakim terminie byłaś? Trochę się martwię że we wrześniu już pogoda będzie gorsza a jadę z dziećmi i chcialabym żeby jak najwięcej bawiły się w morzu i basenach
        • hepik1 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 25.07.11, 10:18
          Od kilku dni a mamy trzecia dekadę lipca,nawet ci w płd Dalmacji płaczą i zgrzytają zębami ;)
          100% gwarancja na upał i brak opadów to na wysokości (szerokości)Egiptu.
          • loorien Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 26.07.11, 13:33
            Do Egiptu chętnie bym jeszcze kiedyś poleciala, ale jak dzieci podrosną w tym roku uparłam się na Chorwację, tym bardziej że (niewiem czy powinnam to mówic;) cena za eurocamp w 1 połowie września jest po prostu smieszna aż grzech nie skorzystać. Udało mi się dostać tą ofertę bo ktoś zrezygnował, a tak ponoć trzeba rok wczesniej rezerwować. Byłam na przełomie czerwca i lipca nad polskim morzem i dzieci się kąpały w morzu codziennie mimo że upalnych dni było tylko kilka - i zdrowe przezyły, więc na Istrii chyba nie będzie gorzej;) Ktoś się może wybiera z forumowiczów w tamte rejony w pierwszej połowie wrzesnia?
            • Gość: olaa Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.static.akk.net.pl 26.07.11, 14:23
              ja byłam od 26 czerwca na 10 dni i na pogode nie narzekałam
              • loorien Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 27.07.11, 12:50
                ale byłaś na campingu? jeśli tak to miałabym klika pytań odnośnie dodatkowych opłat?;)
              • Gość: olaa Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.static.akk.net.pl 27.07.11, 16:37
                tak na campingu lanterna
                • loorien Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 29.07.11, 13:22
                  my jedziemy z eurocampu i pani nie umiała mi powiedzieć czy na miejscu pobierają jeszcze jakieś klimatyczne (na stronie camping jest to w cenniku) nie wiedziała również ile wynosi opłata za parkowanie drugiego samochodu, więc będę wdzieczna jeśli coś mi napiszesz na ten temat.
                  Byłaś w namiocie 6 osobowym czy mobile homu?zastanawiam się czy w sypialni z podwójnym łóżkiem w namiocie zmieści się łóżeczko turystyczne. I czy brak łązienki jednak nie będzie zbyt dokuczliwy?
                  Interesuje mnie też czy ceny na campingu sa znośne - mam na myśli piekarnię i bary. Rózne osoby pisza że w chorwacji ogólnie drogo, a nie chcę oszczędzać dzieciom na lodach czy frytkach;)
                  Jakbyś napisała jeszcze na temat swoich wrażeń - czy Ci się ogólnie podobało, czy te animacje dla dzieci się faktyczne odbywały i czy polskie dzieci też mogły brac udział
                  pozdrawiam
                  • Gość: olaa Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.static.akk.net.pl 30.07.11, 23:42
                    my bylismy jednym samochodem więc Ci nie pomogę , płacilismy jakies tam klimatyczne ( nie pamietam dokladnie ) i na pewno jakąs kaucję , my mieliśmy camping z vacansolidej , 2 pokoje , 2 łazienki i aneks kuchenny , potem bylismy 3 dni w namiocie , warunki gorsze ale da sie wytrzymac , na basenie drogo wtedy piwko 3 euro , frytki tez 3 euro , w marketach drogo ,my mieliśmy dużo rzeczy z Polski .Mimo , że było drogo to i tak było super , fajne baseny ,plaża czysta , woda super ! Na plazy prysznice , lezaki płatne , my mielismy karimaty .Nie wiem co Cię jeszcze interesuje?? w tym roku wybieram się do Czarnogóry ...mam nadzieję , że też będę tak zadowolona jak z Chorwacji :)
                  • Gość: Karolina Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.tktelekom.pl 16.08.11, 15:21
                    Łóżeczko na pewno nie zmieści się w sypialni z dużym łóżkiem w namiocie. Tam ledwo można nogę postawić.
            • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.telpol.net.pl 15.08.11, 23:41
              Witam
              Bedziemy na tym campingu od 10.09 bo wczesniej bedziemy na słoweni. mamy domek z happycamp. Do zbaczenia na miejscu jakby co to bedziemy peugeotem 307 combi rejestracja SO Jesli chodzi o pogode to zawsze jezdze we wrzesniu i raczje mamy pogode fajna w granicach 25 stopni
              • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.telpol.net.pl 15.08.11, 23:44
                klimatyczne 1 euro za dzien od doroslej osoby za drugi samochod niewiem jaka oplata. Jesli chodzi o osrodki to ceny nie sa za cekawe lepiej robic zakupy w marketach na miescie a jeszze tanie duze zakupy we wloszech.
              • loorien Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 16.08.11, 14:49
                my będziemy citroenem berlingo SK;) a drugie auto chyba ford mondeo, macie dzieci?;)
                • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: 87.99.105.* 22.08.11, 20:33
                  Jestesmy po 40 dziecko juz z nami nie jezdzi :):)
              • Gość: Ja13 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 23:17
                Do Opal20
                My bedziemy na Lanternie od 16.09 (wczesniej Austria, dzisiaj spadł śnieg...)
                Tez jestesmy po 40. Rej SL, Kia Rio :)
                • Gość: Opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.telpol.net.pl 29.08.11, 21:42
                  Do Ja13 Z jakiego biuro jedziecie? namiot czy domek ?
                  • Gość: Ja13 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.kwsa.pl 30.08.11, 18:08
                    Mobil home z Eurocampu.
                    Jeździmy też z Vacansoleil, ale w ubiegłym roku we Włoszech rozdrażniła nas sytuacja z masakrycznym czepialstwem dot. sprzatania namiotu. Dodam, że zawsze rezydenci byli pod wrazeniem i dziekowali za współprace.... tym razem trafilismy na Węgrów. W Euro nie ma tego problemu. Pozdrawiam :)
      • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.play-internet.pl 12.04.12, 10:50
        Byłem w zeszłym roku, kamieniołom mi nie przeszkadzał nie jest aż tak uciązliwy. Jedna zejscie do plazy pozostawia wiele do życzenia. ośrodek usytuowany na skarpie tak że na plaze idzie sie schodami wysokośc około 6 pieter. Osobiście z tego powodu na Laterne już nie pojade bo sa inne lepsze ośrodki
    • Gość: kiki Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.11, 12:36
      My bylismy na tym campingu na poczatku sierpnia. Check-in przebiegł szybko i bez problemów. Zostały nam zatrzymane paszporty, które mielismy odebrać dnia nastepnego po opłaceniu kosztów opłaty klimatycznej (o ile pamietam to za czteroosobowa rodzine zapłaciliśmy ok. 100 kun). Camping duzy z naprawdę wielkimi miejscami na kampery i namioty. My mieszkalismy w mobil home i jak dla nas było to super rozwiązanie. Na campingu znajdują się dwa markety (jeden zaraz przy wjeżdzie po lewej stronie, a drugi mniej wiejej w połowie campingu), mini-bazar i stoiska z warzywami w okolicach pierwszego marketu. Do tego restauracja, snack-bary, kioski z pieczywem itd. Niestety pogoda trochę nas zaskoczyła. Liczyłam na całodzienna "lampę", aby dzieciaki mogły pluskać się w basenach, a tu niespodzianka. Z samego rana słoneczko, od ok. 9-10 do 13-14 delikatne lub większe zachmurzenie (pluskanie w dosyc chłodnej basenowej wodzie nie przyciagało w tych godzinach zbyt wielku małych kapiacych), ale od 14 do 18 znów piękne słoneczko. Zaskoczeniem dla nas były również dosyć chłodne sierpniowe (poczatek sierpnia) noce. Jednak na to wystarczyła ciepła kołdra i po kłopocie. Zwiedzilismy park dinozaurów (dosyc blisko połozony) i chyba raczej bym sie tam ponownie nie wybrała. Koszt to chyba 100 kun od os. dorosłej i 80 lub 90 od dziecka- nie pamietam dokłądnie (do 3 lat dzieciaki wchodzą za free). Dinozaurów niezbyt duzo, a do tego ostrzeżenia przed groźnymi węzami (prośba, aby nie opuszczać drewnianych ścieżek zwiedzania).
      Ale camping był naprawde fajny.
      • loorien Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 23.08.11, 14:17
        Z jakiej firmy byliście? Z eurocampu? Jeśli tak to mam pytanie odnośnie rezydenta, czy się da z nim dogadać. Mogę się chyba tu na forum przyznać, że do 6 osobowego namiotu jedzemy w 4 osoby dorosłe, 1 dziecko 5 lat jedno niecałe 2 a jedno.... - 5 miesięcy.
        Za nic w swiecie nie chciano nam wpisać niemowlaka do voucheru twierdząc ze namiot jest 6 osobowy. Ale ryzykujemy i dziecko bierzemy;) chyba nas rezydent nie wyrzuci mam nadzieję;)
        zmartwiło mnie to co piszesz o chłodnej wodzie w basenie. Co prawda początek sierpnia był chyba wyjątkowo mało upalny i może we wrześniu będzie lepiej. A czy w tych marketach na campingu można zakupić mięso? i jakie warzywa sa dostępne? Czy ceny sa znośne czy lepiej jeździć gdzieś dalej? Jest w okolicy jakiś lidl np? Z góry dzięki za odpowiedzi
        • Gość: venice Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.146.244.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.08.11, 01:31
          Jestesmy aktualnie na Lanternie, 24 08 2011, pogoda dopisuje dzien w dzien, lampa i upal praktycznie ciezki do zniesienia. W nocy okolo 25C. Ludzi jest bardzo duzo, baseny i restauracje bardzo oblegane. W basenie dla dzieci woda przyjemna, nawet ciepla, w morzu tez ciepla. O kamieniolomie nie mialam pojecia wiec go nie slychac. Ceny chyba nizsze niz w Polsce w kurortach wakacyjnych. Galka lodow 6kn, kolacja na 4 osoby w tym dwojka dzieci w restauracji okolo 200kn. Polecam restauracje poza campingiem chyba w miejscowosci Lanterna, za centrum w porcie na samym koncu przy wodzie, duza knajpa z drewnianymi stolami, pyszne ryby!!
          Z przykroscia stwierdzam, ze ilosc turystow jest zastraszajaca i zwiedzanie miasteczek typu Rivinj to mordega a sklepikarze i restauratorzy sa juz chyba zmeczeni i o uprzejmosc trudno. Komercja i jeszcze raz komercja. Moze we wrzesniu bedzie lepiej i luzniej.
          Warunki na campingu sa bardzo dobre, my jestesmy w mobilehomie ale kupionym bezposrednio ze strony camingu i to sa chyba najlepiej usytuowane domki bo sa zacienione na lekkim wzgorzu i maja przed tarasem tereny zielone, gdzie mozna wypoczywac na lezaku w cieniu jak w ogrodku, polecam domki Adria w okolicy basenu dla dzieci. Spokoj i duzo przestrzeni. Jest troche namiotow bezposrednio przy drodze i bez cienia i te sa chyba najgorsze.
          Na campingu sa dwie piekarnie, jedna przy basenie dla dzieci a druga przy glownej drodze, sklepy az 3 i sklep ze swiezymi rybami zaraz za spozywczym przy bazarku. Warzywa i owoce nie drogie nawet na bazarku za to napoje w restauracjach bardzo drogie, sok jablkowy 12-17kn i podobnie woda.
          Check in jest w recepcji ale drugi check in u operatora wyjazdu i tam odbiera sie klucze , mysle, ze dziecko mozna "przemycic"
          Udanego wypoczynku :-)
          • hepik1 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 25.08.11, 08:41
            > Check in jest w recepcji ale drugi check in u operatora wyjazdu i tam odbiera s
            > ie klucze , mysle, ze dziecko mozna "przemycic"

Tak się zastanawiam,skąd nam się to bierze?
            Z jednej strony 45 lat komuny,z drugiej jednak w 95 % katolicy z swoimi 10 przykazaniami?
            ;)
          • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.telpol.net.pl 25.08.11, 21:03
            Jak w laternie z intenetem mozna wykupic dostęp wifi w recepcji czy piszesz z kafejki?
            Widziałaś może w jakikm miejscu sa mobilhome z włoskiej firmy happycamp?
            Pozdrawiam
            • Gość: venice Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.146.32.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.11, 00:15
              Hej, niestety nie wiem jak z internetem, mam blueconnect i o dziwo dziala jak burza zwiedzilam campingow juz sporo i zazwyczaj zasieg jest do bani i malo co mozna zrobic.
              Wydzialam happycamp ale nie pamietam gdzie, moze jutro sprawdze to dam znac. Camping jest ogromny i zanim sie ogarnie jak i gdzie sie dostac to mija chwila.
              Dla zainteresowanych jest plaza dla psow ale dosyc daleko.
              Mysle, ze mozna kupic dostep do netu w recepcji jezeli masz laptop ale jest tez duza kajejka internetowa po ukosie od recepcji, nie wiem ile sie placi.
              Imprezy dla dzieci sa na malym basenie, pierwsze tance o 17 a drugie o 20.30, obok malego basenu jest klubik dla malych dzieci, gdzie odbywaja sie spotkania z animatorami , plac zabaw jest na piasku i wyglada jak wioska piracka. Wieczorem odbywaja sie koncerty rokowe w restauracji Adria przy plazy.
              • hepik1 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 26.08.11, 07:41
                venice napisał(a):

> Hej, niestety nie wiem jak z internetem, mam blueconnect i o dziwo dziala jak burza

Nie chciałbym straszyć ale... mam nadzieję ,że sprawdziłas stawki za transfer i nie będą to Twoje najdroższe wakacje w życiu a na pokrycie rachunku za surfowanie,trzeba będzie sprzedawać samochód i zastawiać mieszkanie. ;)
                Bo normalnie jest tak,że stawki są okrutne,chyba,że t-mobile ma z okazji wejścia na polski rynek,jakieś super promocje.
                • hepik1 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 26.08.11, 07:54
                  Z tej strony :

Tekst linka

wynika,że 3,63 pln za 100kB

Czarno widzę.Będzie płacz i zgrzytanie zębów.
                  Chyba,że popełniłem jakiś błąd w rozpoznaniu ;)
                  • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.telpol.net.pl 26.08.11, 20:38
                    Dzięki za info.
                    • Gość: venice Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.182.126.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.08.11, 00:05
                      Domki Happycamp sa na gorce przy drodze na plaze przy kamieniolomie, maja na 100% widok na morze, tak samo jak Eurocamp, ktore sa zaraz obok. Sa zacienione ale jedyny mankament to ze te gorki sa stopniowane i przed domkiem jest kawalek sciolki i potem spadek w dol, pisze o tym bo mam dzieci i mysle, ze ja bym to miejsce chciala jakos zabezpieczyc zeby mi dzieciaki nie pospadaly. Plus to blisko do plazy i w miare blisko do basenow dla dzieci. Baseny dla doroslych sa na drugim koncu campingu.

Moze ktos bedzie zainteresowany wypoczywaniem i korzystaniem z plazy i knajpek w osrodku, ktory jest za campingiem Lanterna, jest tam ogromny teren z apartamentami i rezydencjami oraz czesc dla naturystow a wszystko pod nazwa Valmar. Straznik na wjezdzie wpuszcza chyba wszystkich :-)

Co do moich oplat za internet spokojna glowa, mozna wykupic pakiet chyba 500MB za 50pln oraz inne mniejsze pakiety. Po przekroczeniu granicy otrzymujesz sms z powiadomieniem. Polecam rowniez opcje "rozmawiaj tanio" 30 min za 9pln a to wszystko w T mobile.
                      Nie wiem ile tu kosztuje internet ale we Francji byl 20 Euro za tydzień.

Powiem jeszcze o wycieczce do Venecji, otóz w Porecu jest osobna linia Princes of Venice, ktora plywa rownolegle z wycieczkowym katamaranem i kosztuje 260kn. Plynie troche dluzej ale mozna siedziec na deku i przed wplynieciem robic zdjecia Venecji z morza a w wycieczkowym, ktory kupuje sie np. na campingu za 520 kn siedzi sie caly czas pod pokladem ale szybciej plynie.

• hepik1 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 27.08.11, 05:49
                        > Co do moich oplat za internet spokojna glowa, mozna wykupic pakiet chyba 500MB
                        > za 50pln oraz inne mniejsze pakiety. Po przekroczeniu granicy otrzymujesz sms z
                        > powiadomieniem.
                        > Nie wiem ile tu kosztuje internet ale we Francji byl 20 Euro za tydzień.

OK.
                        Moja głowa o Twój internet i portfel juz spokojna.
                        Gdyby ,mimo wszystko,okazało sie inaczej,to juz będzie Twoja głowa i portfel. ;)
                        Z cennikow na stronie T-mobil widać,że różnica między Francją a Chorwacją jest prawie 5-krotna.
                        Francja(UE)-0,81 pln za 100kB
                        Chorwacja-3,63 pln za 100kB
                        Czytam dalej na stronie T-mobil:

Od 1 marca 2010 roku Klienci mogą kontrolować wydatki na transmisję danych w roamingu w krajach Unii Europejskiej (Strefa 1A).
                        Każdy Klient ma ustawioną domyślną kwotę limitu w kwocie obliczonej zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego (WE) nr 544/2009, stanowiącej równowartość 50 EURO. Aktualna kwota limitu to 248 zł z VAT

Przy wykorzystaniu 80% kwoty limitu, Klient zostanie poinformowany o zbliżającym się wyczerpaniu limitu, jak również o możliwości jego zwiększenia.

Czyli to zabezpieczenie nie zadziała w CRO,ktora w UE jeszcze nie jest.
                        Nie jestem też przekonany ,co do tego 500MB pakietu.
                        To sie odnosi do roamingu?
                        500 MB to niewiele,wejście na to forum,przez głowną stronę gazeta.pl generuje transfer ok.1 MB...
                        Sorry ,że drąże temat ale sam jestem ciekawy,jak to do konca jest.
                        Czytałem kiedys post faceta,który po surfowaniu (w internecie) w CRO dostał rachunek na kilkanaście tysięcy złotych.(może mi sie uda znaleźć?)
                        Moze jeszcze ktoś sie odezwie w tym temacie-mądrzejszy w tych sprawach?

• hepik1 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 27.08.11, 06:06
                          I znalazłem:

Proszę o poradę!!
                          Zabrałem ze sobą na wakacje do Chorwacji pożyczony od kolegi blueconnect aby przez skypa wieczorem skontaktować się z rodziną.
                          Pierwszego dnia wieczorem 08.08.2010 nie chciał się uruchomić ponieważ jak się okazało nie był włączony roaming pomimo,że minęło od kupna pół roku.
                          Następnego dnia około pół godziny przeglądałem strony w internecie i około dwadzieścia minut rozmawiałem przez skypa
                          .Rano 10.08.2010 zadzwoniono do właściciela z informacją,że za połączenia z internetem w Chorwacji nabiło około 500 złotych i pytali czy mają zablokować.Kazał im od razu zablokować i wysłał mi smsa.
                          Nie nosiłem telefonu przy sobie więc się bardzo zdziwiłem gdy wieczorem znów nie mogłem go odpalić.Chciałem zadzwonić do kolegi ale odczytałem smsa i wrzuciłem blueconnecta do plecaka
                          .Po 25.08.2010 kolega dostał fakturę na 602,56zł.Było to o wiele za dużo ale zapłaciłem.
                          Ale większe było zdziwienie jak po następnym okresie rozliczeniowym czyli po 25.09.2010 przyszła faktura za okres od 25.08.2010 do 24.09.2010 na 7104,64 zł i na tym rachunku szczegółowym widnieją połączenia w Chorwacji dnia 8,9 i 10 .08.2010 roku.
                          Za połączenia w Chorwacji razem odebranych i wysłanych było 197172 kb.Czy to jest normalne??

I odpowiedź innego forumowicza:

Opłaty za blueconnect - takie jak w umowie obowiązują tylko w Polsce.
                          Poza nią są to opłaty roamingowe - całkowicie nie opłacalne. Można reklamować - nikt tego prawa Ci nie odbierze - ale na 99,99% będzie odpowiedź ze opłata jest zgodna z cennikiem.
                          Koszt 100kB w HR wynosi 3,6 gr i zawsze paczka jest zaokrąglana do pełnych 100kB ! mB to około 36 zł Łatwo więc wyliczyć ze 197.172 Kb to 246 Mb * 36 zł to około 8.872 zł. To są moje wyliczenia - nie jestem dobry z matmy, ale z grubsza pokazuje ile to może kosztować.

• Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.telpol.net.pl 27.08.11, 14:29
                            Jeszcze raz dzieki za szczegołowe informacje. CZy przy domkach happycamp mozna parkować czy parkuje się z dala od domków bo w któryms z folderów było zaznaczone parkowanie z dala od domków tylko teraz nie pamiętam w jakiej firmie.
                            • Gość: venice Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.acn.waw.pl 30.08.11, 00:22
                              Wlasnie przy domkach nie mozna parkowac z powodu ich ulozenia na skarpach ale parkingi sa blisko, w sumie mozna tez zaparkowac po prostu jakos obok, ja parkowalam na miejscu campingowym nie wykorzystywany ktore bylo jeden domek dalej, wiele osob tak robilo i nie bylo problemow.
                          • Gość: venice Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.acn.waw.pl 30.08.11, 00:28
                            Juz nie strasz wiecej ludzi :-) takie rzeczy trzeba robic z glowa, chyba, ze ma sie sponsora :-) lub praca wymaga abys byl zawsze na laczach. Prywatnie nie polecam oczywiscie i na bank opcja internetu campingowego bedzie tansza. Koniec tematu :-)
                            • hepik1 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 30.08.11, 21:22
                              venice napisał(a):

> Juz nie strasz wiecej ludzi :-) takie rzeczy trzeba robic z glowa

Najpierw poczekaj na najbliższą fakturę ;)
                              A że z głową trzeba to fakt.
                              I po to ludzie kombinują ze zdejmowaniem blokad w modemach a w CRO kupuja tamtejsze startery i doładowania.
                              Albo szukają wi-fi.
                              Gdyby to było tak pięknie jak u Ciebie,nikt by sobie głowy nie zawracał.
    • Gość: Tomasz Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.tarniny.pl 28.08.11, 23:06
      Hej. Jedziemy na ten camping 4 rodziny ze Szczecina 8-18 wrzesień :) Pozdrawiam może się spotkamy.
      • loorien Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! 29.08.11, 13:12
        Venice dziękujemy za szczegółowe informacje aż mi się zachciało pakować. Ruszamy 2 września:) Troszkę mnie wystraszyłaś tymi namiotami przy drodze bez cienia - czy to są właśnie namioty Eurocampu? Oby pogoda się utrzymała, wolę upał niż gdyby miało lać;) Pozdrawiam
        • Gość: venice Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.acn.waw.pl 30.08.11, 00:18
          Lorien, ja juz wrocilam, na wyjazd pogoda byla minimalnie gorsza ale to oznacza, ze wial silniejszy wiatr i dwa razy zaszlo slonce, na podroz to lepiej :-)
          Namioty przy drodze raczej prywatne ale nie dam sobie glowy uciac bo ich jest tam tyle, ze nie bylam w stanie tego ogarnac. To najwiekszy camping na jakim bylam do tej pory.
          Jezeli chcesz zwiedzac przed samym dojechaniem na camping (czytalam w innym poscie) to chyba lepiej bedzie wybrac dorge przez Portoroż na przekraczanie granicy bo droga po autostradzie jest strasznie zakorokowana, ja stalam 3h na wyjazd a po drugiej stronie nie bylo lepiej.
          Zycze udanego urlopu i milych wrazen :-)
          • Gość: kasia74 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: 176.97.27.* 09.04.12, 15:12
            Witam ,czy ktos orietuje sie w jakiej częsci kampingu znajdują sie namioty vacansoleij
            • Gość: gość Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 20:09
              Kojarzę, że na forumCro - było napisane, ale nie pamiętam w jakim wątku. Z tego co widziałam na Zooverze - w cieniu - a to już duży plus :-)
            • Gość: ja13 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.kwsa.pl 10.04.12, 08:43
              Byliśmy w ubiegłym roku z Vacansoleil, ale w domkach z Keycamp . Są kawałek za recepcją po lewej stronie w cichym miejscu. Domki Vacansoleil były obok domków Eurocampu na drugim końcu campingu, trochę daleko od basenów i "głównej" plaży z piachem i drobnym żwirem , z widokiem na kamieniołom. Efekty dzwiekowe gratis :( jak dla mnie masakra. Pytajcie w Vacans o domki Keycampu. Ceny na kempie kosmiczne (jak zwykle) kupujemy tam tylko pieczywo, owoce i warzywa na straganach przed bramą lub gdzieś po drodze, jeżeli zwiedzamy :) Nie bierzemy jedzenia z kraju bo nie warto, podjedźcie sobie do Słowenii (Koper ok 30 km od Lanterny) ceny w markecie porównywalne lub niższe od naszych przy kursie Euro ok 4 zł. W kompleksie marketów naprzeciw Spara, sklep typu Biedronka z bardzo dobrymi cenami,np.łopatka - chudziutka porcja 2 kg ok 20 zł, piwo 2zł, kinder bueno ok 1 zł, włoskie tortellini 1kg - 10zł. Zakupy na 2 tygodnie mieszczą się w lodówce domku :)
              Pozdrawiam, życzę słońca.

• Gość: kasia74 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: 176.97.27.* 30.04.12, 11:35
                Może ktos sie oriętuje czy w namiotach vacansoleil są poduszki i koce ? Niestety w biurze nie wiedzą.W ofercie zazwyczaj nie ma a po przyjezdzie na miejse okazuje się że są.
            • Gość: Kinga Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: 217.97.137.* 30.04.12, 14:42
              w sektorze G znajduje się Vacansoleil w tym roku
              • Gość: wakacyjna Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.12, 22:17
                Witam,
                chciałabym pojechać na ten camping pod koniec czerwca pod namioty Vacansa, czy sektor G jest daleko od morza? czy plaża przy campingu jest 'znośna' dla dzieci? czy od razu jest bardzo głęboko? że kamyki to wiem, ale czy w miarę bezpieczna głębokość?
                Czy w najbliższej okolicy jest jakaś plaża przyjazna dzieciom?
                Jeszcze mam pytanie odnośnie toalet, czy jest ich dużo na campingu i czy odległość w sektorze G nie jest zbyt uciążliwa?
                Nie byłam jeszcze w Chorwacji...stąd moje pytania...
                • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.ip.netia.com.pl 07.05.12, 14:25
                  Do morza okolo 5m , wada bardzo wysokie uciążliwe schody jak naliczyłem wysokośc do pokonania to około 5 pięter. Głebokośc wody na poczatku dosyć łytko tak do 1 m ale to zależy od pory dnia i od przypływu. Ogólnie woda bardziej zdradziecka niż np. w Parku Umag poniewaz są doły miedzy blokami kamiennymi. Ze względu na te schody (ośrodek usytowany jest na wysokiej skarpie) ja raczej nie zachwyciłem sie Lanterną, polecam Park Umag który jest około 10 km bliżej przed Novigradem, jesli masz możliwośc zmienić zakwaterowanie to warto.
                  • Gość: gość Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 17:35
                    A jak faktycznie jest z skarpą przy domkach z vacansa? Słyszałam, że jest spora i zaczynam się martwić bo jedziemy z małymi dziećmi. Czy znajdzie się fajne miejsce na plaży dla maluchów (nie koniecznie piasek) z łagodnym dnem?
                    • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.telpol.net.pl 07.05.12, 18:58
                      Wszystkie domki w laternie sa na skarpach tak około 1-1,5m jest to problem jesli chodzi o male dzieci. O piasku zapomnij. Nieweim co znaczy ładne dno? Dno wyłożone wielkimi głazami trzeba ostrożnie chodzić bo łatwo sie potknąć. Ale to urok Istri
                      • Gość: gość Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 21:00
                        A czy ta skarpa jest jakoś zabezpieczona, może chociaż krzakami?
                        Głazy ok, wiadomo, że piasku nie znajdę, ale ładne dno mam na myśli, nie za głęboko tak od razu.
                        • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.telpol.net.pl 07.05.12, 23:32
                          Jak pisalem juz wczesniej głębokość zalezy od pory dnia (przyplyw odpływ) no ale niema jakies wielkiej głebi tak na kilka metrow od brzegu głebokosc kolo 1m ale sa zdradliwe doły.
                          Jesli chodzi o skarpe tą nad morzem jest zabezpieczona siatką.
                          Jesli chodzi o skarpe z domkami i namiotami to tu jest gorzej krzaki są ale odzielaja domki od siebie a nie koniecznie od skarpy (zalezy jaki domek sie trafi) ja akurat nie jezdze z malymi dziecmi ale uwazam ze przy dzieciach ta skarpa nie jest najpeszym rozwiazaniem .
                          Jak chcesz to przeslij maila do mnie lapo@op.pl to w wolnej chwili poszukam jakis fotek z osrodka.
                          • Gość: gość Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 21:36
                            Dzięki za wszystkie info. Nie będe fatygować o zdjęcia - jeszcze mnie zestresują przed wyjazdem :-) Mam tylko pytanko: jaka jest szansa, że rezydent vacansa wpuści nas na domek przed 14? Chcemy przyjechać wcześnie z rana, na innych campach nie było z tym problemów, a jak jest na Lanternie?
                            • Gość: gość Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 21:41
                              Aha i jeszcze jak jest z parkowaniem, można przy domkach?
                              • Gość: opal20 Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.12, 11:33
                                Z Vacans można parkowac przy domkach, z euro jak dobrze pamietam parkowanei było na głownej alejce ale tez niedaleko domku.
                                jeśli chodzi o wczesniejsze zakwaterowanie to chyba zalezy jaki bedzie rezydent i to jest totolotek.
                                Od lat jeżdze z Eurocampa, Vacans, selectcamp, Happycamp i z tym jest problem w wiekszości przypadków niechceili slyszec o wczesniejszym zakwaterowaniu wiec teraz tak jezdze zeby być na campie popoludniu, ale może ci sie poszczęści.
                                Ktos pyrtał wczesniej o kamieniołom. Według mnie to najmniejszy problem . Coś tam b uczy ale w zgiełku całego ośrodka ginie dla mnie nie byłao to uciążliwe a tez miałem obawy.
                                Od czasu do czasu słychac jak ładują kamieniami statek ale nie ma jakiś wystrzałów.
                                Ale oczywiście zalezy co komu przeszkadza.
                                Mnie bardziej wkurzali pijani włosi którzy imprezoeali całymi nocami i darli ryja a było ich sporo.
                                Kiedys za sąsiadów miałem holendrów rodzice dziadki i male dziecko i onui naokrągło śpiewali temu dziecku jedynie jak dizecko spalo był spokoj myślalem ze zwariuje , no niestety takie są uroki ośrodków turystycznych.
                                Pozdrawiam i zycze miłego wypoczynku.
                                na zakupy opłaca sie jeżdzic do Porecia jest tam Lidl i tesco ceny tylko troszke wyzsze niz u nas ( mieso wiecej niż troszke) Warto jechac do Puli super amfiteatr rzymski.
                                Nie stresuj sie bedzie fajnie.
                                W Laeternie jest fajny basen z jakuzzi i mala zjezdzalnia czego nie ma w Umag.
                                Jest net w recepcji płatny.
                                Ogólnie ośrodek bardzo duży jedynie ze duzo pogdóre sie lazi i nadół bo na nierównym terenie.
                                • Gość: gość Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 20:35
                                  Super dzięki za wszelkie info o tym campie.
                                  Uśmiałam sie o śpiewajacych dziecku holendrach :-)
    • Gość: Sly Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.12, 11:11
      Podzielę się moimi spostrzeżeniami z pobytu na lanternie we wrześniu 2012. Mieliśmy domek z vacansoleil. Przy rezerwacji otrzymaliśmy tylko podstawowe informacje dot campingu z adnotacją iż szczegółowe otrzymamy razem z voucherem. Okazało się, że z tych szczegółowych informacji przydatny jest tylko opis dojazdu. Poza tym wszystko to samo co w katalogu z ogólnikami, że na niektórych kampingach potrzeba "to" a na innych "tamto".... W informacjach podana była wys kaucji 150EUR (w rzeczywistości 100 EUR). Check in poszedł sprawnie. Na recepcji zabrano paszporty, które można było odebrać na nast. dzień po uiszczeniu opłaty klimatycznej. 1EUR za os za dzień (można płacić w kunach lub kartą). Za dzieci opłaty nie pobrano.
      1 km od recepcji znajduje się "namiot -recepcja" z vacansoleil. Pracownica przekazała nam domek i pobrała kaucję. Domek zastaliśmy czysty i w pełni wyposażony. Przepaloną żarówkę, pustą butlę z gazem wymieniono nam bezpłatnie.
      Widok był na zatokę, ujście rzeki i kamieniołom. Odgłosy dochodzą ale nie są uciążliwe. Plusem tego miejsca jest dostęp do słoweńskich sieci komórkowych (tańsze). Do morza schodzi się schodami lub wysafaltowaną ulicą co polecam osobom z wózkami. Do basenu dla dzieci zde słodką wodą jest ok 400m. Obok niego jest plac zabaw i miejsce animacji dla dzieci (2 x dziennie po 2h). Do głównego basenu ze słoną wodą jest ok 1,2km. Na plaży i przy basenie leżaki płatne 20-25kn za dzień.
      Zakupy można robić w marketach 1 przy recepcji i jeden mniej więcej po środku kampingu
      Ceny w sklepach wyraźnie wyższe niż np w lidlu czy kauflandzie. Pieczywo dostępne jest zarówno w sklepach jak i w "kioskach-piekarniach". 100m od recepcji jest też sklep rybny. ceny podobne jak na targu rybnym w porecu. Kalmary 80-100kn, Dorada w zależności od wielkości 70-120kn, mule 25kn. Makrela 40kn. Są też ryby po 30-40kn, które są całkiem smaczne nazwy niestety nie pamiętam.
      Po całym kampingu rozsiane są restauracje, pizzerie, fast foody. Ceny są różne ale nie ma co liczyć, że są tanie. Osoba dorosła w knajpie zostawi co najmniej 70kn. W fastfoodach frytki 15-20kn, hamburger 30kn, piwo 18-25kn.
      Internet dostępny w okolicach recepcji jest bezpłatny. Po otworzeniu przeglądarki wypełniamy formularz i na maila dostajemy hasło dostępu na cały nasz pobyt.
      Ogólnodostępne sanitariaty są czyste i jest ich sporo. Są również pomieszczenia dla niemowlaków z wanienką i przewijakiem. Pralki typu "wrzuć monetę" kosztują 35kn za pranie.
      Dzień przed odjazdem przyszła pracownica z vacansoleil przyniosła płyn do wc i płyn do szyb. Ustaliła z nami godzinę odjazdu. O umówionej porze odebrała domek i zwróciła na kaucję.
      Wyboru tego miejsca nie żałuję, choć brakowało mi klimatu Dalmacji, do której wrócę w przyszłym roku.
      • Gość: vvv Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.ists.pl 24.10.12, 17:40
        zwiedzaliście jakąś bliższą lub dalszą okolicę?
        • Gość: Sly Re: Istria camping Lanterna we wrześniu!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 22:32
          Z małymi (1 i 5lat) dziećmi nie nastawialiśmy się zbytnio na zwiedzanie. W drugi dzień pobytu "zaatakował" nas sprzedawca wszelkich wycieczek (Wenecja, Plitwice, rejsy statkiem, wędkowanie na morzu, fish piknik itp). Kupiliśmy u niego rejs statkiem z Poreca do Rovinja. Autokar odbiera ludzi z przystanku koło recepcji i w to samo miejsce odwozi, na statku standardowo makrela z rusztu + kapusta, wino, woda, sok, rakija. Przewodnik opowiada w wielu językach oprowadza po Rovinju.
          Na własną rękę wybraliśmy się do Puli i do Triestu (no i Poreca:)). Z uwagi na latorośl, były to wycieczki bez wielkiego nastawienia na zwiedzanie.
          Najciekawszą "wycieczkę" zaliczył znajomy, który wybrał się do zagajników przy głównej drodze . Po 2h wrócił z torba pełna prawdziwków i podgrzybków :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka