darunion 12.06.04, 09:28 NIE MOGĘ SIĘ ZDECYDOWAĆ JAKĄ WYBRAĆ MIEJSCOWOŚĆ NA WYPOCZYNEK. MOŻE KTOŚ POLECI ATRAKCYJNE MIEJSCE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boris2 Re: DO JAKIEJ MIEJSOWOŚCI POJECHAĆ 18.06.04, 19:39 a wolałbyś poszaleć czy odpocząć na łonie przyrody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: DO JAKIEJ MIEJSOWOŚCI POJECHAĆ IP: *.class145.petrotel.pl 18.06.04, 20:47 jeżeli jedziesz do Dalmacji to każda miejscowość ma tam swój urok.A jeśli chcesz dużo wrażeń i gorącego ciepła to jedż na Peljesac np.do Orebica - wtedy masz możliwość zobaczenia Dubrownika i Korculi.Napisz czy jedziesz samochodem, to podam ci możliwości dotarcia - można płynąć z Ploce lub jechać półwyspem. Odpowiedz Link Zgłoś
darunion Re: DO JAKIEJ MIEJSOWOŚCI POJECHAĆ 19.06.04, 17:00 tak wybieram się do Dalmacji. Jadę samochodem z Poznania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: DO JAKIEJ MIEJSOWOŚCI POJECHAĆ IP: *.class144.petrotel.pl 20.06.04, 11:48 jeżeli jediesz do Dalmacji to polecam poświęcic jeden dzień na Plitwickie Jeziora.Z apartamentem przed Plitwicami nie ma żadnego problemu.Byłem tam ok.20 zanocowalśmy,następnego dnia Plitwoce - nocleg i dalej.Jechałem trasą Cieszyn- Brno-Wiedeń-Graz-Maribor-Zagrzeb-Karlowac-Plitwickie Jeziora-Split-Makarska- Ploce i tu dalej dwa warianty:1.prom do Trpanj i ok.15km samochodem do Orebica., 2.cały czas samochodem -krótki odcinek przez BIH i przez prawie cały pólwysep Peljesac do Orebica.Oba warianty są godne uwagi ze wzgędu na towarzyszące widoki W Orebicu jest plaża piasczysto żwirowa /zaraz na początku/no i do zwieedzania klasztor z oklic którego jest wspaniały widok na Korcule/samochód trzeba zostawić przy hotelu Bellevue i dalej pieszo/,góra Svllia/961m-można wejść/itp. Z Orebica może popłynąc/ za 10kun /w każdej chwili na Korculę ,dojechać do Dubrownika,Trstenika,Stonu,Trpanj,Mlini,Cavtat,zobaczyć Mljet.W Trpanj warto się przejść alejką nadmorską tz.od strony morza ,tak jak zjeżdżają samochody z promu prosto to my w lewo.Nic nie oznaczone,wydaje się po co tam iść ,a warto. Odpowiedz Link Zgłoś