Dodaj do ulubionych

Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012

07.05.12, 21:55
Witam,

Pierwszy raz na forum. Było sporo postów o Korculi, ale sprzed wielu lat... Będę wdzięczny za możliwie świeże informacje na temat dojazdu na Korculę i apartamentów Bon Repos, do których się przymierzamy (2 pary + 3 latek)…
Interesują nas Wasze opinie, zdjęcia, ceny promów na Korculę i z Korculi do np. Dubrownika oraz rekomendacje fajnych do odwiedzenia miejsc… jak również każde inne użyteczne informację – to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji ;-)

Pozdrawiam / Seaman
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 16:16
      W mojej ocenie wybor Korculi na pierwszy wyjazd nie jest najbardziej trafiony. Znam lokalizację tych apartamentow/ nie wiem jakie warunki wewnatrz/ i na pewno bym tam nie pojechała / zwłaszcza w sezonie / . Nie wiem co podpowiedzą inni, ale ja radzę poszukać coś innego.
      • seaman1916 Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 08.05.12, 23:22
        Wielkie dzięki ;-)... Odpuściłem zatem... Hotel Borik w Lumbardzie...?
    • Gość: bu ba Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 22:55
      przy samym kompleksie plaża, prawie piaszczysta, jak na chorwacje to niemal łeba, dość daleko do miasta, super spacer, dziecko raczej w wózku, można też popłynąć łodzią, a miejsc w pobliżu do zwiedzania super pełno, trasa z polski na 2 dni (z noclegiem)ja w nocy nie jadę mimo dość dobrego zmiennika (czki), jak byłem pierwszy raz było gorzej
      • seaman1916 Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 08.05.12, 23:23
        Dzięki... ;-)... Planujemy stanąć na nocleg w okolicach Trogiru... Jakieś rekomendacje?
    • Gość: JJ Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 15:44
      Czy nie będzie wam przeszkadzać bliskośc portu , a tym samym jakość wody.
      • seaman1916 Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 09.05.12, 21:01
        Zmiana planów... Borik w Lumbardzie... Niestety są już tylko klimatyzowane pokoje bez balkonów...
        • Gość: croturysta Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 IP: *.31.24.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.05.12, 08:28
          Hotel Borik skłąda się z kilku budynków - ten najładniejszy, kamienny to recepcja i niby luks-eksklusive knajpa na tarasie z głośną muzyką w sezonie. W rzeczywistości o wiele gorzej to wygląda. Z tyłu są budynki hotelowe z lat 70-80 , bez widoku na wodę ( na zdjęciach reklamowych tego nie widać ). Ogólnie też tam kiedyś chciałem jechać, ale cena powalała w stosunku do oferty i wyglądu na miejscu. Jeżeli coś mogę doradzić, to obok jest hotel Lumbarda - fotki w ofercie bez ściemy, rezerwacja przez ich stronkę. Jest też ok. 100 m dalej kompleks apartamentów Lina- byłem tam kilkakrotnie - ogólnie b. dobre warunki, ale w ciągu ostatnich kilku lat strasznie podnieśli ceny i są już niekonkurencyjni ( wg mnie) . W okolicy pełno też prywatnych domów z apartamentami - można bytać w info turyst. przy poczcie.
          • seaman1916 Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 13.05.12, 21:39
            Witam, Wielkie dzięki... Borik mam zarezerwowany do jutra, ale po tym wpisie chyba odpuszczę... Myślałem o Linie... Lumbardę sprawdzę... Wielkie dzięki ;-)...
    • letsgodance Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 09.05.12, 19:52
      genialny hotel na last minute

travelscanner.pl/skanuj/bon+repos+korcula

seaman1916 napisał(a):

> Witam,
      >
      > Pierwszy raz na forum. Było sporo postów o Korculi, ale sprzed wielu lat... Będ
      > ę wdzięczny za możliwie świeże informacje na temat dojazdu na Korculę i apartam
      > entów Bon Repos, do których się przymierzamy (2 pary + 3 latek)…
      > Interesują nas Wasze opinie, zdjęcia, ceny promów na Korculę i z Korculi do np.
      > Dubrownika oraz rekomendacje fajnych do odwiedzenia miejsc… jak również
      > każde inne użyteczne informację – to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji ;-
      > )
      >
      > Pozdrawiam / Seaman
      • Gość: JJ Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 21:13
        A co takiego genialnego w tym hotelu?
    • pojechanewakacje Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 11.05.12, 18:11
      Moim zdaniem Korcula to fajne miejsce na wypoczynek (o apartamentach nic nie wiem), ale wyspa jest urocza. Do Dubrownika nie opłaca sie płynąc promem, lepiej pojechać samochodem.
      Znajomi robili sobie też jednodniowe wycieczki z Korculi (z Lumbardy) Mostaru - z rocznym dzieckiem.
      Jeśli będziecie w Trogirze, równiez polecam spędzenie kilku godzin i pospacerować po mieście - jest urocze.
      • seaman1916 Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 13.05.12, 21:41
        Wielkie dzięki!!! ;-)... Jakieś rekomendacje poza Korculą...? ;-)...
    • Gość: JJ Re: Korcula & Apartamenty Bon Repos - Lato 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 16:45
      Prosisz orekomendacje ale nie piszesz czy miejsca , czy hotelu , jak długoi urlop ,co zdojazdem -własny .aurokar czy samolot , jakie progi finansowe , przed czy posezonie, zwiedanie czy plażowanie. To wszystko wazne aby coś radzić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka