Dodaj do ulubionych

Ceny w Chorwacji.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 21:57
Witam,
Chciałem się dowiedzieć jakie są ceny za wyżywienie itp.
Od zwykłych sklepów, po bary itp, ale drogie restauracje mnie nie interesują.
Jakie są ceny alkoholi w zwykłych sklepach a także barach, klubach...
Ewentualy wyjazd byłby do Crikvenicy
Obserwuj wątek
    • troms Re: Ceny w Chorwacji. 03.07.12, 22:13
      Z moich doświadczeń:
      obiad w restauracji 70 - 90 kun
      piwo - 15 kun
      woda 1,5 l - 6
      • troms Re: Ceny w Chorwacji. 03.07.12, 22:13
        Nie wiem co tam jeszcze potrzebne do przeżycia :)
      • Gość: zzz Re: Ceny w Chorwacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 22:27
        a te cey jak np za piwo to w zwykłym sklepie, czy barach, restauracjach?
        • wislok1 Re: Ceny w Chorwacji. 03.07.12, 23:16
          Przecież napisał, że w knajpach !
          Ceny w knajpach intensywnie dobijają do poziomu Niemiec, to samo jest w Słowenii.

Pomnóż ceny w Polsce przez 1,33 i masz średnie ceny w sklepach w Chorwacji.

W sklepach może też być drożej, szczególnie w małych, gdzie jest wielu turystów.
          Najlepiej robić zakupy w większych, np. tu:
          www.konzum.hr/
    • hepik1 Re: Ceny w Chorwacji. 04.07.12, 04:15
      Szokujące ceny żywności w Chorwacji...taki tytuł z chorwackiej prasy:

www.jutarnji.hr/sokantne-cijene-hrane-u-hrvatskoj--sokove--cajeve-i-vodu-placamo-kao-svicarci-/909279/
    • Gość: vvv Re: Ceny w Chorwacji. IP: *.ists.pl 04.07.12, 05:57
      np. www.konzum.hr/Aktualno/Uvod.aspx
      www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-69806612-AD646FA3/lidl_hr/hs.xsl/6848.htm
      • Gość: tom Re: Ceny w Chorwacji. IP: *.tvkstella.pl 04.07.12, 07:14
        Jak już pytasz o trunki... Rakija fabryczna w sklepie - ok. 70 kn litr, u gospodarza - do 40, wino w sklepie od 23-25 za bocę, u gospodarza - można trafić za 15, polecam burek jako doskonały substytut obiadu, skuteczniejszy od pizzy - do wyboru do koloru - z mesom, z sirom, z kupusom, można kupić, zależnie od regionu, juz za jakieś 8-10 kun, winogrona, zależnie od regionu - 15-30, figi - przeciętnie ok. 12-15 kun, ale możesz trafić i za 25...
        Jeśli masz możliwość - zaopatruj sie w miastach, w sieciowych sklepach. Ten sam towar, ale za połowę ceny z małych sklepików przy plażach... Dotyczy głównie napojów, na których - jak masz takie życznie - możesz oszczędzić: woda z kranów jest świetnej jakości, miejscowi używają jej na codzień zamiast mineralki, i to bez gotowania. Idealnie smakuje wprost z zamrażalnika ;-))
        • hepik1 Re: Ceny w Chorwacji. 04.07.12, 11:25
          Prawdziwy Polak nieprzegotowanej kranówy do ust nie weźmie! ;)
          Lepiej wziąc kranówę zabutelkowaną z Polski!
          Bo ona Nasza!
          I gotować nie trzeba,bo ona z butelki i polska w dodatku! ;)
          • Gość: termondar Re: Ceny w Chorwacji. IP: *.252.42.2.internetia.net.pl 06.07.12, 10:45
            W Chorwacji byłem kilka razy i nigdy nie spotkałem wody w kranach, która nie nadawałaby się do bezpośredniego spożycia, przeciwnie zawsze była lepsza w smaku od nie jednej naszej mineralki.
            A co do cen to są nieco wyższe od naszych, ale bez przesady, można je śmiało porównać do cen w naszych zimnych kurortach.
            Drogie są ryby, o około 50 %, ale za to świeżutkie, ale przeważnie tanie są owoce morza, małże (dagnje) na targu rybnym 15 - 18 kun, ostrygi (kamenice) 20 – 25 kun.
            Polecam wszelkie miejscowe, (domaće) wyroby, wina, sery, wędliny są pyszne.
            • verka77 Re: Ceny w Chorwacji. 06.07.12, 14:12
              piwo w markecie 6-7 Kn
              • Gość: zzz Re: Ceny w Chorwacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 14:55
                Ale p ta cena za piwo w markecie to jest jakieś z średniej półki jak żywiec czy ewetualnie np tyskie? czy może piwo typu vip czy marki "tesco" ?
                • verka77 Re: Ceny w Chorwacji. 06.07.12, 17:30
                  Po 2-3 dniach degustacji upodobałam sobie piwo PAN ZLATNI ( taki polski Lech), z porterów Tomislav - te wieczorem a za dnia na plaży 2 gatunki radlera : PAN Lemon, i Ożujsko Lemon -świetne na upał orzeźwiające 2% alk.

Droższe piwa jakie widziałam w markecie to były pospolite u nas carlsbergi, czeskie zlate bazanty itp , one siegaly nawet 15 kun
                  • sofia41 Re: Ceny w Chorwacji. 06.07.12, 20:51
                    > pospolite u nas carlsbergi < - a dużo gatunków tego piwa znasz ?

Pospolite czy popularne. Piwo Carlsberg można kupić wszedzie na świecie. Jakie polskie piwa można kupić wszędzie ma świecie ?
                    • hepik1 Re: Ceny w Chorwacji. 06.07.12, 21:00
                      Nic w zyciu bardziej obrzydliwego w życiu nie piłem jak Carlsberg na Stadionie Narodowym w czasie półfinału ME ;)
                      Nigdy w życiu do ust nie wezmę.Nawet na Saharze ;)
                    • verka77 Re: Ceny w Chorwacji. 06.07.12, 21:03
                      > > pospolite u nas carlsbergi < - a dużo gatunków tego piwa znasz ?
                      nie, znam tylko 1:) i, mnie smakuje nie jestem znawcą piwa, choć bardzo je lubię i spijam sporo :) w chorwackim marketach widziałam tylko takie jakie w mojej polskiej okolicy są w każdym sklepie, dlatego napisałam pospolite:
                      www.google.pl/imgres?start=218&hl=pl&sa=X&rlz=1C1CHRG_enPL467PL467&biw=1268&bih=688&addh=36&tbm=isch&prmd=imvnsa&tbnid=_eN0ORzA5FJwSM:&imgrefurl=http://www.cellarbration.com.sg/popup_image.php%3FpID%3D293&docid=0N_tK_VLK7XiCM&imgurl=http://www.cellarbration.com.sg/images/Carlsberg-Green-Pint-330ML.jpg&w=350&h=350&ei=fzX3T_m-JYnAtAa7y93aBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=910&vpy=135&dur=1254&hovh=225&hovw=225&tx=112&ty=98&sig=104772113001011343418&page=11&tbnh=148&tbnw=148&ndsp=22&ved=1t:429,r:8,s:218,i:102
                      U nas ten carlsberg kosztuje 2-3 złote, w chorwacji 15 Kn - o tym był mój post
                      >
                      > Pospolite czy popularne. Piwo Carlsberg można kupić wszedzie na świecie. Jakie
                      > polskie piwa można kupić wszędzie ma świecie ?
                      Tego pytania nie zrozumiałam, innych polskich piw nie widziałam w Cro, ale też nie szukałam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka