Dodaj do ulubionych

dojazd do Czarnogóry - Bar

IP: *.205.117.51.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.12, 23:05
Witam,
proszę o info od wczensiejszych turystow - wyjazd do Baru z Katowic, myśle o drodze przez Budapeszt i Belgrad do Podgoricy i Baru - czy jest w miarę przejezdna? Jadę z 2 dzieci i 2 kierowcow chcialabym raczej nie nocowac po drodze .
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: dojazd do Czarnogóry - Bar IP: *.sileman.net.pl 07.07.12, 23:55
      Oczywiście że jest przejezdna,to jedna z trzech ogólnie przyjętych wariantów dojazdu do Czarnogóry,trasa dość tania w opłaty drogowe,odcinek Serbia-Czarnogóra wyjątkowo atrakcyjny widokowo.Ja jadę też do Czarnogóry z Rudy Śląskiej ale przez Ustroń-Zilina-Bratysława-Budapeszt-Sarajevo-Podgorica-Dobra Voda k/Baru.Pozdrawiam
      • Gość: adi995@wp.pl Re: dojazd do Czarnogóry - Bar IP: *.bytom.vectranet.pl 03.08.14, 23:11
        kiedy jedziesz do czarnogóry ?
        • trypel Re: dojazd do Czarnogóry - Bar 04.08.14, 09:17
          myslisz że od 2 lat wciaż sie zbiera do wyjazdu?
          • Gość: isjf Trypel -powinno być trol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.14, 10:09
            Człowieku ,szukam różnych informacji i wszelkie są przydatne.Twoje ,możesz się obrazić są wk,,,
            Może dla taj Pani informacja sprzed 2 lat jest nieistotna ale dla mnie owszem.Pomyśl jaki sens jest zakładać nowy wątek jak można pociągnąć.
            Zastanów się nad swoimi wpisami,które są Twoją subiektywną oceną i nic nie wnoszą tylko wkurzają.Forum Bułgaria Trypel,tutaj też.Człowieku nie musisz w każdym temacie odpowiadać
            • Gość: j... Re: Trypel -powinno być trol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.14, 10:26
              Jeszcze przykład na temat policji na słowacji
              ja muszę.
              Raz że po bryndzę.
              Dwa że jadąc po wino na Wegry muszę jakoś sie przez Słowacje przebić
              Trzy że bryndzowe haluszki...
              Co kogo obchodzą Twoje zakupy.
            • trypel Re: Trypel -powinno być trol 04.08.14, 15:23
              Ty czytasz co piszesz czy tak w klawiaturę łomoczesz?

gość w 2012 pojechał do Czarnogóry, po 2 latach inny zadaje mu pytanie kiedy wyjezdża? albo ktoś tu jest podróżnikiem w czasie albo po prostu bezmyślnie stuka.
              • Gość: j... Re: Trypel -powinno być trol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.14, 21:53
                Podtrzymuję,że Twoje wpisy są tylko zasmiecaniem forum.Wiecej osób skorzysta na lapsusie kogoś ,kto pyta o drogę sprzed 2 lat niz o Twoim jedzeniu .Takie wpisy są idiotyczne i nikomu nie potrzebne.
                • trypel może jakiś przykład 05.08.14, 08:17
                  jak mozna skorzystac z pytania o wyjazd zadanego po 2 latach? gość wyruszy ponownie?
                  • Gość: j.. Re: może jakiś przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 13:22
                    wyjazd do Baru z Katowic, myśle o drodze przez Budapeszt i Belgrad do Podgoricy i Baru - czy jest w miarę przejezdna?

przeczytaj uważnie .Załóżmy ,że ja też wyruszam drogą z Katowic do Baru w sierpniu 2014 ,biorąc pod uwagę powodzie ,pytanie jest zasadne dla turysty z 2014 roku.Może nie ten sam ale innych kilku tak.Forum to nie wymiana myśli między 2 osobami ale ma z tego skorzystać więcej osób.
                    Nie brnij dalej .Temat uważam za zakończony
                    • trypel Re: może jakiś przykład 05.08.14, 14:03
                      nie jest zasadne.

"kiedy jedziesz do czarnogóry ?" po 2 latach od wyjazdu ?????

mozna zapytać np jak droga taka i taka, w tym samym temacie, moze ktoś wie, sam jechałem 3 tyg temu przez Belgrad, 3 msc temu przez Banja Lukę. Ale to pytanie świadczyło o głupocie albo ignrancji.
                      • hepik1 Re: może jakiś przykład 05.08.14, 14:43
                        Z rok temu Agora zrezygnowała z archiwizacji wątków,przed tym,żadnego watku zarchiwizowanego nie dało się "dźwignąć"
                        Teraz ludzie wpisują w googla jakies hasło(pytanie) i wyskakuje link do takiego wątku jak ten.
                        Pytajacy nie zwraca uwagi na datę,wydaje mu sie,że tak wysoko w googlu ,może byc tylko aktualny wątek.
                        I stąd takie dopisywanie się w wątkach z przed lat.
                        • trypel Re: może jakiś przykład 05.08.14, 14:56
                          na forum auto-moto mamy za to specjalną nagrodę - Złotą Łopatę :)
                          • janmar64-b-stok Re: może jakiś przykład 05.08.14, 17:18
                            Mam pytanko czy jadąc przez Kosice da się ominąć ten kawałeczek R4 za miastem że by przelecieć Słowację bez winietki?
                            • trypel Re: może jakiś przykład 05.08.14, 18:11
                              starą drogą, cały czas czynna. Ale nie jestem pewien czy ten kawałek za Koszycami do granicy jest płatny -google.maps podaje że nie.
            • Gość: yurek Re: Trypel -powinno być trol IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.14, 00:28
              łoł, ale trola znalazłeś...chyba nie czytałeś wisloka - to jest dopiero geniusz.
    • janmar64-b-stok Re: dojazd do Czarnogóry - Bar 06.08.14, 10:52
      Czytanie mapy Google.
      Czy na mapie google drogi w Słowacji oznaczone kolorem pomarańczowym to są płatne? Jeżeli tak to pozostałe są bez opłat, mimo oznakowania np. czerwone R4 w Kosicach?
      • trypel Re: dojazd do Czarnogóry - Bar 06.08.14, 11:12
        tam jest opcja prowadzenia drogami bez opłat - wtedy prowadzi własnie R4
        • trypel proszę 06.08.14, 11:15
          bez opłat Koszyce- Debreczyn goo.gl/maps/rJTBI
          • trypel błąd! jednak płatna 06.08.14, 11:17
            www.kosickespravy.sk/pozor-nova-rychlocesta-r4-je-spoplatnena-potrebujete-na-nej-dialnicnu-znamku
    • janmar64-b-stok Re: dojazd do Czarnogóry - Bar 15.08.14, 00:09
      Witam i proszę o pomoc. Jade do MN przez Bosnię. Granicę w polsce przekroczę w Barwinku i dalej Budapeszt, Osijek,Sarajewo, Bar. Jadę na lpg i mam problem z Węgrami. Jak tam jest z tankowaniem gazu ? Na Pb mam troszkę problem z zasilaniem i wolę jechać na gazie. Znajdę stacje z gazem przy głównych trasach? W BiH , MN chyba nie ma z tym problemu?
      Dziekuję
      • Gość: Tom Re: dojazd do Czarnogóry - Bar IP: 193.164.157.* 18.08.14, 15:00
        Zarówno na Słowacji, Węgrzech, Chorwacji, Bośni, Serbii, Czarnogórze nie ma problemu z LPG. Całą trasę z Warszawy do Ulinj w Czarnogórze przejechałem na LPG jadąc przez Chyżne-Sahy-Budapeszt-Mohac-Osijek-Sarajewo-Foce-Podgorice i z powrotem przez Belgrad-Novi Sad-Budapeszt.

PZDR
        • janmar64-b-stok Re: dojazd do Czarnogóry - Bar 20.08.14, 14:53
          Dzięki Tom. Jutro startuję.
          • Gość: 6 Re: dojazd do Czarnogóry - Bar IP: 37.0.67.* 20.08.14, 19:45
            Pewnie Cię to zainteresuje .Potwierdzam,że da się przejechać przez słowację tak jak pisałeś.

Właśnie dojechałem do Sutomore.W barwinku byłem o 6 rano i jeśli mogę Ci doradzić to absolutnie nie kupuj węgierskich winietek na granicy.W kolejce stało ze 30 osób samochód na samochodzie,nie było się gdzie zatrzymac.Jak nie kupisz przez internet (ja tak kupiłem)to kup na stacji w miszkolcu.Tam jest takie rondo ,które musi objechać aby wrócić na autostradę.Koło auchan.Dopiero poźniej musisz mieć winietkę.Niektóre samochody dogoniły mnie dopiero pod budapesztem ,jak zrobiłem sobie przerwę.Myślę,że 30-40 minut w plecy.
            Co do słowacji to o dziwo przez całą nie było nawet jednego patrolu policji a jechałem 68 .Jest dość dobrze oznaczona .Cały czas koszyce ale patrz czy jest numer 68 na znaku.W jednym miejscu ,kieruje na autostradę.Wpisz w nawigację Budimir to cię dobrze poprowadzi.
      • Gość: Irek Re: dojazd do Czarnogóry - Bar IP: *.dynamic.mm.pl 20.08.14, 22:13
        Dotankuj się w Koszycach. Na Słowacji LPG i w MN ok. 2,90 a na Węgrzech ok. 3,90 W BiH ok. 2,40 zł Na ile dni jedziesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka