maramelka 14.01.13, 19:13 Szukam samodzielnego domu dla 3-4 rodzin z dziećmi w Cro, blisko morza. Może ktoś da jakiś namiar? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maramelka Re: Szukam samodzielnego domu 14.01.13, 19:55 Dodam, że na 14 dni w terminie 0d 1- 18 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Szukam samodzielnego domu IP: *.static.sl-net.pl 14.01.13, 20:40 przygotuj się na ceny 8-10 tys euro za dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Szukam samodzielnego domu IP: *.tvkstella.pl 15.01.13, 12:56 ...ale rozumiem, że na 2014, bo na 2013 chyba już nie liczysz...? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Szukam samodzielnego domu 15.01.13, 13:57 na 2013 do wyboru i koloru...zostaną z pustymi chałupami jak nie zejdą z chorych cen na adriatic.hr skalkulowało mi 14 tys. euro za dom przy morzu, dla 3 rodzin z 5 sypialniami i 3 łazienkami, dwa tygodnie w sierpniu podona konfiguracja na Halkidikach, Lefkadzie albo Pelionie w Grecji to ok. 8 tys. euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Szukam samodzielnego domu IP: *.tvkstella.pl 15.01.13, 15:10 Jeszcze w listopadzie-grudniu nie byłoby żadnego problemu ze znalezieniem w dogodnym terminie w wysokim sezonie domu z 6 mieszkaniami (od 2-osobowego po 6-osobowe), mającymi łącznie 24 miejsca, mniej więcej za 350-400 € za dobę od całości, czyli już od poniżej 4 tys. € za 2 tygodnie. Sam bym się tego podjął bez problemu. ale teraz - faktycznie, pozostaną domy po greckich cenach... możliwe, że - jak piszesz - będzie ich do wyboru do koloru. Ale miałem nadzieję, ze rozmawiamy o sprawach realnych, nie o katalogach dla snobów, i to w dodatku pasących wypasione marże posredników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trypel Re: Szukam samodzielnego domu IP: *.rdns.blackberry.net 15.01.13, 16:17 Gwoli scislosci Ty nie piszesz o domu do wynajecia tylko o budynku z 6 apartamentami. To jest roznica. Sa tacy co chca wynajac dom. Miec jedna wspolna kuchnie, jeden salon, i mieszkac przez 2 tyg razem bo im pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Szukam samodzielnego domu IP: *.tvkstella.pl 15.01.13, 16:39 Są różne szkoły. Niektorym zależy, aby mieć dom - nawet w sensie skupiska autonomicznych apartmanów - na swą wyłączność. Tzn., że nie będą tam np. mieszkać gospodarze, ani tez inni goście spoza grupy. Oni będą we wlasnym, i tylko wlasnym, środowisku - tak rozumieją dom na wyłączność. A to, czy jest wspólny salon czy wspólna kuchnia (swoją drogą: chciałbym to widzieć w przypadku np. 4 rodzin...), jest sprawą poboczną. Spotykałem i takie domy, ale szczerze mówić nie sprawiały wrażenia nadzwyczajnie funkcjonalnych. Zdarzyło mi się raz, w Vinisce, mieszkać w takim domu, i szczerze mówić gdyby nie to, że byliśmy tam (wrzesień) tylko w gronia naprawdę najbliższej rodziny, nigdy bym się na taką opcję nie zdecydował... Ale jak komu pasuje... Nie moja brocha przeciez... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Szukam samodzielnego domu 15.01.13, 18:53 ależ to nie był żaden zarzut :) po prostu o ile w Chorwacji mozna łatwo znaleźć apartament albo nawet dom z 6 apartamentami (bo na to zorientowani są lokalni) o ile cięzko znaleźć dom. Jeszcze jak jedzilismy w 3 rodziny było cięzko a od tego roku już są 4 rodziny, 8 dorosłych i 6 dzieci. I wszyscy chcemy na kupie :) i sporo takich :) i uwierz fajnie jest tak w kupie. Sniadanie jak zaczynamy o 9.00 to konczymy ok 12.00 Idealny układ to na przykład dom zeszłoroczny z okolic Amalfi - 4 sypialnie i 4 łazienki na pietrze. Wielki salon z kuchnią i jadalnią i zadaszonym tarasem na parterze. Cały dom ok 300 m kw. Oczywiscie co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Szukam samodzielnego domu 15.01.13, 19:08 jakich snobów mieciu? co jest snobistycznego w domu z kilkoma sypialniami i łazienkami? jak znasz coś takiego bezpośrednio to super, jednak 99% ludzi szuka przez pośredników bo jakoś tak się składa że nie są tubylcami znającymi lokalne realia, język itd, tylko chcą fajnie spędzić wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Szukam samodzielnego domu IP: *.tvkstella.pl 15.01.13, 20:11 ...a takich, że jak ktoś - majac do dyspozycji porównywalną ofertę za 5 tys. € wybiera, bądź rozważa wybór oferty za 14 tysięcy €. Akurat mieszkanie w czasie urlopu jest sprawą drugorzędną w przypadku Chorwacji. Ma być wygodnie, czysto, funkcjonalnie i przy możliwie najmniejszej ilości uciążliwości w sąsiedztwie. bo - w mojej ocenie - mieszkanie jest po to, aby się dobrze poczuć, wygodnie wyspać, ewentualnie upichcić coś w dobrych warunkach. Nie wspominam o oczywistych oczywistościach takich jak standard łazienki, taras itp. To są rzeczy osiągalne bez konieczności wydawania 14 tys. € za dwa tygodnie. Za nie tak znowu więcej, bo za 40 tys. €, to ja sobie mogłem dwa lata temu dom w Czarnogórze nie wynając, ale kupić. Razem z działką i pozwoleniem budowlanym na dokończenie piętra. I może bym się nad tym i zastanawiał, ale odstręczyła mnie od tego myśl, ze jeszcze nie jestem stypendystą ZUS, ale jego sponsorem, i tak jeszcze przez latek kilka być musi. A w moim wieku nie jest latwo zdecydować się na zlikwidowanie spraw w Polsce, mieszkania itp., i przeprowadzkę oraz zorganizowanie sobie życia w takim kraju, łącznie z zapewnieniem sobie źródla stalych dochodów na pozimie przynajmniej pozwalającym spokojnie przeżyć. A te 40 tys. € jakie Czarnogórzec chciałby wziąć za dom 50 kroków od morza, to mniej więcej równowartość średniej wielkości mieszkania w polskim bloku z betonu... A co do szukania przez posredników, to myślę, że jednak nie 99 proc... Każdy ma jakich znajomych, przyjaciół, którzy coś podpowiedzą, naprowadzą, dadzą rekomendacje. Różnego rodzaju posrednicy, nawet chorwaccy, to - według mnie - ostateczność. Ja osobiście wolałbym pojechać w ciemno niż korzystać z pośredników. Nie z oszczędności, ale jeśli już płacić niemałą kasę, to raczej z pełnym przekonaniem, że wiem, na co się decyduję, bez zaskoczeń i niedopowiedzeń co do wszystkich aspektów oferty. Wystarczy, że pośrednim przemilczy taki szczegół jak ten, że 50 m od domu jest halaśliwa knapka, albo że śmierdzi z kanalizacji obok domu, albo że morze, owszem, jest 40 m od domu, ale plaża już 400, bo do tego morza pod domem wejść się nie da, bo skały, itp., itd. Nie to, że nie mam do ludzi zaufania. Każdy chce zarobić, ja to rozumiem, ale czasami staje się to "zbyt nadrzędne", i jest kłopot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sani Re: Szukam samodzielnego domu IP: *.adsl.net.t-com.hr 18.01.13, 13:53 Witam, moj mail: Slatine385@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
arnaut7 Re: Szukam samodzielnego domu 22.01.13, 17:05 Dzień dobry! Ofiaruję Ci mój dom na plaży na wakacje. Dom posiada trzy kondygnacje. Każde piętro jest odrębna kwestia i oddzielne mieszkanie. Możesz zobaczyć mieszkanie ze zdjęciami i cenami na link: www.wix.com/croatiatrogir/samir na youtube www.youtube.com/watch?v=yTf59AnolIE www.youtube.com/watch?v=tyK7wlYpaMs Mam nadzieję, że Ci się spodoba. Czekamy na Wasze odpowiedzi! Życzę Ci wszystkiego najlepszego! Samir Arnaut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do sanna2009 IP: *.42.12.223.alfanet24.pl 22.01.13, 20:27 witam, czy mogę prosić o namiar na ten domek z basenem w którym byliście? Proszę o wysłanie na meila kamila.n@op.pl dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_edom.pl Re: Szukam samodzielnego domu 23.01.13, 10:40 Zapraszamy Cię do naszej bazy ofert :) W opcjach wyszukiwania możesz zaznaczyć w ile osób jedziecie oraz jaka cena i jakie wyposażenie domu Was interesuje - to duże ułatwienie :) Oferty poza zdjęciami mają także opis, a w wielu przypadkach opinie osób, które już je odwiedziły :) Odpowiedz Link Zgłoś