Dodaj do ulubionych

Istria- chcialabym

IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.14, 20:36
Chciałabym w tym roku pojechać gdzieś, skąd są jeszcze wycieczki do Venecji. Może Istria?
Gdzie najlepiej się zatrzymać? Pula za duża, małe miejscowości - wioski za małe.
Brela była dla mnie troszkę za mała, Makarska za duża. Baśka Voda w sam raz. Podobał mi się klimat tej miejscowości, jest gdzie, zjeść, wypić, poleżeć.
Czy na Istrii cos w takim klimacie znajdę? Może być nieco niżej, ale tak, żeby były wycieczki do Venecji :) Żeby to nie było mega miasto, ale tez nie spokojna miejscowość. Lubię dużo ludzi, jak coś się dzieje, jest gdzie pochodzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Warx Re: Istria- chcialabym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 21:58
      Co to jest
      "Venecji" ?
      • Gość: jonaska Re: Istria- chcialabym IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.14, 16:55
        A wiesz, w sumie nie wiem dlaczego tak napisałam. Może odruchowo, patrzyłam sobie na mapę i napatrzyłam się na Venezia, Venezia...i wyszło jak wyszło ;)
        • Gość: Warx Re: Istria- chcialabym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 23:15
          Nieważne,
          ważne, że katamaranem jest niestety drogo,

Zostaje jeszcze auto, ale według mnie to głupi pomysł, traci się pół dnia na dojazd, potem mogą być spore korki w Wenecji, parking jest bardzo drogi, na zwiedzanie Wenecji zostaną 2-3 godziny

Katamaran to bardzo fajny pomysł, tylko ta cena
          • pam_pa_ram_pam Re: Istria- chcialabym 27.01.14, 21:53
            Pomysł z wyprawami do Wenecji z Istrii nie jest najlepszy. Lepiej wykupić na tydzień domek w Camping Miramare na Punta Sabbioni, koszt podobny jak tydzień na Istrii, moźe ciut drożej. Kupujesz bilet tygodniowy na vaporetto (niestety, nie jest tani) i w tydzień zwiedzasz Wenecję z przyległymi wysepkami plus Padwę itd. A drugi tydzień np. do Rovinja.
            Na Wenecję trzeba co najmniej 5 dni, żeby ją obejrzeć porządnie. Jednodniowy (właściwie pół-dniowy) wypad katamaranem to jest coitus inerruptus po drugim pchnięciu.
    • Gość: Warx Re: Istria- chcialabym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 08:34
      Jest spory wybór, Umag, Porec, Rovinj, Medulin, każda z tych miejscowości spełnia twoje wymagania.
      Co do Wenecji, to są podróże katamaranem, odpływają rano, powrót jest około 20.
      Na Wenecję jest czas od 12 do 17, z 5 godzin
      koszt jest dość spory, przeszło 100 euro dorosły, dzieci do 11 lat mają zniżkę
    • warmiak2 Re: Istria- chcialabym 22.01.14, 08:58
      Polecam Vrsar. Nieduże miasteczko, fajna plaża , wiele możliwości wieczorem, kanał Limski w pobliżu. Dla mnie Rovinj czy Porecz są juz za duże. A do Wenecji samochodem. Płacisz 20 pare Euro za parking i zwiedzasz do woli.
      • Gość: dona Re: Istria- chcialabym IP: *.centertel.pl 27.01.14, 18:43
        Vsar tez polecam , spokojnie cicho i wszedzie blisko , :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka