Dodaj do ulubionych

GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.???????

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.04, 11:56
mam wielka prosbe!!!czy ktos ma namiary na tani nocleg w MIKULOV lub w innej
miejscowosci w czechach na granicy czesko-austryjackiej w strone wiednia??
jedziemy do chorwacji,jedzie jeden kierowca praktycznie bo ja od roku mam
prawo jazdy i jeszcze nie chce ruszac w takie trasy:)nie chcemy jechac bardzo
zmeczeni choc ponoc sie da!napiszcie czy lepiej zarezerwowac przez internet
(ale tam sa o polowe wyzsze ceny )czy jechac w ciemno??!!bo nie chcemy bulic
kasy na nocleg jak mozna dluzej posiedziec w chorwacji..jedziemy 10wrzesnia
ale to piatek:((
prosze piszcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: K@sia Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.retsat1.com.pl 16.08.04, 12:12
      Tez jestem ciekawa gdzie można w Mikolovie znalezć tani nocleg.Też wyjeżdzamy
      10 wrzesnia do Chorwacji( z Łodzi)Znalezlismy w internecie strone Mikulova i
      nawet w jednym miejscu było tanio ale gdy wyslalismy rezerwacje na pokoje
      odeslali nam ze nie maja....:o(
      • Gość: ines Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.04, 12:25
        hmm...znalazlam na forum kilka tematow na ten temat i tam ponoc mozna znalesc
        cos ale do godz18:)potem ejst jzu ciezej:)mysle ze bedzie mozna znalezc cos w
        ciemno..bo jest tam na bank duzo domow ale ja sie martwie tym ze to piatek:(w
        inter pewnie jest mala czesc tych kwater..tak samo jak u nas nad morzem tyylko
        niektore maja stronki:)i to zazwyczaj te drozsze:)jak znajde cos sensownego dam
        znac(ty tez: ))ps.jedziemy z warszawy.
        • Gość: BlueBerry Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:57
          kilkanascie kilometrow przed Mikulovem sa jeziora (nazwy teraz nie pamietam). w
          kazdym razie widoczne sa z trasy. przy nich sa ze 3 osrodki wypoczynkwe,
          rowniez z domkami i pokojami. mozna tam sprobowac. aczkowliek nie wiem czy
          bedzie to taniej czy drozej niz w Mikulovie.
        • Gość: K@sia Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.retsat1.com.pl 16.08.04, 19:15
          jak chcesz to wejdz na te strone www.mikulov.cz/main_pl.php?
          Akce=sluzby_databaze_ubytovani&Menu=sluzby .Mnie bardziej by interesowały
          jakieś kwaterki.Mam nadziejęze jak pojedzie sie w ciemno to cos
          znajdziemy....:o)
          • Gość: ines Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.04, 19:24
            no wlasnie ja szukalam kwater i sa one w podobnych cenach co hotele..jesli
            znajde cos do 35-40zl to moze zarezerwuje a jak nie to jade w ciemno:)musi cos
            byc:)pozdrowka:)
            • Gość: roch Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.spsk1.pl / *.amg.gda.pl 17.08.04, 03:05
              mozesz wjechac do mikulowa do informacji turystycznej i wybrac na miejscu ale
              po co tak blisko nocować skoro w kierunku słoweni i chorwacji czeka cię
              najgorsza i najdłuższa trasa z powodu straszliwych korków
            • Gość: K@sia Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.retsat1.com.pl 17.08.04, 23:30
              Podobno w tym terminie w ktorym zamierzamy nocowac w Mikulovie tzn.10 09.
              bedzie "Našem městě probíhají slavnosti Vinobraní a do města přijede až 2000
              lidí."Nie wiem czy nie bedzie trzeba zmienic miasta na nocleg...?
              • Gość: ines Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 00:06
                hmm??a co to takiego:)w takim razie trzeba bedzie albo przez inter zarezerwowac
                albo zatrzymac sie gdzies w poblizu tej miejscowosci:)hihi:)same problemy:)
                • Gość: K@sia Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.retsat1.com.pl 18.08.04, 12:38
                  To chyba bedzie jakis festiwal winobrania....
    • Gość: jak Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: master.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:12
      ja spałem z rodziną w Pohorelicach (przed Mikulovem), w hotelu Morawa,
      zapłaciłem za pokój dwu osobowy 735 koron (około 113 zł., może nie najtaniej,
      ale dobre warumki i bezpiecznie
      • Gość: brus Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:51
        Hotel Rohaty krokodil w Mikulowie. Zawsze. I ten zimny Gambrinus w barze na
        dole! Mniam, mniam:)
    • Gość: Sara Hl Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.proxy.astra-net.com 18.08.04, 01:12
      Słuchaj w żadnym wypadku w Czechach nocleg bo za 3 dni nie dojedziesz.
      Najwcześniej w Słowenii gdzieś po 1h jazdy.Przy gł.drodze a próbuj być przed
      22h. Póżniej też można ale bezpieczniej do 22. Sądzę, że we wrześniu spoko
      będzie miejsce bez problemu. Ja byłam na początku sierpnia kiedy największy
      ruch i nie było problemu. Poza tym polecam Korczulę miejscowość Priżba oraz
      Makarską. Północ Chorwacji sobie odpuść, bo tam klimat kontynentalny czyli tak
      jak u nas.Jak chcesz coś więcej napisz riwmak@wp.pl
      • Gość: ines Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 01:51
        hmm..chyab nie doczytalalas wszsystkiego o co pytalam:)!!akurat pol drogi
        wypada nam w austrii wiec chcemy nocowac na granicy czesko-austryjackiej!w
        chorwacji mamy wszystko zalatwione a jedziemy do novi vinodolski wiec to jest
        ok 100km od granicy ze slowenia!a ausrtia i slowenia do przejechania to jest
        naprawde juz niewielka odleglosc!wiec co za sens bylo by sie zatrzymaywac 100km
        przed punktem docelowym!wielkie dzieki za informacje ale chyab mialas co innego
        na mysli !!:)
      • Gość: lisa Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 01:56
        ee nie przekrecaj dziewczynie w glowie!Sara Hl -!
        co do klimatu to troszke trzeba zapoznac sie z geografia:)bo w chworwacji w
        strefie nadmorskiej panuje łagodny klimat śródziemnomorski z dużą liczbą dni
        słoneczny!byalm 2 lata temu we wrzesniu an istrii ktora jest na polnocy i bylo
        ok30st!wiec bezsensu pisac takie ciekawostki wyssane z palca!!z tym postojem i
        klimatem w chorwacji to tez zes wymyslila!!
        ines bardzo dobry pomysl zatrzymac sie w mikulov albo gdzies obok i potem
        ruszac w dalsza droge!!bo to akurat pol metrek tarsy w te rejony gdzie jedziesz!
        pozdarwimam cieplo!!
    • Gość: ines Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.08.04, 13:03
      nikt nie zna naprawde tanich kwater w mikulov???:(((
      • Gość: dr.bob www.penzionruze.cz, było: Re: GDZIE NOCLEG???... IP: *.fuw.edu.pl 30.08.04, 12:00
        Nocowaliśmy tam kilka dni temu. Przyjechaliśmy w ciemno i to późnym wieczorem,
        miejsca były. 1200 kc za czwórkę + 70 kc/os. za śniadanie (bardzo OK). Warunki
        dobre, przestronne pokoje z ładnie urządzonymi łazienkami.
    • Gość: kris Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.byd.elnet.pl 21.08.04, 20:03
      Nocleg w Mikulovie polecam. Dwa lata temu jadąc do Chorwacji (10.09) za nocleg
      śpiewali 15 EUR / os. Warunki b. dobre, jedzenie też. Pensjonatów jest pełno.
      Znalazłem nocleg o 24.00 w nocy więc nie powinno być problemów.
    • Gość: M A może lepiej w Znojmie ? IP: *.chello.pl 22.08.04, 01:30
      Też przejście graniczne, tylko nieco dalej na zachód niż Mikulov, ale na prawdę
      kawałek, a potem do Wiednia dojeżdzasz E 59 (z resztą zobacz na mapie). My
      jadąc do Włoch nocujemy tam w hotelu Dukla- cena za dwójkę z łazienką w zeszłym
      roku 600 KC (czyli koło 90 zeta), w tym roku widzę, że bez zmian. Budynek
      trochę molochowaty- coś w stylu naszych domów wczasowych z lat 80, ale ostatnio
      mocno się modernizują i odnawiają, w każdym razie pokoje są ok, tym bardziej
      tylko na nocleg tranzytowy. Samochód można za dodatkową opłatą (50 Kc) zostawić
      na "parkingu strzeżonym" czyli właściwie ogrodzonym zapleczu hotelu, ale
      monitorowanym przez kamerę z której widok ma pani w recepcji- a więc ok. Tutaj
      masz stronę:

www.hoteldukla.cz/
      A i jeszcze radzę mimo wszysto telefoniczną rezerwację, często nocują tam różne
      wycieczki no i przykładowo w zeszłym roku wracając z Włoch pod koniec września
      okazało się że nie ma miejsc, mimo że hotel jest na prawdę duży a jadąc w
      odwrotną stronę hotel był prawie pusty i nie było problemu z pokojem.
      • Gość: kama Re: A może lepiej w Znojmie ? IP: *.bialystok.agora.pl 22.08.04, 12:45
        Ja tez wchodzilam na strone Mikulova i wysylalam maile do poszczególnych kwater
        (cena około 200 - 300 koron od osoby). W wiekszosci jest „obsadzeno i pelno”,
        potem zadzwonilam do jednej z kwater, ktora ma swoja strony w internecie, ale
        nie ma adresu mailowego. I znalezlismy nocleg (pokoj dwuosobowy z aneksem
        kuchennym) za 250 koron od osoby. Niestety tam mieli tylko dwa wolne miejsca.
        Ale mysle, ze warto probowac dzwonic, bo czesto sa podowane telefony na komorke
        i nie jest drogo, albo jechac i szukac na miejscu. Rok temu nocowalismy w
        nowowybudowanym hotelu w Pohorelicach www.vecafe.cz. Za pokoj dwuosobowy
        placilismy 800 koron, ale warunki dobre. Wtedy zajechalismy do Pohorelic okolo
        1 w nocy, i trudno bylo chodzic po kwaterach. To byl przelom lipca i sierpnia,
        czyli szczyt sezonu. Nasi znajomi (jechali dwa dni po nas) nieco wczesniej
        dotarli do Mikulova i bez problemu znalezli nocleg w kwaterze dla czterech
        osob. Tak wiec mysle, ze we wrzesniu powinno byc jeszcze latwiej.
        Pozdrawiam
    • Gość: basia Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 22:24
      Motorest przy stacji Shell'a tuż przy granicy tel.0625/511670-2. Warunki dobre,
      mówią po polsku, płacić mozna kartą/nocleg ze śniadaniem dla 3 osób 1480 koron/
      • Gość: ines Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.04, 11:49
        kurcze przeciez tam musza byc tansze noclegi!!chyab zaryzykujemy i jedziemy w
        ciemno:)jedna noc we wrzesniu nie powinno byc problemow:)nie chce pol kasy
        przepuscic jzu za nasza granica:)pozdrawiam wszystkich!!!!
        • Gość: Tojo Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 14:49
          Jeśli chcesz zaoszczędzić czas i pieniadze - mozesz zdrzemnac sie na parkingach
          w Austrii ( duze parkingi ze stacja benzynowa, motelem etc). Ja mam ulubiony
          parking przed Grazem. jest motel, restauracja, stacja benz., można się umyć.
          Mnóstwo osób nocuje w samochodach albo na trawie. :)
          Ja , zeby nie stać w korkach wyjeżdzam z Warszawy w sobote lub nd o 15-16,
          przejscie w Zwardoniu, autostradą przez słowację do Bratysławy, potem przez
          Wiener Neustadt na Atostradę i ok. 2-3 w nocy jestem na parkingu pod Grazem.
          Rozkładamy siedzonka i śpimy. O 7 mycie, jedzonko i w drogę. Do Słowenii już
          bliziutko. Za chwile Chorwacja, i kierujesz się gdzie chcesz. Ja zazwyczaj
          około 14-16 (spokojna jazda) jestem w Splicie.
          Ale jeśli nie jeżdzisz dużo to taka trasa moze zmeczyć. To jednak 1,5 tys. km.
          Pozdrawiam i szerokiej drogi.
          • Gość: chesjowisz Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 21:34
            wejdż na cro.pl,a potem na wyspę skarbÓw,tam znajdziesz nocleg za około 100koron
    • Gość: tomek Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:52
      a nie chcesz jechać przez węgry? jedziesz po fajnych pustych drogach i masz
      tanie noclegi,. Ale nie jedź przez Balaton, tylko przez Szombathely obok
      granicy z Austrią. Przetestowałem -ok
    • Gość: marco Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 20:30
      tanio jest w mijesc. Dolni Dunajevice kolo Mikulowa (przed granica Austryjacka)

Tel. 0-0420-625-517-304
      • Gość: lulu Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.chello.pl 29.08.04, 23:58
        Też planowaliśmy nocleg w Mikulovie, ale wyjeżdżając z W-wy o ósmej rano
        znależliśmy się tam o 14 i postanowiliśmy jechać dalej. Skończyło się na
        drzemce w aucie za Grazem, gdy byliśmy tak zmęczeni, że było nam wszystko
        jedno. Ruszyliśmy dalej (celem była wyspa Rab) o 4 nad ranem, było jednak
        jeszcze przez dwie godziny ciemno, póżniej straszne mgły nad Chorwacją a my po
        kimaniu w aucie niezbyt wypoczęcie i czuliśmy się marnawo. Najlepszym
        rozwiazaniem byłby nocleg za Grazem albo w okolicach Mariboru w ludzkich
        warunkach ale pewnie to wyszłoby drogo i trochę szkoda czasu, poza tym zbytnie
        rozpręzenie i nie chciałoby się ruszac w drogę skoro świt.
        W sumie więc krótka drzemka tradycyjnie na wybranej starannie stacyjce i dalej
        w drogę.
        • Gość: lulu Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.chello.pl 30.08.04, 00:00
          Ale Mikulov bardzo uroczy, jeziorka i duża baza turystyczna więc bez rezerwacji
          da się coś znaleźć...
          • Gość: zuza Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:13
            Wejdź na stronę www.pensionhotel.cz i szukaj przez mapę - region Jizni Morava -
            Breclav. Pod tym adresem znalazłam już parę razy bardzo dobry nocleg.
    • Gość: chenio Re: GDZIE NOCLEG???NA GR.CZESK.-AUSTR.??????? IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 30.08.04, 20:29
      www.volny.cz/u.slunicka/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka