Dodaj do ulubionych

Czarnogóra z dziećmi

17.03.14, 22:16
Witam,

Bardzo proszę o informacje praktyczne na temat podróży samolotem do Petrovac na Moru z dwójką dzieci 1,5 roku. Chcemy lecieć tam samolotem i w związku z ograniczonym limitem bagażu zastanawiam się nad możliwościami zakupu na miejscu pieluch jednorazowych, słoiczków z żywością, mleka modyfikowanego, itp. Czy ktoś może wie jak wygląda zaopatrzenie sklepów w tej miejscowości?
Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie w kwestii transportu samolotem wózka bliźniaczego?

Pozdr.
J.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Czarnogóra z dziećmi IP: *.tvkstella.pl 18.03.14, 13:13
      Pierwszy raz słyszę, że Petrovac ma lotnisko komunikacyjne. Może jakieś mikro, bo nie zauważyłem... Najbliższe lotnisko służące celom komunikacyjnym najpewniej jest w Dubrovniku albo w Podgoricy. Niewielkie lotnisko widziałem nad Boką Kotorską, w Tivat, ale nie sądzę, aby lądowały lam regularne rejsy. Lotniska w Ulcinj, Budvie, Herceg Novi i Kotorze są zlikwidowane. Więc zastanów się w pierwszej kolejności, jak się chcesz tam dostać nie korzystając z auta czy autokaru.
      • Gość: mikeeee Re: Czarnogóra z dziećmi IP: *.vtelecom.pl 28.03.14, 03:02
        Hej:)

Hahaha to w takim razie rok temu miałem halucynacje jak lądowałem w Tivat :) Polecam przyjechać na lotnisko w Tivat zobaczyć ile tam turystów w sezonie ląduje :) Tivat jest trochę bliżej Petrovac niż Podgorica. Polecam apartamenty mojej rodziny w Petrovac. www.apartamenty-czarnogora.pl lub jak kto woli petrovac.pl

Pozdrawiam :)
    • hepik1 Re: Czarnogóra z dziećmi 18.03.14, 19:05
      Moje dzieci w wieku 1,5 roku lały i srały do nocnika.Ale to były czasy tetry a nie pampersów.
      I rodzicom dla wygody nieprania i nieprasowania opłacało sie je wysadzać na nocnik.
      Masz teraz szanse na odpampersowanie dzieciaków a kwota zaoszczędzona da darmowe wakacje za rok ;)
    • aseretka Re: Czarnogóra z dziećmi 18.03.14, 20:22
      Nie byłam jeszcze w Czarnogórze, ale myślę, że obecna "cywilizacja europejska" i wszechobecne reklamy dotarły już i do tego kraju. Nie powinno więc być problemu z zakupem jednorazowych pieluch, słoiczków z "dziecięcymi papkami" oraz modyfikowanego mleka.
      Wózek chyba można dodać do bagażu, ale o to dopytaj się u touroperatora.
      PS. Zgadzam się w pełni z hepikiem, że dzieciaki w wieku 1,5 roku już powinny załatwiać potrzeby na nocniczek. Ale to były czasy tertowych pieluch i samemu dzieciakowi chyba przeszkadzało, że ma mokro i śmierdząco między nogami. Dzisiaj dzieciaki nie odczuwają tego dyskonfortu i nawet do trzech lat leją w pieluchy, czego przykład mam na własnych i stryjecznych wnuczkach. Wysadzanie ich na nocnik kończy się strasznym rykiem. :(
      Natomiast odnośnie jedzenia, to 1,5 letnie dzieciaki powinny już jadać to, co i dorośli, oczywiście w mniejszych porcjach i nie wszystko. Po co karmić ich papkami ze słoiczków?
    • kotecz-ek1235 Re: Czarnogóra z dziećmi 18.03.14, 21:09
      Trochę oczekiwałam praktycznych porad na temat podróżowania samolotem z dziećmi do Czarnogóry... Ale dziękuję za wszystkie rady, nawet te nie na temat.
      PS. Jakbym chciała dowiedzieć się jak karmić dziecko w wieku 1,5 roku lub kiedy je odpieluchować zapewne zajrzałabym na inne forum.

PS. Żeby dyskusję dalej w temacie podtrzymać dodam, że jestem za ZUS a nie OFE :-) :-)
    • Gość: rik Re: Czarnogóra z dziećmi IP: 79.141.164.* 19.03.14, 09:43

Pan moderator niestety nie ma pojęcia o Czarnogórze, ale pozostałe informacje są OK.
      Na lotnisku w Tivacie jest duży ruch, ale to są rejsy czarterowe głównie z Rosji. Może jest opcja do Dubrownika a potem autobusem do CG(?).
      • Gość: mikeeee Re: Czarnogóra z dziećmi IP: *.vtelecom.pl 28.03.14, 03:06
        W ubiegły roku miałem czarter z Warszawy do Tivat za 499zl w obie strony w Neckerman :)

Pozdrawiam

Tekst linka
        • Gość: brajan Re: Czarnogóra z dziećmi IP: *.24.net.pl 29.03.14, 12:31
          miki skończ z tą reklamą niedlugo to na dachu twojego apartamenu będą lądowac
          • Gość: tunia32 Re: Czarnogóra z dziećmi IP: 83.218.118.* 29.03.14, 14:24
            rok temu napisalam do tych apartamentow zeby mi podali jak mam dojechac do petrovac z lotniska w dubrovniku,zeby podali jakis rozklad jazdy pks, busow, cokolwiek, jakis namiar- to wtedy nic, cisza. nie dostalam odpowiedzi. wiec wzielam auto-a jak auto- to ulcinj;-)
    • nina.t Re: Czarnogóra z dziećmi 19.03.14, 13:55
      Sklepów nie szukałam w Petorvacu, bo byłam przejazdem, ale wynika, że są np. VOLI
      volivasvoli.com/prodajna-mreza/maloprodaja/, więc podstawowe rzeczy, w tym słoiczki dla dzieci powinni mieć.

A transport wózka zależy od tego jak lecisz - czarterem, z biurem podróży, czy samemu low costem w wizzair możesz wnieś na pokład jako podręczny wózek (ale nie wiem czy podwójny)

"Dodatkowo pasażerowie mogą wnosić następujące przedmioty:

płaszcz lub koc;
      telefon komórkowy;
      materiały do czytania podczas lotu;
      dla dzieci w wieku poniżej 2 lat: posiłek na czas podróży, składany wózek dziecięcy albo małe łóżeczko"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka