Dodaj do ulubionych

pogoda czerwiec

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 22:00
Wybieram sie do Chorwacji 9 czerwca w okolice Makarskiej. Czy sa osoby ktore jezdziły w tym czasie na urlop. jaka pogoda była, czy spokojnie mozna sie kąpac? troche obawiam sie ze nie bedzie za ciepło ,gdy patrze na pogode jaka teraz jest w Cro.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: pogoda czerwiecJJ IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.14, 13:47
      Sa takie które jezdzily i wlasnie tylkow czerwcu lub we wrześniu. Czerwiec i wrzesień można porównać tak jak przysłowiowe swieta Wielkanocne i Bozego Narodzenia . Czerrwiec ma mnóstwo zalet . Co do temperatury to dla każdego jest inna temperatura optymalna ,ale na pewno będzie dobrze również z kąpielą/ pamiętać o butach do wody/.
    • Gość: darek.59.pl Re: pogoda czerwiec IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.14, 14:05
      Nikt Ci nie zagwarantuje wspaniałej, letniej aury. Na początku czerwca bywa różnie. Na południu CRO raczej jest o parę stopni cieplej niż na północy. Natomiast nie masz co liczyć na kąpiele w ciepłej wodzie, raczej w chłodnej (16-18 stopni).
      • kama-25 Re: pogoda czerwiec 14.05.14, 14:11
        My byliuśmy w ub roku od 7 czerwca na 2 tygodnie. Pierwszy tydzień czerwca pogoda była bez rewelacji, córka chodziła w sweterku a na plazy w bluzce bo w stroju za mocno wiało i było za chłodno. DOdoam ze w nocy temperatura była w okolicach 16 stopni a ze spalismy w namiocie to było zimno. Drugi tydzien juz ok. Było goraco. Bylizmy w tym sammym terminie w 2009 r i było baqrdzo goraco. Wiec to ruletka
    • Gość: JJ Re: pogoda czerwiec IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.14, 16:24
      Darek Ty mnie nie strasz , bo wyjeżdżam 7 czerwca do Igrane i nie biorę pod uwagęTwoich temperatur wody. Czy Ty piszesz o Riwierze ?. W czerwcu bywałam w Orebicu , na Korculi i na Hvarze. Nie pamiętam aby był problem z kąpielą,a nie było to tylko wejście do wody na minutke. i nie sadzę,ze tak subiektywnie odczuwam temperaturę wody wyższą niż jest faktycznie . Jeśli w tym roku będą inne doświadczenia to będzie Twoja wina ,że wykrakałeś.
      • Gość: darek.59.pl Re: pogoda czerwiec IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.14, 22:57
        Nie ma mowy o straszeniu. Przerobiłem pobyty w CRO w różnych terminach i doświadczyłem różnych przygód pogodowych, a także temperatury morza. Mam nadzieję, że będzie 18 stopni i oby więcej. W małych, płytkich zatoczkach w tym okresie może być o 2 stopnie więcej, ale to wyjątki, np. na Rabie, w Slano, Lumbardzie. W zeszłym roku w drugiej połowie czerwca koło Zadaru (fakt, bardziej na północ) woda była chłodna, bo dmuchał wiatr od morza i schładzał wodę. Chwilami dreszcze przeszywały ciało. Mimo wszytko lepiej być mile zaskoczonym, niespodziewanym wzrostem temperatury, niż narzekać na spaskudzony urlop.
        Życzę wspaniałych wrażeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka