IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.15, 21:47
Hej mam pytanko, był ktoś na półwyspie Peljesac (Chorwacja), miasto Zuljana? Jak tak to czy opłaca sie tam jechać? Jak wygladają plaże? I czy dużo jest tam restauracji? Oraz czy w sezonie jest tam dużo turystów? Z góry dziękuje :D
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Wakacje IP: 80.54.108.* 07.01.15, 13:48
      Czy się opłaca? Nie wiem, co to znaczy w odniesieniu do urlopu. Ale - mogę z przekonaniem polecić. Dojazd może być kłopotliwy na pewnej części drogi od Stonu, ale są w Chorwacji trudniejsze trasy. Miejscowość jest fajną bazą wypadową do zwiedzenia okolicy. Mam na myśli nie tylko Dubrovnik i Mostar, ale też Korculę (przez Orebic) oraz wyspę Mljet. Z samej Żuljany w sezonie pływają tramwaje wodne i mnóstwo łodzi, a jak ktos chce zabrać auto - musi odjechać kilkanaście km na prom. W Żuljanie jest co najmniej jedno centrum nurkowe ze specjalistycznie wyposażoną jednostką, wożącą zainteresowanych na diving na obrzeżach wyspy Mljet.
      Plaże są na ogół łagodne, ta w centrum jest w połowie piaszczysta, w połowie drobnożwirkowa, dno bardzo łagodnie opada, więc jest bezpiecznie dla dzieci. Znakomite campingi. Lokali - w sam raz, sklepiki, ale urwania głowy nie ma. Czy w sezonie tłoczno - nie mam zdania, byliśmy na początku września i było fantastycznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka