Dodaj do ulubionych

Camping dla rodzin

10.01.15, 14:08
Witajcie
Poszukuje campingu ( nie Istria ) gdziś środkowa Dalmacja, ale każda inna mozliwość jest do przedyskutowania.
Chodzi mi o camping który zapewnia rozrywki dla dzieci typu mini disco, kids club itp. Fajnie żeby plaża była z małymi kamyczkami żwirowa albo piaszczysta. wazne jest tez czyste zaplecze sanitarne. Jedziemy z własnym namiotem z dwójka dzieci , które bedą miały odpowiednio 5 i 1,5 m-cy. Denerwuj\e sie trasa bo nie wiem jak młodsze zniesie tak długa drogę, bo mamy do przejechania jeszcze ponad pól Polski.
Byliśmy z córka na campingu Zaton. Bardzo fajny dla dzici, ale bylismy w czerwcu i ceny były jeszcze rozsadne bo w sezonie to kosmos. Teraz celujemy w 2 połowe sierpnia ze wzg na znajomych. Poradzcie coś.
Znam forum cro i czytam ale tam jest mnóstwo tego i przy mojej młodszej nieśpiacej córce nie mam jak przekopać tylu informacji i lecze że mi pomożecie.
[url=https://www.suwaczki.com/][img]https://www.suwaczki.com/tickers/wniddf9hoq5l0r9g.png[/img][/url]

[url=https://www.suwaczki.com/][img]https://www.suwaczki.com/tickers/5djyvcqgm2gl7bss.png[/img][/url]
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Camping dla rodzin IP: 80.54.108.* 13.01.15, 18:37
      Camping Simuni na wyspie Pag
    • aseretka Re: Camping dla rodzin 13.01.15, 19:31
      > Chodzi mi o camping który zapewnia rozrywki dla dzieci typu mini disco, kids club itp.
      > Fajnie żeby plaża była z małymi kamyczkami żwirowa albo piaszczysta. wazne jest tez
      > czyste zaplecze sanitarne.
      Może camping Park Soline w Biogradzie na Moru?
      www.campsoline.com/
      Położony tuż przy żwirowej plaży. Dobre zaplecze sanitarne, w sezonie są animacje dla dzieci. Około 500 m od campingu znajduje się basen ze zjeżdżalnią, niestety dodatkowo płatny. Nieopodal znajduje się bulwar w Biogradzie, a z campingu wychodzi kilka ścieżek spacerowych prowadzących malowniczym wybrzeżem, gdzie można nawet spacerować z dziecięcym wózkiem..

> Jedziemy z własnym namiotem z dwójka dzieci , które bedą miały odpowiednio 5 i 1,5
      > m-cy. Denerwuj\e sie trasa bo nie wiem jak młodsze zniesie tak długa drogę, bo mamy
      > do przejechania jeszcze ponad pól Polski.
      Chociaż to z Warszawy "zaledwie" niecałe 1400 km, to chyba nie zamierzacie pokonać tej trasy na jeden raz. Małe może być dość uciążliwe w podróży (zwłaszcza, że jak piszesz nie należy do bardzo śpiących), więc zapewne konieczne będą częstsze postoje, żeby zająć dziecię czymś innym niż siedzenie w foteliku. Powinniście podzielić trasę chociażby na dwa etapy w noclegiem w połowie drogi, czyli gdzieś w Austrii. W ubiegłym roku byłam na Istrii z dwiema wnuczkami: 4,5 roku oraz 11 miesięcy.
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,154765142,154765142,0,2.html?v=2
      Niestety mała nudziła się w samochodzie i często trzeba było stawać, żeby trochę pochodziła, a i trzeba też było zmienić pieluchę, nakarmić, napoić... Nie można też liczyć, że średnia prędkość jazdy wyjdzie Wam 130 km/h i pokonacie trasę w ciągu 11 godzin, bo chociaż "ścigacze szos" mnie zakrzyczą, że to jest możliwe, to uwierz mi, że podczas 20 lat podróżowania samochodem po Europie nie udało mi się osiągnąć takiej prędkości. :)
      • kama-25 Re: Camping dla rodzin 14.01.15, 14:22
        dziekuje za namiary, przyjrze sie campingom podanym. Z córka praawie 3 letnia zrobilismy trase bez noclegu. Wyjechalismy o 20 a w okolicach Zadaru bylismy o 17. Robilismy postoje, bo tylko maz kieruje, w miedzyczasie pospał sobie a my pobawilismy sie na placu zabaw przy stacji. Teraz bedzie na pewno z noclegiem, z tym ze my gonimy na Węgry, bo ta trase znamy i tak jezdzimy.
        • kama-25 Re: Camping dla rodzin 14.01.15, 14:24
          A możesz mi napisac jak jedziesz na Austrie, jakie strategiczne punkty po drodze i czy drogo winiety wychodzą. My bedziemy jechać z białegostoku
          • aseretka Re: Camping dla rodzin 14.01.15, 19:54
            Ostatnio na Istrię jechaliśmy z Łodzi trasą A1 na przejście graniczne w Gorzyczkach (Częstochowa, Zabrze) a następnie przez Czechy (Ostrava, Brno, Mikołów). Przez Austrię na Wiedeń (nocleg w Oekotelu Föhrenhain pod Wiedniem) i Graz. Słowenia: Maribor, Lubljana, Koper. Ale jadąc do Dalmacji z Mariboru ominęłabym kawałek autostrady w Słowenii (dość drogi zakup winietki, jak za przejechanie ok. 65 km) i w Chorwacji jechałabym na Zagrzeb i Zadar.
            Jadąc kilka lat temu do Dalmacji wybrałam drogę przez Słowenię (Częstochowa, Bielsko Biała, przejście graniczne w Zwardoniu). Dalej w Słowacji przez Żilinę, Trenczin i Bratysławę. W Austrii już standardowo: Wiedeń, Graz (nocleg w Oekotelu w Kalsdorf koło Grazu). Przez Słowenię na Maribor i Ptuj, drogami niepłatnymi, a potem już w Chorwacji na Zagrzeb i Zadar.
            Najdogodniejsze trasy z Białegostoku możesz sprawdzić na google maps:
            www.google.pl/maps/mm
            lub viamichelin:
            www.viamichelin.pl/
            Noclegi w Oekotelu nie są drogie. Za pokój dwuosobowy (bo dzieci do lat 6 gratis) zapłacicie 50 euro. Możesz sprawdzić na stronie:
            www.oekotel.com/de/
            • kama-25 Re: Camping dla rodzin 14.01.15, 21:41
              Dzieki wielkie za tak wyczerpujacą odpowiedż. Zapisuje na komputerze jako ściage :) W oekotelu nocowaliśmy w okolicach Budapesztu w drodze powrotnej z Chorwacji. Tam jest fajna lokalizacja bo w poblizu centrum handlowego. Musz pooglądać Twoje zdjecia ale przy małym dziecku cieżko mi to idzie. Ale bardzo mocno dziekuje.
              • aseretka Re: Camping dla rodzin 14.01.15, 22:02
                Ceny winiet na poszczególne kraje: Czech, Słowację, Austrię, czy Słowenię znajdziesz w internecie. Np. tu:
                www.dalnicni-znamky.com/pl/czechy.html
                • aseretka Re: Camping dla rodzin 14.01.15, 22:04
                  Aha... lepiej jest kupować winiety na stacjach benzynowych przed lub zaraz po przekroczeniu granicy danego państwa. Nasz PZM sporo prowizji zdziera. :)
                  • kama-25 Re: Camping dla rodzin 15.01.15, 09:18
                    dziekuje ci.Jestes skarbnica wiedzy.
                    • kama-25 Re: Camping dla rodzin 17.01.15, 15:28
                      Cezkam dalej na propozycje campingów. Mam troche czasu wiec chce sie rozejrzec.
                      • sofia41 Re: Camping dla rodzin 18.01.15, 11:51
                        Jakie to beznadziejne. Czego jeszcze oczekujesz, skarbnica wiedzy juz ci wszystko opisala.
    • Gość: marcin Re: Camping dla rodzin IP: *.internetia.net.pl 18.01.15, 15:21
      Witam
      Też planuję wakacje w Chorwacji i zastanawiam się jaką formę wybrać: hotel, kwatera czy namiot. Przejrzałem campingi podane poniżej i widzę, że ceny namiotu (parcela) jest porównywalna z hotelem. Zastanawiam się czy może coś źle wyliczam tak mniej więcej wychodzi (ok 20e za parcele +10e/ os). Przyznam, że ceny są kosmiczne. Znacie może jakieś tańsze campingi o przyzwoitym standardzie?
      • Gość: tom Re: Camping dla rodzin IP: 80.54.108.* 18.01.15, 16:24
        Sprawdź sobie campy w Żuljanie na początku Peljesaca. Znam co najmniej dwa warte zainteresowania. Co najmniej dwa spotkasz na Murter. Sympatycznie jest w Racy, na Riv. Zadarskiej jest sporo campów przydomowych (np. Turanj, sv. Filip i Jakov, sv. Petar)...
        A co do cen - nikt nie twierdzi, że camping jest konkurencyjnie tańszą formą spędzania urlopu w Chorwacji. Nie ma konkurować z apartmniami, ma zapewnić inną formę spędzania urlopu. Dodaj do kosztów i to, że na większości campingów nie masz wiele możliwości samodzielnego kucharzenia i przechowania produktów spożywczych np. przywiezionych z kraju, więc wydasz więcej na wyżywienie, stołując się w knajpkach.
        • Gość: gtw Re: Camping dla rodzin IP: *.static.sl-net.pl 18.01.15, 19:10
          dzieci 5 i 1,5 miesięcy

na campingu

fajne i modne...
          • kama-25 Re: Camping dla rodzin 18.01.15, 21:33
            Sofia co jest beznadziejne? jak nie masz nic do powiezenia w temacie to nie pisz.

A dzieci na campingu czy modne? Trudno mi to okreslać, jak ktoś powyżej napisałm camping to fajna forma spedzania urlopu zwazywszy ze mam namiot 25 m 2 i wysoki na 2 metry wiec jest super. A o camping mam prawo pytać i szukać
      • wislok1 ??? 18.01.15, 23:41
        Znajomy jeździ zawsze na kempingi i płaci mniej...
        10 euro od osoby ? Może być
        Ale często płaci się 5 euro od osoby

Nawet gdyby było 10 euro od osoby, to rodzina 2+2 zapłaci 60 euro

Hotelu w tej cenie dla 4 osób w sezonie nie ma, nawet bardzo kiepskiego
        Apartamenty w sezonie za 60 euro też będą przeważnie kiepskie jakościowo albo kilka kilometrów od morza

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka