Dodaj do ulubionych

Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha opinia

01.09.15, 09:06
Jestem po wakacjach w wyżej wymienionym apartamencie. Opis można znaleźć pod adresem czarnogora-apartamenty.pl/noclegi_czarnogora/ Pan Rafał który jest na miejscu przez całe wakacje podczas kontaktu telefonicznego słodzi na maksa że otoczenie, że klimat i jeszcze milion że...
Na miejscu:
- budynek ładny zadbany;
- apartamenty już nie bardzo owszem tragedii nie ma ale szczegóły drażnią (gdzieś urwany wieszak, gdzieś inne uszkodzenia);
- wyposażenie kuchni słabe, a w niektórych apartamentach bardzo słabe nie ma podstawowych naczyń czy sztućców (w czteroosobowym apartamencie trzy talerze);
- co chwila brak prądu;
- internet prawdopodobnie wyłączany na noc i włączany rano;
- nakaz wyłączania klimatyzacji gdy nie ma nikogo w pokoju żeby oszczędzać (przecież za to się zapłaciło);
- basen to istna masakra, po przyjeździe woda, przepraszam mleko, przejrzystość praktycznie zerowa, mozaika odpada (na koniec nie było dobrych kilkudziesięciu kostek z nieszczęsnej mozaiki), basen wystaje ponad poziom zero powodując że do basenu wchodzimy po schodkach, terakota śliska a woda z basenu się wylewa, jak to z basenu, generalnie jest niebezpiecznie, nie jeden raz małolaty lądowały na tyłku, nie mówiąc już o ryzyku uderzenia w schodek czy inne elementy (chodzenie w butach do plażowania obowiązkowe, co i tak nie wiele zmienia), pod koniec pobytu ilość chloru przewyższyła chyba H2O bo woda zrobiła się przeźroczysta ale smród chloru skutecznie odrzucał nawet dzieci, dodatkowo możliwość korzystania tylko do godziny 22, a światło w basenie nie może się palić bo zużywa za dużo prądu;
- okolica to masakra nr 2 w tej miejscowości oprócz piekarni, małego sklepiku, pustej pizzeri i kilku straganów nie ma nic, nie ma gdzie iść na wieczorny spacer, jedyna droga prowadzi wzdłuż ulicy, wieczorem bez latarki czy telefonu wyprawa nie wskazana, wszędzie trzeba samochodem;
- droga do plaży, wg zapewnień pana i informacji gdzieś na stronie 300 metrów, owszem ale drogą po której bez czekana i sprzętu wspinaczkowego nie da się poruszać, stromo niebezpiecznie, bardziej cywilizowaną drogą 600 metrów ale w miarę OK, sama plaża typowo czarnogórska kamienista niezbyt duża ale OK;
- pan Rafał oferuje wycieczki w cenie 2 lub nawet czasami 3 razy wyższej niż w pobliskich miejscowościach;
- opinie na stronie do której link znajduje się powyżej są same pozytywne, niestety tych negatywnych nigdy tam nie będzie pan Rafał będąc prawdopodobnie adminem skutecznie je eliminuje (rodacy będący na miejscu pisali nie jedną negatywną opinię i żadna się nie ukazała).
To tyle z minusów.
Plusy na prawę ciężko dostrzec:
- widoki to generalnie domena całej Czarnogóry.

Konkluzja po powrocie: Czarnogóra tak ale nie w odludnym miejscu chyba że ktoś lubi urlopy spędzone od świtu do zmierzchu przy mlecznym basenie. NIE POLECAM TEGO APARTAMENTU I RESZTY ZRESZTĄ TEŻ KTÓRE ZNAJDUJĄ SIĘ POD OPIEKĄ PANA RAFAŁA.
Niestety nie jest to tylko moja opinia, inni rodacy którzy byli na miejscu mieli podobne odczucia!
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 01.09.15, 10:52
      Jechać do CG czy CRO by spedzać czas nad basenem to chorobliwa aberacja.
      Jest morze a za plecami góry.Wiadomo,że basenik jest malutki i ewentualnie służy dla małych dzieciaków.
      Fajnie wyglada na zdjeciach i tyle.
      Z klimą to juz kompletnie nie rozumiem.
      Opuszczam ap na kilka godzin ,to po jaki (...) ma tam chodzic klimatyzacja?
      Bo zaplaciłeś?
      Nie szkoda bezsensownych kosztów dla właściciela?
      Nie szkoda klimatu?
      Nie szkoda planety Ziemia? ;)
      • maciej_m79 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 01.09.15, 11:46
        A masz jakiś problem w tym żeby siedzieć w CG czy CRO nad basenem... przebywanie nad morzem przez cały dzień? zależy kto co lubi i po co jedzie na wakacje... to co napisałem to są moje subiektywne odczucia nie każę się nikomu z tym zgadzać.
    • hepik1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 01.09.15, 10:54
      Ku...,uwielbiam takich malkontentów ;)
      • hepik1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 01.09.15, 11:04
        >okolica to masakra nr 2 w tej miejscowości oprócz piekarni, małego sklepiku, pustej pizzeri i kilku straganów nie ma nic, nie ma gdzie iść na wieczorny spacer, jedyna droga prowadzi wzdłuż ulicy, wieczorem bez latarki czy telefonu wyprawa nie wskazana

Wybrać miejsce na zadupiu i narzekac,że to zadupie?
        • maciej_m79 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 01.09.15, 11:55
          nie byłem na tym zadupiu wcześniej opierałem się na informacji właściciela... który powiedział to co napisałem czytaj ze zrozumieniem... ponadto właśnie na zdjęciach wszystko wygląda super a na miejscu jak zwykle...
          • hepik1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 01.09.15, 14:45
            >a na miejscu jak zwykle...

Czyli co roku masz podobnie?

.>opierałem się na informacji właściciela

W dobie internetu?Opiniach,filmikach, googlowskim street viev?

>jak uwielbiasz to po co tu wlazłeś i czego tu szukasz....

Jeśli piszesz na forum ,to chyba nie wykluczasz komentarza innych?
            Bo chyba nie dla czystego hejtu konkretnego apartamentu i wlaściciela?
            Ja akurat moderuję to forum czyli niczego nie szukam a ,że lubie ,to komenuję przy okazji ;)
            • hepik1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 01.09.15, 15:10
              Zajrzałem na stronke apt.
              Wyjątkowo rzetelny opis warunkow,udokumentowany zdjeciami i filmikiem.
              Abstrahując,że troche jak kołchoz a do morza daleko i wysoko,to dokładnie widać,że basenik ma 4 na 6 metrow i przy pełnej obsadzie"W willi znajduje się 13 apartamentów 2+2 typu studio." czyli 50 osobach z niego korzystajacych o sterylną czystośc trudno ;)
      • maciej_m79 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 01.09.15, 11:47
        jak uwielbiasz to po co tu wlazłeś i czego tu szukasz....
        • akus2 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 01.09.15, 23:23
          Ja się jednak z moderatorem zgodzę. Opis apartamentu jest rzetelny, a opierać się tylko na opinii właściciela jest (mało powiedziane) naiwne.
          Spodziewałeś się, że będzie prawdę i tylko prawdę mówił ? Trzeba czasem podejść do tematu zdrowo - rozsądkowo!
          Utjeha w moim przekonaniu jest dla osób które faktycznie jada bez samochodu i albo siedzą nad basenem (w tedy dobrze przemyśleć trzeba kwatere) albo siedzą cały czas na plaży i lubią tłoczne plaze bo tam nie ma w czym wybierać! !
          Chcesz mieć dużo lokali i dużo przestrzeni to wybierasz Budve, Kotor czy Ulcinj.
    • kornelcia75 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 15.08.16, 14:30
      Zgadzam się ze wszystkim,wróciliśmy z urlopu kilka dni temu.
      Pierwsze co mnie uderzyło...jadąc na miejsce przed Sarajewem strajk i masakryczny korek co spowodowało że musieliśmy zmienić trasę i przejechać dodatkowe 200 km. Okazało się że na miejscu nie będziemy o 22.00 a o 3.00 w nocy dzwonimy do P.Rafała i co słyszymy?że raczej nie jesteśmy mile widziani nocą,szok jedziemy w 3 rodzimy 6 dzieci w tym najmłodsze 3 lata.Pytam co mamy robić spać w aucie czy szukać noclegu w obcym mieście prawie nocą?Myślałam że jest problem z kluczami,że właściciel mieszka gdzieś dalej,nie okazało się że właściciel bał się hałasu,a mieszkał w budynku z nami. Przyjechaliśmy i chyba jedyny hałas jaki zrobiliśmy to wejście ze śpiącymi dziećmi do pokojów i łóżek.Nie fajnie. Potem szok bo gdy byliśmy w Chorwacji także u Polskiego właściciela mówił nam o wszystkim,co zwiedzić,gdzie pojechać,gdzie sklep itp.tu cisza i tekst p.Rafała:plaże wszystkie takie same! chyba dawno nie był na żadnej z nich,podobne to są u nas w Polsce,bo tu zwiedziliśmy ich wiele i każda inna. Jedynie co się odezwał do nas to z propozycją wycieczki do Albanii- płatnej 35 euro od osoby jak powiedzieliśmy że chcemy jechać sami usłyszeliśmy że poczekamy na granicy 3h a autobus z wycieczką wjeżdża bez kolejki...tiaaa na granicy staliśmy całe...15 min :DDDD,a autobusy czekają jak reszta. Pytając o papier toaletowy usłyszeliśmy że mają taki(czyt.normalny) ale jak chcemy lepszy to lepiej sobie kupmy. Czytam wyżej że w pokojach były małe usterki u nas też:złamane krzesło,urwany uchwyt w łazience itp. Pan Rafał obiecał naprawić- przez 9 dni nie udało się.Że woda z kranu nie do picia wiedzieliśmy ale że są baniaki wody na dole dla gości dowiedzieliśmy się po paru godzinach- mając dzieci. Strach jak ktoś tego nie wie i zaserwuje dzieciom i sobie wodę z kranu. Pan Rafał ogólnie gburowaty,niedostępny,dzień dobry nie mówił nawet do Pań jak spotykaliśmy się na obiekcie:) No ale ma obłożenie,miły być nie musi...ciekawe na jak długo wierzę że wszystko do ludzi wraca- nawet uprzejmość. Żeby nie było miejsce piękne,widok z balkonu oszałamiający,pokoje ok z drobnymi usterkami,basen mały ale dla dzieci starczył no i żona:)Żona Pana Rafała bardziej nadaje się na prowadzenie tego miejsca,miła,pomocna,sympatyczna. Po tych wakacjach wiem jedno szukamy noclegu już nie u rodaków:)
      • olga400 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 15.08.16, 15:38
        A później się rodacy dziwują ze za klimatyzacje woła sie od nich dodatkową kase.....tsaaaaa
      • wislok1 Taaa 15.08.16, 16:00
        Na booking.com opinie o tym miejscu noclegowym sa bardzo dobre i WSZYSCY sobie kwaterę chwalą...
        www.booking.com/hotel/me/apartmani-jovetic-utjeha.pl.html#tab-reviews
        Czyli mamy 24 opinie (15)znakomite, (7)dobre i (2)OK kontra 2 złe

A opinie z booking.com są tylko od osób, które tam nocowały i są miejsca nocegowe na bookingu z fatalnymi recenzjami, firma nie cenzuruje opinii...
        • wislok1 Re: Taaa 15.08.16, 19:31
          Nie wiem, jak tam jest, ale myślę, że czytelnicy forum powinni zapoznać się z różnymi opiniami,
          a nie tylko tymi krytycznymi....

Z mojego dotychczasowego doświadczenia wynika, że średnia opinii o tym apartamencie 8,9 jest baaardzo wysoka
          Zważywszy, że mała część turystów to urodzeni malkontenci, to trudno o lepszą ocenę !!!!
          Unikałbym jak ognia miejsc noclegowych z opiniami poniżej 6,5
          Są po prostu kiepskie. Jak ktoś ma bardzo małe wymagania, to znajdzie jakiś plus, czyli w praktyce niską cenę, hehe.
          Obiekt z opiniami 5,5 i mniej to po prostu pieniądze wyrzucone w błoto, czyli jeden wielki syf, pułapka dla turystów
          I niska cena go nie ratuje
    • kornelcia75 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 16.08.16, 16:42
      Osobiście uważam podobnie jak Wy jeśli chodzi o klimatyzację,również staraliśmy się wyłączać jak tylko opuszczaliśmy pokój,bo po co ma chodzić kiedy nas nie ma? Ogólnie naprawdę nie mieliśmy(byliśmy w 3 rodziny) jakiś zastrzeżeń jeśli chodzi o miejsce,apartamenty- można się czepiać szczegółów. Nam głównie chodziło o traktowanie nas gości przez gospodarza czyli właściciela. Skąd tyle pozytywnych opinii, a brak negatywnych?na gazetę mniej ludzi wchodzi niż na fb niestety na stronie fb negatywne komentarze są kasowane.
      • wislok1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 16.08.16, 19:45
        Booking.com to nie fb
        Poza tym w opiniach booking.com o właścicielach padają same superlatywy, jacy to są mili i fajni ludzie...
        O właścicielach, nie tylko o właścicielce...
        • kornelcia75 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 18.08.16, 21:32
          Nie wiem był pan w tym miejscu ze tak pan broni?,a moze sam pan własciciel tu się ujawnił.Powtarzam do samego obiektu nie mam wielkich zastrzeżen,są to szczegóły.Jesli gdzieś są opinie ze właściciel jest super to moze miał gorszy czas:)moze juz nas skreślil bo przyjechalismy w nocy haha:)zdania nie zmienimy w 3 rodziny-kazdy miał z nas takie zdanie...jak można nie przywitac się kazdego dnia np.z nami kobietami,pod koniec pobytu nie zapytać jak było albo głupie:szerokiej drogi?zamieniłam z tym panem moze 3 razy kilka zdań za każdym razem nawet nie starał się być miły.
          • wislok1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 18.08.16, 22:47
            No, na pewno jestem właścicielem tego apartamentu, oczywiście...

"...jak można nie przywitac się kazdego dnia np.z nami kobietami ?"

Może po prostu ma zazdrosną żonę albo bał się podpaść waszym facetom ?
            Gdyby mi właściciel kwatery każdy dzień przyłaził do żony i się z nią witał, to bym poszedł po siekierę...

• kornelcia75 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 19.08.16, 17:39
              ha!dobre w Pana stronach przywitanie się z kobietą chodzi mi zwykłe - dzień dobry to jakiś flirt czy seksualna zaczepka hahha? jak pan wchodzi do urzędu,sklepu,banku nie mówi pan dzień dobry.Wystarczy że tam ktoś wychodził z pokoju czy mijałam kogoś na schodach słyszałam lub mówiłam dzień dobry:)
            • kornelcia75 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 19.08.16, 17:41
              i zaraz zaraz kto tu napisał o jakimś przyłażeniu do żony???mówimy o zwykłym przywitaniu się jak się kogoś spotyka na drodze na terenie posesji!:)))))
              • wislok1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 19.08.16, 18:01
                kornelcia75 napisała:

> i zaraz zaraz kto tu napisał o jakimś przyłażeniu do żony???mówimy o zwykłym przywitaniu się jak się kogoś spotyka na drodze na terenie posesji!:)))))

Zacytuję:

kornelcia75 napisała:

...jak można nie przywitac się kazdego dnia np.z nami kobietami....

To nie to samo !
                Pierwszy przypadek to grzecznościowe "dzień dobry", drugi przypadek to specjalne przychodzenie do nie swojej partnerki, żeby się przywitać...

• ucho03 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 19.08.16, 18:02
                kornelcia75 napisała:

> i zaraz zaraz kto tu napisał o jakimś przyłażeniu do żony???mówimy o zwykłym pr
                > zywitaniu się jak się kogoś spotyka na drodze na terenie posesji!:)))))

W moich stronach witamy się codziennie,nawet kilka razy dziennie wchodzimy sobie do domu i też się witamy,a wieczory spędzamy ze sąsiadami razem w łóżku żeby za dużo wieczorami i wnocy się nie witać.Wolimy razem wszyscy spać ze sobą i dopiero rano się witamy.
                • wislok1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 19.08.16, 21:17
                  Tu jest chyba Pan Rafał pogrzebany:

"urwany uchwyt w łazience itp. Pan Rafał obiecał naprawić- przez 9 dni nie udało się.Że woda z kranu nie do picia wiedzieliśmy ale że są baniaki wody na dole dla gości dowiedzieliśmy się po paru godzinach- mając dzieci. Strach jak ktoś tego nie wie i zaserwuje dzieciom i sobie wodę z kranu. "

Z tym obiecywaniem, to wtopił.
                  I podpadł. Tu są słuszne pretensje

Skoro zakwaterowanie było o 3 w nocy, to fakt, że o istnieniu tych baniaków goście się dowiedzieli po 5 rano, to chyba nie miało wpływu na życie i zdrowie dzieci.
                  Nienany jest też nikomu w dziejach Czarnogóry taki przypadek, że po wypiciu kranówy ktoś umarł lub trafił do szpitala.

Na Malcie cała woda w kranach jest uzyskiwana dzięki odsalaniu wody morskiej, ostrzega się przed jej piciem. Ale jak do tej pory nikt się z tej okazji nie pochorował, ani nie trafił na cmentarz. Po prostu ma smak do d...
                  • kornelcia75 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 20.08.16, 10:18
                    O wodzie dowiedzielismy sie po calym dniu wieczorem,nikt nie mowi o śmierci czy hospitalizacji ale o problemach żołądkowych juz tak:))))eee szkoda juz tu zaglądac bo to zadna dyskusja a jakas przepychanka slowna:) a niejakiemu ucho zyczę więcej spedzanych nocy z sasiadami a nie na forach szkoda czasu...pozdrawiam i zycze slonecznego weekendu:)))
                    • wislok1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 20.08.16, 11:26
                      Zakwaterowanie było o 3 w nocy

kornelcia75 napisała:

"> O wodzie dowiedzielismy sie po calym dniu wieczorem"

Wcześniej była inna wersja:

"Że woda z kranu nie do picia wiedzieliśmy ale że są baniaki wody na dole dla gości dowiedzieliśmy się po paru godzinach- mając dzieci. "

To już drugi przypadek, gdy sama sobie zaprzeczasz...
                      W tej sytuacji trudno mi również pozostałe pretensje traktować poważnie ( wierzę jedynie w brak naprawy usterek w pokoju )

Dałem link do opinii z booking.com od innych gości, żeby każdy mógł porównać waszą ocenę z opiniami innych.

• kornelcia75 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 20.08.16, 16:37
                        Dobra chodzilo mi o parę godzin od uiszczenia zaplaty,bo jak mozna się domyślec nie zrobilismy tego o godz.3.00 tylko popołudniu bo pana Rafala nie było na miejscu.O wodzie powiedział nam wieczorem.
                        • wislok1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 20.08.16, 20:35
                          No, pan Rafał strasznie podpadł...
                          Ciekawe, jaka jest jego wersja...

W każdym razie czytelnik forum ma okazję zapoznać się z różnymi opiniami na temat tej kwatery
                    • ucho03 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 20.08.16, 16:08
                      kornelcia75 napisała:

> O wodzie dowiedzielismy sie po calym dniu wieczorem,nikt nie mowi o śmierci czy
                      > hospitalizacji ale o problemach żołądkowych juz tak:))))eee szkoda juz tu zagl
                      > ądac bo to zadna dyskusja a jakas przepychanka slowna:) a niejakiemu ucho zyczę
                      > więcej spedzanych nocy z sasiadami a nie na forach szkoda czasu...pozdrawiam i
                      > zycze slonecznego weekendu:)))

Jak chcesz to też możemy się czesto witać ,ale po mojemu i tak jak to robią w naszych stronach.
    • wislok1 Re: Apartamenty Jovetic, willa Jovetic, Utjeha op 26.08.16, 20:45
      Chłopie, przestań bredzić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka