Dodaj do ulubionych

Korcula czy Czarnogóra

16.09.16, 12:53
Witajcie,
Mam pilną prośbę mam na oku dwie porównywalne oferty do Chorwacji na wyspę Kordulę lub Czarnogórę czy może ktos podpowiedzieć odnośnie plaż (czystości) , zwiedzania, cen 😊

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Adam
Obserwuj wątek
    • tu_nia Re: Korcula czy Czarnogóra 16.09.16, 13:01
      w czarnogorze o tej porze roku cieplej jeszcze prawdziwe lato.czysciej na pewno w chorwacji. czarnogora to taki troche radosny zywiol.ale ja wole czarnogore.
      • admick04 Re: Korcula czy Czarnogóra 16.09.16, 14:39
        Dzieki za info ja mogę jechać tylko w lipcu więc mam dylemat plaża lepsza chyba w Czarnogórze
        • wislok1 Re: Korcula czy Czarnogóra 16.09.16, 16:21
          Czarnogóra ma jedną plażę ?
          Korczula ma jedną plażę ?
        • tu_nia Re: Korcula czy Czarnogóra 16.09.16, 16:24
          plaze w czarnogorze sa bardzo rozne, niektorzy wybrzydzaja na brud , ja wole zywiolowa czarnogore od poukladanej chorwacji takiej pod niemcow. tyle ze do czarnogry jednak dalej. www.youtube.com/watch?v=pbjURqs2nWU tutaj przeglad plaz. jak widac w szczycie sezonu ludzi jednak full. serbowie nie maja juz gdzie jezdzic na urlopy bo z innymi toczyli wojne. www.youtube.com/watch?v=38NlTjRwKZY a tutaj przeglad atrakcji czarnogory.kraj jest tak maly ze mozna je wszystkie zobaczyc podczas popbuty a nawet zrobic wycieczke do albanii.
          • kolpik124 gtw 16.09.16, 20:49
            co to jest ta "żywiołowa" Czarnogóra?

w HR jest więcej Włochów, Czechów, Węgrów, Polaków niż Niemców

Serbowie poukładali sobie relacje a Chorwatami i coraz więcej ich widać w Chorwacji

Czarnogóra zalana przez Rosjan, Chorwacja jeszcze nie i oby jak najdłużej...
            • wislok1 Re: gtw 16.09.16, 23:23
              Ci "niemcy" powoli staja się mitycznym wrogiem, hehe
              To taki straszny grzech, że nie lubią syfu i lubią porządek oraz jak płacą, to wymagają dobrą jakość usług ???
              Raczej powinni być dla nas wzorem w tych sprawach...
              No i jeszcze w tym, że Niemiec Niemcowi bratem za ich granicami, zawsze się pozdrawiają nawzajem, nigdy nie udają, że nie słyszą ojczystej mowy,
              potrafią skrytykować jakiegoś ich pijaka czy innego buraka, ale nie utożsamiają robiącego siarę z całym narodem ...
              Z Polakami bywa w tych sprawach niestety różnie ....
              • wislok1 Re: gtw 16.09.16, 23:37
                Nie twierdzę, że Polacy zachowują się za granicą okropnie. Jest wręcz przeciwnie, większość jest grzeczna.
                NIEKTÓRYM Polakom brakuje ( nie tylko za granicą ) poczucia więzi, takiej realnej, nie na pokaz.
                Nienawidzą innych Polaków całkowicie bezinteresownie, uważają innych rodaków za chamów, tylko oni są doskonali, wzór cnót...
                Niektórzy nawet nie są w stanie odpowiedzieć spotkanemu innemu Polakowi "dzień dobry" i odwracają się, jak słyszą polski język. To już jest absolutna patologia i problem dla psychiatrów.
                Nie dotyczy to większości, ale niestety dość sporej grupy rodaków...
                Jak do tego dodamy śmiertelną obrazę na każde słowo krytyki dziwnych wakacyjnych obyczajów, typu jazda do Chorwacji bez odpoczynku prawie całą dobę, straszne skąpstwo, itp.,
                to już szkoda gadać...
            • hepik1 Re: gtw 17.09.16, 10:52
              Nie prawda.Chorwaci mają to policzone co do sztuki,dzięki meldunkowemu obowiązkowi.
              www.mint.hr/default.aspx?id=33048
              Mozna sobie prześledzić.
              Najwięcej Niemców,potem Słoweńcy,Austriacy,Włosi.Polaki na pietym ,szóstym miejscu,ścigamy sie w ostatnich latach z Czechami
            • olga400 Re: gtw 19.09.16, 19:58
              Szczerze to odkad tu mieszkam to widzialam doslownie 2 samochody z Serbii reszta pewnie wynajmuje bo niestety z tym poukladaniem to roznie bywa...co do Rosjan to w tym sezonie było ich mnóstwo....moze akurat tak sie trafiło....
      • wislok1 Re: Korcula czy Czarnogóra 16.09.16, 16:24
        Korczula jest bardzo blisko od Czarnogóry...
        Czarnogóra ma wiele miejscowości, o wiele więcej niż jest miejscowości na wyspie Korczula....

Admick powinien napisać więcej, np. gdzie dokładnie są te miejscówki !
        I może jeszcze podać, co to jest, hotel, apartament...
    • admick04 Re: Korcula czy Czarnogóra 17.09.16, 13:23
      Dziękuję za informacje, istotnie lepiej określę bardziej precyzyjnie dwie oferty:
      1/ Korcula to Hotel Adria Beach położony w zatoce Plitvine, oddalony od centrum o ok. 2,5 km blisko Vela Lukaok. 100 m od żwirowej plaży, w zatoce Plitvine. Leżaki - płatne (ok. 50 HRK/komplet: 2 leżaki). Troche przeraża mnie dojazd podają że ok 4 godzin z lotniska,
      1/ Czarnogóra Hotel Ville Otrant trzy gwiazdkowy położony przy morzu, znajduje się ok. 4,5 km od centrum i Starego Miasta Ulcinj, na samym początku malowniczej, szerokiej piaszczystej „Velikiej Plaży” o długości ok.14 km, jednej z głównych atrakcji Ulcinja, leżaki i parasole bezpłatnie.

W obu przypadkach opcja All Inclusive

Pozdrawiam
      • wislok1 Re: Korcula czy Czarnogóra 17.09.16, 13:50
        Jakby to powiedzieć....
        Po lekturze opinii na temat hotelu Adria Beach na wyspie Korczula :
        pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g608722-d609450-Reviews-Hotel_Adria-Vela_Luka_Korcula_Island_Dubrovnik_Neretva_County_Dalmatia.html
        www.booking.com/hotel/hr/adria-vela-luka.pl.html#tab-reviews

...i hotelu Otrant w Ulcinj:
        pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g652061-d1488166-Reviews-Otrant_Beach_Hotel-Ulcinj_Ulcinj_Municipality.html
        www.booking.com/hotel/me/otrant-beach.pl.html#tab-reviews

...nie pojechałbym do żadnego z nich !!!
        Wydawanie sporych pieniędzy na pobyt w słabym hotelu moim zdaniem jest nieporozumieniem...
        Ale twój wybór...
        Na pewno oba hotele są tak samo kiepskie, ten na Korczuli ma jedyny plus polegający na tym, że jest to jedna z najpiękniejszych chorwackich wysp...
        Tylko to...
        Ulcinj jest chyba najgorzej ocenianym miastem na wybrzeżu Czarnogóry
        • admick04 Re: Korcula czy Czarnogóra 17.09.16, 14:15
          dzięki wielkie, dlatego tez waham się, ale podaruję sobie te oferty poczekam aż coś ciekawego pojawi się np do Grecji (wyspy czekam na Karpathos).

Pozdrawiam
          • wislok1 Re: Korcula czy Czarnogóra 17.09.16, 22:28
            Nie ma co się śpieszyć, wybór jest większy niż między 2 hotelami...
            Podstawa to sprawdzić opinie w internecie, sprawdzić na mapach google, gdzie to jest,
            a jeśli chodzi o same oferty biur podróży na ich stronach, to czytać między wierszami...

Jak to mówią Niemcy: zaufanie jest dobre, ale kontrola jest jeszcze lepsza !
            • admick04 Re: Korcula czy Czarnogóra 18.09.16, 14:24
              Te oferty były najbardziej dostępne cenowo, no i wylot z Bydgoszczy co mi najbardziej odpowiada
              • wislok1 Re: Korcula czy Czarnogóra 18.09.16, 20:37
                Moja sąsiadka miała wylot z Katowic...
                No i 2 dni przed wylotem miła pani z biura podróży Rainbow zadzwoniła, że wylot jest tylko z Warszawy...
                Albo dopisze sobie do kosztów wczasów: dojazd do Warszawy tam i z powrotem + koszt parkingu na lotnisku,
                albo może zrezygnować i wtedy zwracają jej wpłaconą kasę ( za wcześniejszą rezerwację miała spory rabat,a do tego oferty były już mocni przebrane ).
                Wykupiła objazdówkę po Maroku i tydzień pobytu w hotelu na Costa del Sol w Hiszpanii.
                Po przylocie do Hiszpanii okazało się, że uczestnicy objazdówki musieli czekać na lotnisku 6 godzin, aż przyleci samolot z Warszawy tylko z tymi co wybrali wyłącznie pobyt na plaży...
                Gdyby zamówili taksówkę, to by byli na miejscu w hiszpańskim hotelu za godzinę.
                Ale byli tak wku.wieni dodatkowymi kosztami z powodu wylotu z Warszawy, że postanowili nie odpuścić DARMOWEGO ( czytaj zapłaconego wcześniej ) transferu z lotniska do hiszpańskiego hotelu ).
                No to poczekali 6 godzin )

Generalnie niska cena niestety ma ścisły związek z jakością.

• wislok1 Re: Korcula czy Czarnogóra 18.09.16, 20:50
                  Czasem trafia się dobra oferta w niskiej cenie, ale generalnie Chorwacja i Czarnogóra all inclusive samolotem są dość drogie...
                  Na te tanie oferty trzeba uważać...
                  • admick04 Re: Korcula czy Czarnogóra 18.09.16, 22:16
                    Ta, oferta o której pisałem jest Rainbow ano czasami zdarzają się niemiłe niespodzianki miałem wielką ochotę ba pobyt na Majorce ale ceny zwalają z nóg
                    • wislok1 Re: Korcula czy Czarnogóra 19.09.16, 00:22
                      Mam siostrzeńca, co mieszka w Niemczech...
                      Opowiadał mi o Majorce, on nie ma ochoty na pobyt na tej wyspie.
                      Bo jeżdżą tam jego koledzy i w czasie wczasów prawie nigdy nie są trzeźwi...
                      Przeważnie są cały czas narąbani...
                      No, ale tak to jest. Single, szukają tanich hoteli i hosteli, żeby tylko się przespać. A w czasie pobytu imprezują...
                      A w Niemczech są tacy grzeczni, hehe...

Na pewno na Majorce są spokojne hotele z all, bez takich gości, ale się cenią...
                      To już wiesz, skąd te ceny zwalające z nóg...
                      • wislok1 Re: Korcula czy Czarnogóra 19.09.16, 00:30
                        Do Chorwackich hoteli z all i tych bez all imprezowe single z Niemiec też raczej nie jeżdżą, więc możesz szukać spokojnie...
                        Nie wiem, dlaczego ma być all i samolot...

Nie lepiej pojechać spokojnie autem z noclegiem po drodze ?
                        A na miejscu wystarczy hotel ze śniadaniami i kolacjami. W ciągu dnia można spokojnie coś przekąsić, a zrobić sobie wyżerkę kolacyjną...
                        A w ciągu dnia można zrobić dłuższe wycieczki, poznawać inne plaże, coś fajnego zobaczyć...
                        To tylko moje uwagi, może durne...
                        • admick04 Re: Korcula czy Czarnogóra 19.09.16, 06:19
                          Wiesz to jest jakaś opcja ale nie mamy samochodu ja nie mam prawka, żona na ale i tak jesteśmy skazani na komunikację publiczną a All z wygody żeby odpocząć też od gotowania
                        • admick04 Re: Korcula czy Czarnogóra 19.09.16, 07:10
                          Na Majorce wybrałem sobie region północny Alkudia, zatoka alkudyjska ładne plaże i spokojnie
                          • wislok1 Re: Korcula czy Czarnogóra 19.09.16, 19:50
                            Wierzę...
                            Trzeba spokojnie szukać, na pewno coś fajnego upolujesz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka