Dodaj do ulubionych

Czarnogóra Ulcinj 2017?

IP: *.play-internet.pl 21.02.17, 20:52
szukam apartamentów z basenem lub kempingu przy piaszczystej plaży (podobnej jak plaże w Bułgarii) dla dzieci w Chorwacji lub Czarnogórze - z dotychczasowej analizy wynika, że Chorwacja raczej ciężko w tym temacie - poczytałem o Ulicinj i tzw. velika plaza - był ktoś tam ostatnio - jak z cenami w knajpkach i apartamentach - wybieram się niestety w siierpniu - duży tłok na tej ich flagowej plaży w tym okresie - gdzie szukać apartamentów? - czytałem skrajne opinie o tym miejscu - jak jest rzeczywiście? - dzięki z góry za info - w.
Obserwuj wątek
    • wtop.ek Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 21.02.17, 21:12
      w Czarnogórze nie ma takich plaż jak w Bułgarii, owszem jest długa plaża za Ulcinjem, ale piach jest szarobury

urok Adriatyku polega właśnie na braku piasku i przepięknej, krystalicznej wodzie, przy piaszczystej plaży za Ulcinjem tego brak, ot morze jak morze

okolica średnio mi się podobała, taka patelnia, apartamentów z basenem tam nie widziałem, kemping naturystyczny jest na końcu plaży

Czarnogóra to malutki kraik, w sezonie tłumy na każdym skrawku plaży, głownie Serbowie, sporo też Rosjan

jeśli już szukałbym małych zatoczek w okolicach Sutomore i Petrovaca, gdzie są plaże z drobnym żwirkiem

Gość portalu: wojt napisał(a):

> szukam apartamentów z basenem lub kempingu przy piaszczystej plaży (podobnej ja
      > k plaże w Bułgarii) dla dzieci w Chorwacji lub Czarnogórze - z dotychczasowej a
      > nalizy wynika, że Chorwacja raczej ciężko w tym temacie - poczytałem o Ulicinj
      > i tzw. velika plaza - był ktoś tam ostatnio - jak z cenami w knajpkach i aparta
      > mentach - wybieram się niestety w siierpniu - duży tłok na tej ich flagowej pla
      > ży w tym okresie - gdzie szukać apartamentów? - czytałem skrajne opinie o tym m
      > iejscu - jak jest rzeczywiście? - dzięki z góry za info - w.
    • hepik1 Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 22.02.17, 18:57
      Czarnogórcy oskarżają Rosjan o szykowanie zamachu na ich prezydenta.Latem tam moga wylądować zielone ludizki ze specnazu ;)
      • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 24.02.17, 22:05
        ok, dzięki za podpowiedzi - może ktoś jeszcze w tym temacie?
    • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 04.03.17, 02:36
      podbijam, może ktoś jeszcze był i się wypowie?
    • Gość: Lano Re: Prapratno 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.17, 08:37
      wojt 21.02.17, 20:52
      ...szukam ... kempingu przy piaszczystej plaży ... dla dzieci w Chorwacji

Plaża < info > kemping

PS
      Jest to nasz ulubiony kemping byliśmy tu wiele razy, polecamy...
      • krzycholu Re: Prapratno 2017 04.03.17, 19:59
        www.montefila.com/en/
        Tu byliśmy w zeszłym roku,1.5 km od plaży ,są baseny i woźą za darmo na plażę.
        Biuro Rego-bis
      • jack2010 Re: Prapratno 2017 05.04.17, 13:38
        Ulcinj to nie jest dobre miejsce na wczasy.
        Plaża miejska jest mała, zatłoczona i masakrycznie brudna. Piasek jest jakiś taki...brudny- w związku z czym woda już nie jest kryształowo czysta.
        Wielka plaża jest wielka i nic po za tym. Aaa, po za tym to tam wieje (stąd popularność kite surfingu). Kempingów przy Velkiej Plaży jest od groma.

Plus jest taki, że jest tam tanio. Tanie są noclegi/kwatery - już od 8 euro/ osoba i tanio jest w knajpach.
        Osobiście nie rezerwowałbym nic wcześniej i jechałbym w ciemno. W samym Ulcinj jest naprawdę dużo ofert "free romms" gdzie dodatkowo na miejscu można jeszcze coś ponegocjować.

Do autora wątku: skąd wiesz, że Twoje dzieci wolą plażę piaszczystą ( gdzie w zasadzie nie jest to piasek tylko drobny żwirek) od typowej plaży żwirkowej?

• Gość: fdj Re: Prapratno 2017 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.17, 19:27
          W Ulcinj jest straszny syf i tyle
          Taniość też ma swoje granice, bo jak ktoś policzy koszt dostania się do Ulcinj, to tanio już nie będzie
          • wojtkras Re: Prapratno 2017 08.04.17, 11:21
            ups - naprawdę w Ulcinj jest taki syf, jak pisze mój Przedmówca?
            • wojtkras Re: Prapratno 2017 16.04.17, 18:47
              podbijam...
              • jachay Re: Prapratno 2017 17.04.17, 22:16
                www.google.pl/maps/place/Aparthotel+Villa+Primafila/@41.9292083,19.1959863,13.75z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x134e137ad7321337:0xd6ef6a2f6eb40acc!2sUlcinj,+Czarnog%C3%B3ra!3b1!8m2!3d41.9310884!4d19.2147632!3m4!1s0x0:0x536f8915174c78e0!8m2!3d41.921846!4d19.2341369
                • wojtkras Re: Prapratno 2017 23.04.17, 13:53
                  dzięki za odpowiedzi - jak komus się coś przypomni, niech skrobnie jeszcze...
                  • Gość: gtw Re: Prapratno 2017 IP: *.static.sl-net.pl 23.04.17, 15:46
                    plaża w Ulcinju? praktyczna demonstracja encyklopedii chorób zakaźnych

walające się/pływające podpaski, reklamówki, odchody....

samo miasto hałaśliwe, zaśmiecone, szalona różnica w stosunku do "chorwackiej" Budwy czy Kotoru, to praktycznie Albania i to w kiepskim wydaniu

"Velika plaża" owszem długa, na dzikich odcinkach zaśmiecona, szary piach, nie ma czegoś takiego jak zacienione piniami chorwackie plaże w Zivogoscach czy Breli

mnie się w ogóle nie podobało, byliśmy parę godzin i wystarczy
                    • wojtkras Re: Prapratno 2017 01.05.17, 11:48
                      opinia GTW chyba dość radykalna - są wypowiedzi, iz właśnie ta plaza jest bardzo ok właśnie z tego powodu, ze jest jedyną szeroką piaszczystą plażą w tym rejonie - skądinąd opinie o samym Ulcinj są dość skrajne w obie strony
                      • wislok1 Re: Prapratno 2017 01.05.17, 12:29
                        Chyba to po czesku błąd...

Po tej lekturze będziesz jeszcze mniej pewny, jak tam jest :
                        pl.tripadvisor.com/Attraction_Review-g652061-d1123604-Reviews-Long_Beach_Velika_plaza-Ulcinj_Ulcinj_Municipality.html
                      • Gość: fdj Re: Prapratno 2017 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.17, 20:51
                        Są tacy, którym syf nie przeszkadza i oni chwalą Ulcinj
                        Są ludzie, którym się podoba nad Bałtykiem, nawet gdy latem jest zimno i nie da się kąpać
                        Musisz zdecydować, czy tobie przeszkadza wszechobecny brud
                        Jak nie przeszkadza, Ulcinj ci się spodoba
                        • iwwo2 Re: Prapratno 2017 02.05.17, 11:27
                          Byłem jedną noc tranzytowo, w drodze do Albanii. Camping nad samą plażą, bez fajerwerków, ale czysto i bardzo w porządku. Na plaży wszechobecnego syfu, jak piszą poprzednicy, nie zanotowałem. Nie mniej miejsce mocno przeciętne, plaża szeroka ale z brudoburym miałkim piachem, co z kolei skutkuje zmąconą wodą. Kryształu tu nie ma. Dla dzieci plusem jest dłuuuga płycizna. Mimo wszystko urlopu bym tam nie spędził.
                          • wojtkras Re: Prapratno 2017 06.05.17, 12:29
                            no to faktycznie zdania są podzielone - a ci, którzy piszą o tym "syfie" - to kiedy tam byli - może przed kilku laty?
                            • Gość: Mali Mali i Robit IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.17, 14:34
                              wojtkras napisał:

...no to faktycznie zdania są podzielone

Mali i Robit
                            • Gość: fdj Re: Prapratno 2017 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.17, 20:15
                              Ja byłem w 2014, nie przypuszczam, żeby od tego czasu coś się zmieniło
                              na lepsze
                              Wychodzę z założenia, że jak mam gdzieś wypoczywać z rodziną, nie wybieram miejsca, które czystością nie grzeszy
                              Nie musi być luksus, ale czysto powinno być
                              Ulcinj jako jeden z punktów wycieczki po Czarnogórze ujdzie, ale nie jako miejsce noclegowe
                              • wojtkras Re: Prapratno 2017 03.06.17, 12:14
                                a może ktoś już był w tym roku?
                                • Gość: nicpek Re: Prapratno 2017 IP: *.209.41.31.jim-satnet.pl 14.06.17, 13:45
                                  W zeszłym roku, trzecia dekada lipca, na plaży jednego z klubów, bardzo sympatyczni młodzi ludzie, pobyt na plaży gratis (w przeciwieństwie do Copacabany, gdzie za wszystko się płaciło, nie można było nic wnieść swojego), nowo budowana infrastruktura, nowocześnie wyglądająca, działający bar, parking., prysznic - wszystko nieodpłatnie Co do śmieci - nawet najmniejszego papierka w zasięgu wzroku oraz spacerów. Woda czysta, dopiero jak się zjechało plażowiczów, lekko się zamuliła. Ale kamerką do tego momentu można było spokojnie kręcić wszystko.
                                  Z trzech pobytów po 2-3 godz. tylko raz biegali od koca do koca i prosili o położenie parasoli bo będzie latanie. Faktem jest, że nie ma się gdzie schronić, najmniejszego drzewka, patyka ani kamienia w zasięgu wzroku ;)
    • Gość: nicpek Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? IP: *.209.41.31.jim-satnet.pl 14.06.17, 13:26
      Mieszkaliśmy w Sutomore. Do Ulcijn ok. 40 minut drogi, byliśmy tam trzy razy na plaży jednego z wielu ośrodków kitesurfingowych. Ta piaszczysta plaża to taki piasek brązowy, nie za jasny, trochę brudzący stopy popiołem. Za to można daleko od brzegu odejść bo jest płytko. Czy tłok? Plaża ciągnie się kilka kilometrów, aż do Albanii. Można przejechać łąką na dalszą i jest luz (i bezpłatnie..). Tylko każą składać parasole jak zaczyna się pływanie na kajtach. A wtedy jest ich jeden na drugim.
      • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 17.06.17, 21:45
        ok, dzięki Wszystkim bardzo - jak ktoś wróci w tym roku, to niech coś napisze aktualnego...
        • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 24.06.17, 11:15
          podbijam - może ktoś wrócił?
          • Gość: Kolibeer Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? IP: 37.122.181.* 27.06.17, 12:24
            Właśnie jestem w Buljaricy, koło Petrovaca i muszę przyznać, ze syf jest tu wszędzie a pływające w morzu podpaski, worki, opakowania po lodach i papierosach odstraszają od kąpieli. Plaża również bardzo brudna, pełno petów i papierów. Ogólnie jestem bardzo zawiedziony, bo myślałem, ze ludzie na forach koloryzują sytuację, a to jednak prawda. Jeśli lubisz smród na uliczkach, jedź do Czarnogóry, jeśli lubisz syf na plaży, jedź do Czarnogóry, jeśli lubisz śmieci w wodzie - jedź do Czarnogóry. Jeśli jednak te rzeczy cię nie rajcują, omiń Czarnogórę szerokim łukiem.
            • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 01.07.17, 20:50
              no dzięki Kolibeer - choć pocieszające to nie jest
              • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 14.07.17, 21:12
                podbijam - wrócił ktoś jeszcze w tym roku?
                • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 29.07.17, 13:16
                  jeszcze raz podbijam - nikt w tym roku w Ulcinj nie był?
                  • akus2 Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 01.08.17, 14:11
                    Byłem w czerwcu i w drugiej połowie sierpnia jadę ponownie . A co takiego Cię interesuje?
                    • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 02.08.17, 10:25
                      dzięki Akus2 - skorzystałem już z Twoich doświadczeń opisanych w innym wątku dot. velika plaza, ja też będę tam od połowy sierpnia - jest tam jeszcze gorąco w tym okresie (zależy mi na wysokich temperaturach, w tym również wieczorami) - ta plaża przez całą długośc jest taka sama (chodzi mi o czystość i dostępność leżaków z parasolem)? - ja będę dość blisko Ulcinj (ośrodek HTP Velika Plaza Ulcinj) na wysokości Mojito Beach:
                      www.booking.com/hotel/me/apartments-htp-velika-plaza-ulcinj.pl.html
                      • akus2 Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 02.08.17, 22:31
                        Ja zawsze mieszkam w samym centrum miasta i dojeżdżam na plażę - zależy od nastroju, albo któraś kamienista dzika, albo Wielka Plaża- Toni Gril (jakieś 200 metrów od tej na której Ty będziesz).Plaża w całości jest identyczna - szeroka na jakieś 200 metrów, co do czystości na odcinkach gdzie są leżaki (mnóstwo- spoko nie brak Ci) jest czyściutko, jednak między poszczególnymi restauracjami jest róznie - czasem brudno.
                        Na Wielkiej Plazy polecam ostatnią o której mało kto wie - tylko miejscowi, dotrzeć można bocznymi drogami od restauracji na AdaBojana, polecam- klimatyczna, taka luzacka bez komercji, nie wiem ile masz lat ale tam średnia wieku do 40 lat.
                        Co do temperatur, jednak końcem sierpnia jest już spokojnie około 30-32 nie ma już lipcowych ponad 40.
                        Co do temperatur
                        • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 02.08.17, 23:05
                          zięki Akus2 - mój wiek to już niestety 46 - ale zobaczę tę plażę, o której mówisz, może mnie nie wyrzucą (za to żona ma 37) - poszukam tej plaży na Googlearth, woda w morzu chyba w tym czasie cieplutka?
                          • akus2 Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 03.08.17, 15:20
                            Spoko woda 25-27 różnie ale pamiętam jednego roku przyszły zimne prądy i było jakieś 20 przez 3 dni.
                            To było straszne.
                            Jeśli nie jesteś "zrzędą" to plaża Ci się spodoba (chyba, że jesteś z tych "ą", "ę" i wszystko jest nie tak) ja zawsze doceniam pozytywy ale minusy dostrzegam.
                            • wojtkras Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 05.08.17, 16:22
                              dzięki, też zawsze szukam pozytywów - pamiętasz może gdzie konkretnie jest ta intymna plaża, o której pisałeś?
                              • akus2 Re: Czarnogóra Ulcinj 2017? 06.08.17, 16:32
                                Cóż intymna to raczej nie jest ale klimatyczna tak!
                                www.google.pl/maps/place/Restoran+Ivana/@41.8681342,19.336295,171m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x134e137ad7321337:0xd6ef6a2f6eb40acc!2sUlcinj,+Czarnog%C3%B3ra!3b1!8m2!3d41.9310884!4d19.2147632!3m4!1s0x0:0xb5666333fa9d36b1!8m2!3d41.8683454!4d19.3360086?hl=pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka