Gość: Zdziwiona
IP: *.dynamic.gprs.plus.pl
09.05.17, 14:31
Planując trasę do Dalmacji z Polski środkowo-wschodniej, zastanawiam się, czy coś ze mną jest nie tak, czy nie umiem czytać map i/lub nawigację mam do d...?
Dlaczego wszyscy rozmawiają o trasie przez Czechy, Austrię (Wiedeń, Graz) i Słowenię albo przez Słowację i Węgry (wzdłuż południowego brzegu Balatonu), a nie ma w ogóle (w każdym razie ja nie znalazłam) nic o trasie przez Czechy, Słowację i Węgry, czyli Katowice-Brno-Bratysława- Gyor-Zalaegerszeg-Nagykanizsa- Varazdin? Coś z tą trasą jest nie tak? Czy ja oślepłam (czy to czytając mapę, czy przeszukując foruma różne), czy jestem głupia, czy też mam szaloną nawigację? Według mojej nawigacji i drugiej, którą sprawdzałam, różnicą między trasą przez Graz i Słowenię, a Bratysławę-Gyor-Nagykanizsa-Varazin to 30 minut albo wręcz ten sam czas. A ja wolę Węgry niż Austrię i Słowenię, jednocześnie nie chcę się tarabanić przez górzystą część Słowacji i jechać wzdłuż Balatonu. Dla mnie ta trzecia trasa wygląda więc idealnie, ale może nie widzę czegoś oczywistego? (proszę się nie śmiać, albo przynajmniej śmiać się życzliwie:))