IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:21
Jakie sa plaze na wyspie Pag 10 km od miejscowosci Novalja w kierunku Lun.A
moze ktos wynajmowal kwatere od p. M. Denona - dom "Drazica". Bede wdzieczna
za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: deo Re: wyspa pag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:29
      W samej Novalii to plaża jest taka piaskowa czy piasko -żwirkowa -w centrum
      tego kurortu -tu akurat byłem ale dalej niestety nie wiem sorry
      • Gość: Beata Re: wyspa pag IP: *.net.t-com.hr 06.03.05, 17:04
        w samej Novaliji nie ma plaz, sa skaly na szerokosc 3 m, przy ruchliwej szosie,
        a ta dzielnica novalji nazywa sie Gaj.
        Jest plaza platna w campingu Strasko, bardzo ladna, a nastepna to slynne Zrce,
        4 km od Novalji, piekne, ale w nocy sa tam dyskoteki, tak ze trzeba uwazac na
        szklo i inne nisezczescia.
        Pozdarwiam z Pagu,Beata
    • Gość: Beata Re: wyspa pag IP: *.net.t-com.hr 06.03.05, 17:02
      Znam Pag od podeszwy bo tu mieszkam, plaze sa skaliste i kamieniste, natomiast
      te miejscowosci od Novalji w kierunku Lun sa bardzo ladne, spokojne, piekne
      widoki. Czy wiesz ze niektore okazy oliwek kolo Lun sa stare okolo 2000 lat,
      dlatego sa pod specjalna ochrona UNESCO.
      Jezeli szukasz plaz - piaskowych i zwirowych to na poludniowej stronie wyspy,
      np.Povljana.
      Sluze pomoca przy nastepnych pytaniach,
      Pozdrawiam, Beata z Pagu
      • Gość: deo Re: wyspa pag IP: *.devs.futuro.pl 06.03.05, 18:39
        Przeciez nie bede sie upieral tylko gwoli ciekawosci jak sie nazywa taka
        miejscowośc kurort która na końcu ulicy ma niewielka plaże cos tak jakby
        zatoczke i dno jest muliste ,
        jadac dalej od tej miejscowosci dojechałem na przeciwległy chyba koniec wyspy
        do miejscowosci Pag i potem przez most do Zadaru >
        • Gość: kasper Re: do Beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:12
          A czy w tamtych okolicach - tzn. od Novalji do Lun jest duzo przydomowych
          kempingow?
          • Gość: Beata Re: do Beaty IP: *.net.t-com.hr 13.03.05, 14:13
            Witam, nie ma zadnych przydomowych kempingow gdyz cos takiego jest w Cro
            nielegalne. Jest kemping Strasko w Novaliji,, i wczesniej w Simuni, bardzo
            lubiany przez Polakow z plaza na ktorej mozna zobaczyc koniki morskie.
            Napisz do mnie na priva jaka masz oferte, a ja to sprawdze - pojade samochodem
            i zobacze o co chodzi.
            Moj priva info@perla-pag.hr

• Gość: kasper Re: do Beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:34
              Nie ma potrzeby sprawdzania.Mam juz zamówiony apartament,ale w gaju oliwkowym
              miedzy domem a morzem(widok ze zdjecia)wydaje mi sie, ze widze pare
              namiotów.Nie wiem, czy jest to teren gospodarzy obiektu, a nie za bardzo mozna
              sie dogadac(oni po niemiecku, a my po angielsku).Dlatego pytalam.
        • Gość: Ren Re: wyspa pag IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 12.03.05, 14:11
          Ten most łączy Pag Zjaka miejscowoscią?
          • Gość: deo Re: wyspa pag IP: *.devs.futuro.pl 12.03.05, 16:08
            Z Zadarem najogólniej mówiąc
            • Gość: Beata Re: wyspa pag IP: *.net.t-com.hr 13.03.05, 14:10
              Do Zadaru to 52 km.
          • Gość: Beata Re: wyspa pag IP: *.net.t-com.hr 13.03.05, 14:10
            Z ladem, najblizsza miejscowosc to Rtina.Zjazd z autostardy w posedarje, sa
            ozankowania na Pag
            • Gość: andrew Re: wyspa pag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 11:14
              Witam, pyt. do Beaty. Czy to TA pani z biura podróży? :) pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka