Dodaj do ulubionych

2 pytanka: woda i noclegi

09.05.05, 01:34
Chciałabym wybrać się do Chorwacji w czerwcu, w związku z tym mam 2
pytanka: 1-wsze :czy orientujecie się czy o tej porze woda w morzu będzie
już ciepła? Znajomi byli po 12 września i twierdzą, że zimna była. No i w
jakim rejonie najcieplejsza?

2-gie pytanko:Czy jeżeli pojedziemy w ciemno to uda się znaleźć jakieś wolne
kwatery, czy lepiej przez biuro rezerwować? Jak jest taniej? Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: 2 pytanka: woda i noclegi IP: 213.17.171.* 09.05.05, 14:19
      W czerwcu jest super pogoda, my zawsze jeździmy w czerwcu. Oczywiscie najlepiej
      w ciemno. Wybierzcie tylko mniej więcej cel podróży, mozecie wybrać sobie gdzie
      chcecie się zatrzymać i o tej porze nie ma problemu z kwaterami.Ceny też niższe
      niż lip-sierp. Jśli chodzi o sam cel to polecam (jest juz o tym sporo na forum)
      okolice Splitu w dół Dalmacji. Ja byłam w Primostenie(extra miejscowość), Tucepi
      (dalej , też warto).
      Poczytaj na forum jest duzo informacji na ten temat. A jak chcesz więcej info
      to pytaj. Pozdrawiam
    • justyna2262 Re: 2 pytanka: woda i noclegi 09.05.05, 14:28
      Monia, a woda ciepła o tej porze? Bo we rześniu podobno była zimna.
      • Gość: Monia Re: 2 pytanka: woda i noclegi IP: 213.17.171.* 09.05.05, 14:48
        W czerwcu byłam 2 razy, raz w sierpniu. W czerwcu miałam jednen raz zupę
        gorącą, było ciepło i nawet woda nie chłodziła - dla mnie to był raj ;), mój
        chłopak narzekał trochę bo się "spalił", drugi raz woda była też ciepła,
        taka "akurat" - zupełnie jak w sierpniu.
        W tym roku jedziemy i też w czerwcu. Pogoda jest super, mało ludzi jeszcze, no
        i taniej.
    • Gość: Beata Re: 2 pytanka: woda i noclegi IP: *.net.t-com.hr 09.05.05, 15:16
      Polecam wyspe pag, bo to zatoka gdzie woda zwykle najszybciej sie zagrzewa.
      napisz jaka kwater potrzebujesz, mamy promocje na apartamenty Pag i Povljana.
      info@perla-pag.hr
    • Gość: Kir Re: 2 pytanka: woda i noclegi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 16:58
      Temperatura wody dość silnie zalezy od miejsca i kiedy skończyły się opady. W
      czerwcu, pod koniec woda na Istri i Kwarnerze ma zazwyczaj ok 20stopni, czasem
      18. Na południu jest cieplejsza. Czym bardziej na południe tym cieplejsza. A z
      tym wrześniem to nie jest do kończa prawda. Jeżeli nie ma opadów to kąpać się
      można na całym wybrzeżu gdzieś do 20 września. A na południu to nawet w
      pierwszej dekadzie października woda ma 20 i wiecej stopni. Dużo zalezy od
      wiatru i deszczów
    • citisus Re: 2 pytanka: woda i noclegi 09.05.05, 17:43
      A co dla ciebie oznacza ciepła woda ???
      20 - 25 czy 30 stopni ???

Już teraz w Dalmacji woda ma 18 - 19 stopni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka