Gość: wag IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.07.02, 18:36 Jak w temacie,będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adr Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.07.02, 19:45 Gość portalu: wag napisał(a): > Jak w temacie,będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Tylko przejeżdżałem w drodze do Orebica. Wygląda dobrze, może ktoś tam się zatrzymał pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiramisu Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.alstom.pl 09.07.02, 09:31 Właśnie wróciłam z Bośni. Jechałam trasą Neum, Mostar, Jajce,Bihac, Karlovac itd. Odcinek przez Bośnię jest bardzo malowniczy, niezbyt trudny, chociaż trochę trzeba pokręcić kierownicą. Częste ograniczenia szybkości do 50. Na obrzeżach miejscowości częste patrole policji, więc trzeba przestrzegać przepisów. Nawierzchnia drogi porównywalna z polską tylko nie ma dziur. Jest spokojnie, nie ma dużego ruchu jak na drogach chorwackich. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wag Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.07.02, 16:22 Dzięki,napisz proszę jeszcze czy widziałaś w Neum coś w rodzaju "starówki" czy tylko współczesne domy wzdłuż jednej ulicy jakie widziałem na nielicznych dostępnych zdjęciach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: if Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.com.pl / 10.16.25.* 10.07.02, 14:29 Byłam w Neum przejazdem do Dubrownika. Nie zauważyłam jakiejkolwiek starówki.Najbardziej zapamiętałam z tamtego miasta różne budowy. Myślę ze Bośnia chce do maksimum wykorzystać ten niewielki kawałek jaki ma dostęp do morza na turystykę. Buduje sie tam dużo domów, hoteli. Miasto jest położne na zboczu gór tak jak wszystkie na Riwierze Makarskiej. Widziałam duży ładny hotel przy plaży. Jako że jest to teren przygraniczny są sklepy bezcłowe. Przejaechałam całą chorwację i Neum było średnie na tle innych miejscowości które widziałam. Proponuję ci dojazd choć kawałkiem przez Chorwację np. od Splitu. Jadąc trasą nad morzem zobaczysz niezapomniane widoki. Byłam w Bośni w Medjugorie, co prawda tylko kawałeczek Bośni widziałem, ale trasa nie była ciekawa, czułam się tam trochę niebezpiecznie, być może to swiadomosć niedawnej wojny (były jeszcze po drodze zaminowane tereny z zakazem wstępu). Może przez Chorwację trochę dalej ale i tak musisz dojechać na wybrzeże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wag Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.07.02, 16:54 Dziękuję wszystkim-"jasność widzę,jasność" Odpowiedz Link Zgłoś