Dodaj do ulubionych

Neum BiH - czy ktoś był?

IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.07.02, 18:36
Jak w temacie,będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: adr Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.07.02, 19:45
      Gość portalu: wag napisał(a):

> Jak w temacie,będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Tylko przejeżdżałem w drodze do Orebica.
      Wygląda dobrze, może ktoś tam się zatrzymał

pozdr
      • Gość: Tiramisu Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.alstom.pl 09.07.02, 09:31
        Właśnie wróciłam z Bośni.
        Jechałam trasą Neum, Mostar, Jajce,Bihac, Karlovac itd. Odcinek przez Bośnię jest
        bardzo malowniczy, niezbyt trudny, chociaż trochę trzeba pokręcić kierownicą.
        Częste ograniczenia szybkości do 50. Na obrzeżach miejscowości częste patrole
        policji, więc trzeba przestrzegać przepisów. Nawierzchnia drogi porównywalna z
        polską tylko nie ma dziur. Jest spokojnie, nie ma dużego ruchu jak na drogach
        chorwackich.
        pozdrowienia
        • Gość: wag Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.07.02, 16:22
          Dzięki,napisz proszę jeszcze czy widziałaś w Neum coś w rodzaju "starówki" czy
          tylko współczesne domy wzdłuż jednej ulicy jakie widziałem na nielicznych
          dostępnych zdjęciach.
          Pozdrawiam.
          • Gość: if Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.com.pl / 10.16.25.* 10.07.02, 14:29
            Byłam w Neum przejazdem do Dubrownika. Nie zauważyłam jakiejkolwiek
            starówki.Najbardziej zapamiętałam z tamtego miasta różne budowy. Myślę ze Bośnia
            chce do maksimum wykorzystać ten niewielki kawałek jaki ma dostęp do morza na
            turystykę. Buduje sie tam dużo domów, hoteli. Miasto jest położne na zboczu gór
            tak jak wszystkie na Riwierze Makarskiej. Widziałam duży ładny hotel przy plaży.
            Jako że jest to teren przygraniczny są sklepy bezcłowe. Przejaechałam całą
            chorwację i Neum było średnie na tle innych miejscowości które widziałam.
            Proponuję ci dojazd choć kawałkiem przez Chorwację np. od Splitu. Jadąc trasą nad
            morzem zobaczysz niezapomniane widoki. Byłam w Bośni w Medjugorie, co prawda
            tylko kawałeczek Bośni widziałem, ale trasa nie była ciekawa, czułam się tam
            trochę niebezpiecznie, być może to swiadomosć niedawnej wojny (były jeszcze po
            drodze zaminowane tereny z zakazem wstępu). Może przez Chorwację trochę dalej ale
            i tak musisz dojechać na wybrzeże.
            • Gość: wag Re: Neum BiH - czy ktoś był? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.07.02, 16:54
              Dziękuję wszystkim-"jasność widzę,jasność"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka