Gość: Piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:45 Interesują mnie ceny hoteli lub apartamentów w rejonie Postojnej. W drodze powrotnej chcemy zwiedzać ten obiekt,. Jakie ceny biletów wstępu, czy to prawda że zwiedza się kolejką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amigo50 Re: Postojna Jama 21.05.05, 23:04 Najpierw o zwiedzaniu. Jest w tym trochę prawdy, że zwiedza się kolejką. Dokładnie wygląda to tak: Wsiada się do kolejki. Są to takie wagoniki całkiem odkryte, które jadą korytarzami "w głąb". Jadą tak 2 km a Ty w tym czasie podziwiasz korytarze, ktorymi kolejka się porusza. Następnie wysiadacie i w tym miejscu jest kilka miejsc, w którym zbierają się ludzie dzieląc się na grupy językowe. Jeśli dobrze pamiętam są to grupy angielska, niemiecka, włoska i słoweńska. Następnie idziecie korytarzami 1700 m i dochodzicie do miejsca, z którego kolejka Was zabiera i wiezie 2 km do wyjścia. Wrażenia są super i jaskinię tę trzeba zobaczyć. Ceny biletów dokładnie w tej chwili nie pamiętam, ale spróbuję to ustalić, bo chyba gdzieś zachowałem bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Postojna Jama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 23:09 Dzięki za informacje. Fajno jak znajdziesz bilety. A co z noclegami? Nocowałeś w tym rejonie? Wiesz coś o cenach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Postojna Jama IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:48 travel.yahoo.com/p-hotel-355285-action-imgsearch-jama_hotel-i-page-2 Tu jest taka stronka ... wejście do jaskiń z 2002 roku 11 euro to teraz bedzie pewno z 15 ... Ja byłem w 2003 roku i chyba tak cos było ... Nocowałem nie w samej Postojnej ale w okolicznej wiosce na trasie do Chorwacji ... tam jest pełno kwater więc na jedna dwie noce nie powinno być żadnego problemu ... Ceny chyba jak w Chorwacji może nieco wieksze .... chyba płaciłem ok 10 Euro od osoby ale głowy nie dam teraz .... W Googlach poszukaj hasło Postojna i pewno doszukasz się cen !!! Oczywiście to co pisał mój poprzednik to prawda z tą kolejką ... naprawdę warto zobaczyć - polecam . powiem jeszcze jadąc do Chorwacji w kierunku Rijeki - nie zobaczyć jaskiń w Postojnej to grzech !!! pzdr.deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Postojna Jama IP: *.c151.petrotel.pl 23.05.05, 13:25 apartwmenty są nawet 400 metrów od Postojnej jamy.Adresy dostaniesz w informacji turystycznej , w pobliżu wejścia do groty.Ogolnie Słowenia jest bardzo droga a za apartament czteroosobowy w Postojnej i okolicach zapłacisz ok.60-70 euro za dobę.Zwiedzałem w 1984 wracając z urlopu we Włoszech - apartament znalazłem ok.gadz.16 w samym centrum blisko rynku , gdzie odbywał się festywal zespolów folkowych.Jedyny problem miałem z zakupem pożywienia,ponieważ była to sobota - a tam wszystkie sklepy zamknięte - pojakimś czasie znalazłem jeden dyżurny. Odpowiedz Link Zgłoś