karol2209 25.05.05, 18:15 czy można jechac do Chorwacji w ciemno, czy jest problem z tanimi noclegami? 3 os. kwatera prywatna = jak ktos ma fajne namiary to proszę udostępnić, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kacperek2231 Re: jechać w "ciemno"? problem z noclegami? IP: *.interkam.pl / 217.97.177.* 25.05.05, 18:30 Ja byłem z dziewczyną w zeszłym roku w Chorwacji w miasteczku Omis i kwatery szukaliśmy jakieś 20 minut, ludzie sami po nas wychodzili i nawet mieliśmy wybór między 4 kwaterami na tym samym podwórku. Warunkiem jest tylko żebyś był na miejscu z samego rana, gdzieś tak godz. 7-8, wtedy są największe szanse, bo potem to dużo turystów dojeżdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek2231 Re: jechać w "ciemno"? problem z noclegami? IP: *.interkam.pl / 217.97.177.* 25.05.05, 18:30 Ja byłem z dziewczyną w zeszłym roku w Chorwacji w miasteczku Omis i kwatery szukaliśmy jakieś 20 minut, ludzie sami po nas wychodzili i nawet mieliśmy wybór między 4 kwaterami na tym samym podwórku. Warunkiem jest tylko żebyś był na miejscu z samego rana, gdzieś tak godz. 7-8, wtedy są największe szanse, bo potem to dużo turystów dojeżdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: jechać w "ciemno"? problem z noclegami? IP: *.c151.petrotel.pl 26.05.05, 12:23 z kwaterami nie ma problemu,ale musisz to załatwić do godz.np.15.O póżniejszej godzinie też możesz,ale jusz z większym wysiłkiem.Za apartament 3 osobowy zapłacisz ok. 30-35 euro.Jadąc nadmorską trasą masz pełno napisów wynajmę apartament, pokoje.Na parkingu w Trogirze stali z napisami apartamani. Polecam okolice Primostenu /Marina/,Trogiru,Spltu,półwysep Plejesac/Orebic/. Warte zobaczenia miejscowości jak i blisko do innych atrakcji jak wodospsdy Krka, Dubrownik , Korcula itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: jechać w "ciemno"? problem z noclegami? IP: 213.17.171.* 27.05.05, 08:45 Tylko "w ciemno" - ja szukałam już późnym południem - 16-18 i tez nie było problemu. Szukaliśmy najdłużej 20 min - a byłam 3 razy w Cro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
periwinkle Re: jechać w "ciemno"? problem z noclegami? 28.05.05, 00:34 ja byłam tam 3 razy i też nigdy nie było problemu z noclegiem. Kemping znaleźliśmy za pierwszą próbą. Do tego właściciel dał nam zniżkę kiedy się dowiedział, że jesteśmy z Polski. Omis - wspaniale miasteczko :) Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cro Re: jechać w "ciemno"? problem z noclegami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 20:27 www.mir.e-adriatic.com Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: jechać w "ciemno"? problem z noclegami? 30.05.05, 01:58 Zabrzmi to jak żart, ale jest to dość pewna recepta w sytuacjach awaryjnych. Korzystałem z tego sposobu trzy razy, w różnych miejscach i za każdym razem skutecznie wjeżdżając do miejscowości, która mnie interesowała między godz. 20 a 21. Recepta brzmi tak : Wjeżdżając do miejscowości skręć w prawo na pierwszym skrzyżowaniu. Tam zaraz trafisz na informację turystyczną, która jest o tej porze czynna. Jest bardzo prawdopodobne, że na nocleg trafisz do pani, ktora ma akurat dyżur w informacji (bez podtekstów - ta pani też prowadzi kwatery prywatne!). O tej metodzie powiedziałem kiedyś swojemu znajomemu, ktory wybierał się do Chrwacji. Traf chciał, że musiał z niej skorzystać. Najbardziej był zdziwiony, kiedy zaraz za pierwszym skrzyżowaniem zjeżdżając w prawo znalazł o 21.20 czynną IT. Nie zdziwiło go zupełnie, że znalazł kwaterę u pani dyżurnej. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: jechać w "ciemno"? problem z noclegami? 30.05.05, 09:12 W zeszłym roku zrobiliśmy po Chorwacji ponad 4 tys. kilometrów. Jeździliśmy niemal codziennie z miejsca do miejsca. Problemów ze znalezieniem noclegu nie ma zupełnie. Jedyny kłopot to cena. Jeśli nastawiasz się na intensywne zwiedzanie to polecam rzaczej namiot i pola namiotowe. Bardzo tanio i bez kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś