Gość: oliola IP: *.autocom.pl 29.05.05, 19:41 I proszę o fachowe rady. Mam małe dzieci, więc żwirowa lub kamienista plaża mnie nie bardzo interesuje. Czy ktoś był na wakacjach w pobliżu piaszczystej plaży? Proszę o namiary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 22:39 To raczej jedź nad Bałtyk. W Chorwacji są plaże żwirowo-kamieniste, betonowe, ewentualnie nawożone cienką warstwą piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasper Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 08:33 Na Pagu jest parę piaszczystych plaż, z tym, że nie przypomina on piasku bałtyckiego. Jest grubszy i raczej taki szaro-żółty. Na riwierze makarskiej jest taki drobny, okrągły, biały żwirek. Byłam w zeszłym roku z 1,5 letnim dzieckiem w Podace i miało fajną zabawę z kamyczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 08:39 Lopar na wyspie Rab - jedna duża piaszczysta Rajska Plaża i dzikie zatoczki z piaskiem i bardzo płytką wodą :-) www.insel-rab.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.c151.petrotel.pl 30.05.05, 14:34 prawdziwa piaszczysta plaża jest w Orebicu na Plejesacu/jest dość duża i nieprzepełniona,co ma znaczenie w przypadko dziecka.To jest pierwsza plaża zaraz przy wieżdzie do Orebica.Tych plaż piaszczystych, piaszczysto-żwirowych jest wiecej np.Bol,Makarska/straszny tłok/,Marina /namiastka,Omiś/duży ruch samochodowy/itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.icpnet.pl 23.09.05, 22:32 CAŁKOWICIE SIĘ Z TOBĄ ZGADZAM NA LOPAR WYSPA RAB JEST PIASZCZYSTA PLAŻA RAJSKIE ZATOCZKI BARDZO PŁYTKA WODA SUPER SUPER SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.net.t-com.hr 30.05.05, 15:15 Polecam miejsowosc povljana na wyspie Pag, piekna piaszczysta plaza. Moge Pani podeslac zdjecia lub Pani zajrzy na strone www.perla-pag.hr Pozdrawiam,Beata Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 03.06.05, 13:21 Znalazłem dwie: Duce koło Omisa (20 km na południe od Splitu) Prapratno (na Peljesacu). Obie przeciętnie ludne, długie płycizny; bardzo przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F16125 Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.05, 19:09 To po drugiej stronie Adriatyku - full wypas!!! Ale w Chorwacji ???????????? To zawesze będzie naciąganie pod piach>>>>>>>>>>>>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:35 Polecam miejscowość Tkon na wyspie Paśman. Kemping dla naturystów. Piaszczysta plaza, piasek w wodzie, płytka bezpieczna dla dzieci zatoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:48 piaszczysta plaża :wyspa Rab , miejscowość Lopar , tu jest kilka piaszczystych plaż ,i jest pięknie (byłem tam kilka razy)naprawdę warto też obejść dookoła cały półwysep Loparmarek2a@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petunia Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:23 Miejscowosc Omiś na Rwiwierze Makarskiej. Plaza piaszczysta, lagodne zejscie do morza. Polecam camping Galeb. Bliskosc zatoki rzecznej (prad morski) sprawiala jednak, ze przy wchodzeniu do wody na poczatku bylo troche zimnawo... Ale miejscowosc polecam - duzo restauracji, kafejek, sklepow, straganow itp., a nawet zamek piracki. Ruch rzeczywiscie duzy, bo miejscowosc lezy na trasie na poludnie - do Makarskiej (rowniez goraco polecam! - chociaz piasku tam chyba nie zaznasz), ale to tylko na tej glownej ulicy. Ja mieszkalam na camping'u, wiec mi to absolutnie nie przeszkadzalo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:06 Petunia masz może jakieś zdjęcia, namiary na camping; czy polecasz pobyt z dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:21 byłem w omiś 4 razy fantastyczna miejscowość super miasteczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazylka5 Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: 213.77.106.* 06.02.06, 14:56 Byłam na kempingu Galeb z 6-latkiem. Idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.KSZ.K.pl 05.06.05, 15:11 To tylko rodzicom przeszkadza to że w Cro są kamyczki na plaży . Dzieci mają fajną zabawe bardziej czystą niż na piasku i nie treba sie martwić o to że piach wchodzi nam wszędzie. Pojedźcie a zobaczycie sami i zapytajcie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.68.74.84.debica74.tnp.pl 05.06.05, 16:47 Polecam plażę San Marino w miejscowości Lopar na wyspie RAB. Jest tam Camping i 3 hotele oraz wiele kwater. Hotele raczej wykupione przez niemieckie biura TUI lub inne. Piasek jak w Świnoujściu idealna dla dzieci bo woda bardzo płytka 20 m do brzegu woda po kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
baja02 Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 07.06.05, 14:08 znam piękną piaszczystą plażę - Żuljana /kemping/ na półwyspie peljesac i przeprawa możliwa na korculę Odpowiedz Link Zgłoś
lama83 Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 07.06.05, 22:28 baja02 napisz prosze cosik na temat tego kempingu ile kosztuje i jak warunki sanitarne zalezy mi zeby wmiare tanio wyjechac i jeszcze jak bys mogl to moze jak okolica co ciekawego polecasz zobaczyc gdzie jesc i na piwko chodzic z gory wielkie dzieki buziaki lama Odpowiedz Link Zgłoś
nmarzenka Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 28.04.06, 14:34 hey czy moglabyś mi napisać cos wiecej na temat tej plazy? jakie sa ceny i wogole... :) moj e-mail to nmarzenka@wp.pl z gory dzieki :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.toya.net.pl 08.06.05, 11:08 W zeszłym roku przejechaliśmy praktycznie całą Chorwację. Byliśmy na wyspach Korcula, Hvar, Rab, Krk, zwiedziliśmy wiele miejscowości na wybrzeżu min. Dubrownik, Split, Rijeka i bardzo wiele kurortów na stałym lądzie, byliśmy nad jeziorami Plitwickimi. Zdecydowanie najpiękniejsza plaża, z drobnym ładnym piaskiem, czyściutką wodą, bez jeżowców i bardzo łagodnym zejściem do wody jest na Korculi w miejcowości Lumbarda. Dodatkowo można znalęźć ładne apartamenty pośród winnic, na wzgórzu, z 3 stron widok na morze, a do plaży spokojnie na pieszo lub samochodem - są parkingi. Piaszczyste plaże widzieliśmy tez na Krk w Basce i okolicach, ale nie tak ładne, z ciemniejszym, grubszym piskiem i bardzo zatłoczone jak cały Krk.Podobno ładne, ale zatłoczone plaże są na Bracu, ale tam nie byliśmy. Z Lumbardy do Korculi jest ok. 10 min. samochodem, a sama Korcula jest przepiękną miejscowością, którą można porównać tylko z Dubrownikiem. Korcula jest nieporównywalnie mniej zatłoczona niż Krk, pełen Włochów, Niemców i Polaków, panuje na niej dużo bardziej sympatyczna atmosfera, a cena za to wszytsko + ładniejszy apartament jest zwykle duzo bardziej atrakcyjna niż na Krk czy Rabie. Piaszczysta plaża na Półwyspie Peljesac jest w okolicach miejscowości Ston, przy kampingu w małej zatoczce (widzieliśmy, ale nie korzystaliśmy). Poza tym piaszczyste ładne plaże można zbaleźć w wielu niespodziewanych miejscach. Taką znaleźliśmy na Hvarze, który plaże ma żałosne. Czasami są zejścia z szosy w dół wybrzeża, ale zwykle do kamienistych, pełnych jeżowców zatoczek. am udało się znaleźć urokliwą, piaszczystą zatoczkę, prawie pustą, do której zjeżdżało się kawałek i stromo z głównej szosy, kilka km. za Hvarem. Niestety w wodzie były kamienie i skałki, więc niekoniecznie dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.bu.uni.wroc.pl 26.09.05, 07:55 Co do wyspy Brac - jest tam plaża koło miasteczka Bol, bardzo ładna, ale naprawdę trudno to nazwać piaskiem, to raczej żwir i kamuszki :) Odpowiedz Link Zgłoś
peaka Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 10.06.05, 14:44 Naturalnej nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapek Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: 217.153.84.* 24.06.05, 17:50 Odradzam Chorwację z dziećmi bo tam poprostu nie ma piasku na plażach nawet przy drogich hotelach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.icpnet.pl 23.09.05, 22:29 ile razy tam byłeś bo ja jeżdże co roku z rodziną od 6 lat i znam Chorwacje bardzo dobrze zjechałem całą.Kompletna bzdura są super plaże piszczyste tylko trzeba sobie znależć SZUKAJ środek DALMACJI a nie klepiesz że nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasper Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:24 ja tym roku byłam na wyspie Pag, 10 km od Novalji w kierunku Lun. Mieszkaliśmy nad zatoką Drazica. I tam jedną zatoczkę dalej ( ok. 200 m ) był piasek taki jak nad Bałtykiem, naprawdę. Dodam jeszcze,że przeważnie byliśmy na plaży sami - w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 26.09.05, 22:10 ciekawe informacje, ja slyszalam o piaszczystych plazachw okolicach dubrownika, z ktorych korzystali w zeszlym stuleciu (!)mieszkancy dubrownika jezdzacy tam na letniska. gdzie to jest jednak nie wiem. faktem jest ze piekne piaszczyste plaze to adria wloska, ale jako mama potwierdzam, ze dzieci kochaja kamyczki! Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 27.09.05, 17:42 liloom napisała: > ciekawe informacje, ja slyszalam o piaszczystych plazachw okolicach > dubrownika, z ktorych korzystali w zeszlym stuleciu (!)mieszkancy dubrownika > jezdzacy tam na letniska. gdzie to jest jednak nie wiem. Na wyspie Lopud, od strony Dubrovnika jest sliczna zatoka z piaszczysta plaza i skalami po bokach (dla kazdego cos milego). Co bardziej pruderyjnym moze przeszkadzac obecnosc golasow na jednym z jej koncow. Z Dubrovnika plywaja do miejscowosci Lopud stateczki - plaza jest dosc daleko i nie wiem czy jest tam jakis transport ladowy bo bylem tam jachtem. W tym roku znalazlem perelke niedaleko Hvaru. Na wyspie Sv. (dalej nie pamietam bo mam skleroze - bylem tam w poltora tygodnia temu) jest marina Palmizana - mozna tam, za 50 Kn w obie strony (!) doplynac stateczkiem z Hvaru. Po wyladowaniu sie w marinie, nalezy pojsc lekko w lewo (patrzac od strony morza), pod gorke, na druga strone wyspy. Jest tam, nad gleboka zatoka, kilka knajpek i ladna, choc waska, piaszczysta plaza. A o zachodzie slonca jest r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-i-e :-) Choc preferuje raczej skaly i nurkowanie, bawilem sie swietnie. I nastrzelalem kilka kiczowatych fotografii zachodow slonca ;-P pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnietuszka Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:48 hej! a możesz podzielić się konkretnymi namiarami. chcę jechać w lipcu z dziećmi i szukam czegoś fajnego i sprawdzonego. bardziej interesuje mnie cisza i spokój niż gwar i tłumy turystycznych miejscowości. będę wdzięczna za każdą podpowiedź.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek7009 Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 14.10.05, 11:57 Na wyspie Vis jest trzy plaże piaszczyste co prawda maleńkie ale też turystów na tej dziewiczej wyspie mało, więc miejsca dla wszystkich dość. Plaże małe, ale piasek ciągnie się w zatokę dobre 150 metrów od brzegu , więc dzieci mają idealne warunki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz po co ? 14.10.05, 17:48 caly urok polega na tym, ze nie ma mulacego wszystko piachu, a kamyczkami i kamieniami tez sie mozna doskonale w budowanie bawic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.05, 18:01 nad Bałtykiem jest od groma piaszczystych plaż!!! jeśli to jest jedyne kryterium - piasek - to jedź do Francji, Hiszpanii, do Bułgarii, Rumunii albo do Tunezji tam jest piekny piasek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.06, 21:56 Na wyspie Rab sa piekne piaszczyste plaze Odpowiedz Link Zgłoś
m.kusmierska Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 07.02.06, 10:07 Najbardziej piaszczysta plaża w Chorwacji jaką osobiscie znam to plaża w makarskiej, na Riwierze Makarskiej. Bardzo fajna miejscowość w miare niedaleko Dubrovnika. Jest tam dużo miejsc przeznaczonych dla dzieci: place zabaw, zjeżdżalnie do wody itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji IP: *.plock.mm.pl 25.03.06, 15:13 z tego widać ,że słabo znasz Chorwację.Z tej plaży z powodu panującego tłoku nie da się korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek7009 Re: Szukam piaszczystej plaży w Chorwacji 28.03.06, 09:36 Na Visie jest conajmniej 4 plaże piaszczyste , ciągnące sie 200 m w głąb morza. Pozdarwiam Gj Odpowiedz Link Zgłoś