Dodaj do ulubionych

wyjazd w ciemno???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:10
czy warto zaryzykować wyjazd w ciemno do chorwacji na wyspę Hvar? tzn, bez
rezerwacji miejsc w Polsce. chodzi mi o pola namiotowe, kempingi, itp...
jeżeli ma ktoś taką wiedzę i może się podzielić to będę wdzięczny.
pozdr.
p.s. chcę jechać autem na początku sierpnia
Obserwuj wątek
    • baja02 Re: wyjazd w ciemno??? 30.06.05, 10:15
      Do Chorwacji na kempingi możesz jechać "w ciemno". Jest b. dużo kempingów i
      zawsze znajdziesz miejsce pod namiot, przyczepę lub kamper. Powodzenia!
      • Gość: Jacek Re: wyjazd w ciemno??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:19
        dzięki za info.
        będę tam jechał pierwszy raz i nie bardzo się orientuję. a cenowo jak wyglądają
        pola namiotowe? i jeszcze jedno, czy na polach jest podobnie jak u nas czy można
        spokojnie zostawić namiot i po powrocie zastać jego zawartość? chodzi mi głównie
        o bezpieczeństwo, bo po tym co widzę nad bałtykiem to aż żal ściska...
        pozdr.
        • humprey_bogart ceny 30.06.05, 14:47
          Chorwacja zrobiła się bardzo droga, 2 lata temy byłam na campie w San Marino
          (Rab) parcela pod namiot, fakt, że duża opłata za auto, opłata z 4 osby to
          koszt około 27 Euro, lodówka 2,5 Euro, (taki mały ledwie żywy boksiK0 ale bez
          tego nie jestesa w stanie zrobić zakupów np. w większym sklepie na zapas bo Ci
          to zdechnie. Osobiście polecam San Marino z piękną kilku kilometrową plażą
          piszczystą (nie żart, prawdziwy droniutki piaseczek) dno piszczyste dość długo.
          Misteczko Rab tez urocze jak wszystkie w Chorwacji, jedynie co jest stresujące
          to ceny. Niestety nawet w dużych dyskontach znacznie wyższe niż u nas. Chleb
          około 2,5 zł. masło 6 zł. jajka, 6-7 zł 10 szt. najdroższe są napoje woda
          blisko 3 zł. o coli nie wspomnę. Tak przynajmniej ja wspominam z Rabu. Na
          campach w sklepach drogo. Piwo w knajpce przy plaży 7 zł. Nastaw się na
          wydatki. I przedewszystkim wybieraj campy z kat. międzynarodową, jest szansa,
          że toalety iłazienki będą ok, choć nie jest to reguła. Jak masz własną małą
          lodóweczkę zabies=rz ze sobą. Może przemyśli pojedż do Bułagarii, tam jeszcze
          jest w miarę tanio. Pozdrawiam.
          • drzejms-buond Re: ceny 30.06.05, 15:56
            humprey_bogart napisała:

> Chorwacja zrobiła się bardzo droga, 2 lata temy byłam na campie w San Marino
            > (Rab) parcela pod namiot, fakt, że duża opłata za auto, opłata z 4 osby to
            > koszt około 27 Euro, lodówka 2,5 Euro, (taki mały ledwie żywy boksiK0 ale bez
            > tego nie jestesa w stanie zrobić zakupów np. w większym sklepie na zapas bo
            Ci
            > to zdechnie. Osobiście polecam San Marino z piękną kilku kilometrową plażą
            > piszczystą (nie żart, prawdziwy droniutki piaseczek) dno piszczyste dość
            długo.
            >
            > Misteczko Rab tez urocze jak wszystkie w Chorwacji, jedynie co jest
            stresujące
            > to ceny. Niestety nawet w dużych dyskontach znacznie wyższe niż u nas. Chleb
            > około 2,5 zł. masło 6 zł. jajka, 6-7 zł 10 szt. najdroższe są napoje woda
            > blisko 3 zł. o coli nie wspomnę. Tak przynajmniej ja wspominam z Rabu. Na
            > campach w sklepach drogo. Piwo w knajpce przy plaży 7 zł. Nastaw się na
            > wydatki. I przedewszystkim wybieraj campy z kat. międzynarodową, jest szansa,
            > że toalety iłazienki będą ok, choć nie jest to reguła. Jak masz własną małą
            > lodóweczkę zabies=rz ze sobą. Może przemyśli pojedż do Bułagarii, tam jeszcze
            > jest w miarę tanio. Pozdrawiam.

HUMPREY ? TY TUTAJ? CO TO JAKIŚ ATAK BEZOTTTTKÓW na forumach turystycznych?
            bożżż niech się Ilona Łepkowska dowie,ze my pracę zarzuciliśmy.....
        • Gość: jurek Re: wyjazd w ciemno??? IP: *.NET / *.stella.net.pl 11.07.05, 20:19
    • monikaa13 Re: wyjazd w ciemno??? 30.06.05, 12:40
      tyle już o tym było i chyba każdy powtarza, że tylko w ciemno, napewno nocleg
      znajdziecie a zapłacicie połowę taniej, więc nie zastanawiajcie się nad niczym
      tylko w drogę "ciemną"
      • Gość: Jacek Re: wyjazd w ciemno??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:56
        raz jeszcze dziękuje za rady i pozdrawiam serdecznie !!!
        • drzejms-buond Re: wyjazd w ciemno??? 30.06.05, 14:17
          zawszeć jeżdziłem w ciemno! nigdy nie miałem wiekszych problemów z miejscem..no
          chyba że cenowych....2 razy mnie przytkało na widok cen za nocleg...
          ale to wtedy idzie się do następnego campingu lub gospodarza...po prośbie...
          ...sie idzie sie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka