Gość: meg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 18:15 co moglibyście powiedzieć o wyspie Mljet?! warto?? i właściwie co warto tam zobaczyć.. no i kempingi w miarę możliwości, proszę... :)) Hvala lepa! :* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ted Re: co Wy na.. IP: *.crowley.pl 11.07.05, 18:33 Byłem tam dwa tygodnie temu na wycieczce. Jest piękny krajbraz i dwa jeziora połączone z morzem i ze sobą. Na większym wysepka z monastyrem ( w rekonstrukcji) i gastronomia, na brzegu jeziora wypożyczlnie rowerów i sprzętu pływającego, możliwość kąpieli w wodzie cieplejsze o 2-4 stopnie niż w morzu. Przy przystani morskij wypożyczlnia samochodów, hotele, gatronomia itp. nie mam informacji o kampingu ale jeżeli jest to poza parkiem narodowym. W morzu uwaga na jeżowce. Miłego pobytu, Ted Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 na mljecie jest 13.07.05, 16:04 park narodowy. dwa jeziora. w nich słona woda. można znalkeżć fajne miejsce do kąpieli. klasztor właściwie taki sobie. park bardzo charakterystyczny dla chorwackich krajobrazów. natomiast wiedz że stosunkowo drogie wejscie. 90 kun za os. dorosłą + 80 kun/os. prom trstenik-mljet-trstenik. na drugim koncu mlejetu (nie byłem tam) podobno jest uroczo i plaze piaszczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
baja02 Re: co Wy na.. 13.07.05, 17:00 Kempingi są w pobliżu wsi Mali Gradac i Babine Kuće. Jest bardzo ładnie!! Odpowiedz Link Zgłoś