Dodaj do ulubionych

Chorwacja za 3000zł?

IP: *.promax.media.pl 18.07.05, 22:25
Planowaliśmy z dziewczyną wyjazd nad polskie morze. Jednak coraz bardziej
myślimy o wypadzie za granicę, do Chorwacji bądź na Bułgarię. Nie mamy
jakichś super funduszy ale czy za około 3000 zł na dwie osoby można spędzić
np. tygodniowy urlop w Chorwacji? Gdzie warto się wybrać aby nie było drogo?
Nie chcemy jechać samochodem ,jaki transport najlepiej wybrać?
PROSZĘ O INFO, MAMY JECHAĆ JUŻ NIEDŁUGO!
Obserwuj wątek
    • Gość: kacperek Re: Chorwacja za 3000zł? IP: *.interkam.pl / 217.97.177.* 18.07.05, 23:28
      Człowieku, za 3000 pln to będziesz w Chorwacji żył jak król. Ja w zesżłym roku
      byłem z dziewczyną, moim kolegą i jego dziewczyną w Chorwacji, w miasteczku
      Omis. Czyli 4 osoby,mieszkaliśmy w 4 osobowym apartamencie (2 pokoje, aneks
      kuchenny, łazienka, i taraz z dwoma wejściami) za dobę płaciliśmy 40 euro za
      apartament. więc po 10 euro na osobę, co przy kursie 4 pln za 1 euro daje 40
      pln od osoby za dobę - cena jak w kraju.
      Jedzenie mieliśmy trochę z kraju (mleko w kartonikach, płatki śniadaniowe itp.)
      Kwaterki szukaliśmy niecałe 30 minut, a właściwie to sama nas znalazła. Musisz
      poprostu jechać tak aby w zaplanowanym miejscu być na rano. koło 7-8. Chodzisz
      po mieście, oglądasz kwaterki prywatne i jak ci sie coś spodoba to gadasz z
      właścicielem. A zazwyczaj jest tak , ze właścicilele sami wychodzą na ulicę i
      sie pytają czy nie chcesz kwatery. My zatrzymaliśmy się na niewielkim
      podwóreczku, z którego było wejście do 5 prywatnych domów, to od razu troje
      właścicieli wyszło, zeby nas przechwycić.
      Ceny takie jak w kraju, niektóre rzeczy tańsze, niektóre droższe.Ale idzie
      przeżyć.
      Wiec reasumując, w zesżłum roku mnie i moją dziewczynę tygodniowy pobyt
      kosztował w sumie 1300 pln + 400 pln ceny gazu i opłat drogowych (winieta na
      czech , austrię, opłaty za autostrady w słowenii i chorwacji)
      Jak będziecie jechać w chorwacji to nie oszczędzajcie na autostrady, są dość
      drogie, ale jak już się jest zmęczonym po długiej jeździe z kraju to lepiej
      zapłącić i jechać po prostym i równym niż jakimiś wąskimi górskimi ścieżkami, z
      tysiącem zakrętów .
      Więc z taką kasą jak mówisz spokojnie dacie sobie radę, nawet dłużej niż
      tydzień.
      Ja w tym roku też jadę z dziewczyna do CHorwacji, mamy odłożone jakieś 3500
      pln, i chcemy spędzić tam minimum 10 dni, a pozatym ja wybieram się jeszcze na
      kurs nurkowania. Jedziemy już w następnym tygodniu, około 26-27 wyjeżdzamy z
      okolic warszawy. jedziemy na wyspę Hvar, ponoć piękne miejsce
      Ale na lądzie też jest super, chorwacja to kraj w którym można sie zakochać
      . Ja byłem w zesżłym roku pierwszy raz i się zakochałem
      jest extra.
      Jeśłi masz więcej pytań pisz na mail kacperek2231@wp.pl
      Pozdrawiam i mam nadzieję, ze trochę Ci pomogłem

• Gość: kacperek Re: Chorwacja za 3000zł? IP: *.interkam.pl / 217.97.177.* 18.07.05, 23:28
      Człowieku, za 3000 pln to będziesz w Chorwacji żył jak król. Ja w zesżłym roku
      byłem z dziewczyną, moim kolegą i jego dziewczyną w Chorwacji, w miasteczku
      Omis. Czyli 4 osoby,mieszkaliśmy w 4 osobowym apartamencie (2 pokoje, aneks
      kuchenny, łazienka, i taraz z dwoma wejściami) za dobę płaciliśmy 40 euro za
      apartament. więc po 10 euro na osobę, co przy kursie 4 pln za 1 euro daje 40
      pln od osoby za dobę - cena jak w kraju.
      Jedzenie mieliśmy trochę z kraju (mleko w kartonikach, płatki śniadaniowe itp.)
      Kwaterki szukaliśmy niecałe 30 minut, a właściwie to sama nas znalazła. Musisz
      poprostu jechać tak aby w zaplanowanym miejscu być na rano. koło 7-8. Chodzisz
      po mieście, oglądasz kwaterki prywatne i jak ci sie coś spodoba to gadasz z
      właścicielem. A zazwyczaj jest tak , ze właścicilele sami wychodzą na ulicę i
      sie pytają czy nie chcesz kwatery. My zatrzymaliśmy się na niewielkim
      podwóreczku, z którego było wejście do 5 prywatnych domów, to od razu troje
      właścicieli wyszło, zeby nas przechwycić.
      Ceny takie jak w kraju, niektóre rzeczy tańsze, niektóre droższe.Ale idzie
      przeżyć.
      Wiec reasumując, w zesżłum roku mnie i moją dziewczynę tygodniowy pobyt
      kosztował w sumie 1300 pln + 400 pln ceny gazu i opłat drogowych (winieta na
      czech , austrię, opłaty za autostrady w słowenii i chorwacji)
      Jak będziecie jechać w chorwacji to nie oszczędzajcie na autostrady, są dość
      drogie, ale jak już się jest zmęczonym po długiej jeździe z kraju to lepiej
      zapłącić i jechać po prostym i równym niż jakimiś wąskimi górskimi ścieżkami, z
      tysiącem zakrętów .
      Więc z taką kasą jak mówisz spokojnie dacie sobie radę, nawet dłużej niż
      tydzień.
      Ja w tym roku też jadę z dziewczyna do CHorwacji, mamy odłożone jakieś 3500
      pln, i chcemy spędzić tam minimum 10 dni, a pozatym ja wybieram się jeszcze na
      kurs nurkowania. Jedziemy już w następnym tygodniu, około 26-27 wyjeżdzamy z
      okolic warszawy. jedziemy na wyspę Hvar, ponoć piękne miejsce
      Ale na lądzie też jest super, chorwacja to kraj w którym można sie zakochać
      . Ja byłem w zesżłym roku pierwszy raz i się zakochałem
      jest extra.
      Jeśłi masz więcej pytań pisz na mail kacperek2231@wp.pl
      Pozdrawiam i mam nadzieję, ze trochę Ci pomogłem

• Gość: zed Re: Chorwacja za 3000zł? IP: *.media4.pl 18.07.05, 23:32
      TAK TAK zdecydowanie popieram a jakie wspomnienia !!!jestem zdecydowanie za
      Cro!!! wyższość CROATII nad BULGARAMI
      • Gość: Dorka Re: Chorwacja za 3000zł? IP: 81.15.159.* 19.07.05, 00:04
        Kacperek trochę przesadza odnośnie dojazdu podróz z warszawy przez węgry gaz do
        splitu i na miejscu trochę jezdziliśmy około 900 zł co do kwater się zgadza
        jedzenie jest drogie radze zabrać z polski ile się da ale za 3000 pl jest to
        możliwe jak ktoś nie jest rozrzutny.odwagi ruszaj w drogę.
        • Gość: kacperek Re: Chorwacja za 3000zł? IP: 212.160.117.* 19.07.05, 10:32
          Dorka, z tym gazem nie przesadziłem, pisałem o kwocie jaka nas wyniosła na dwie
          osoby, a jechaliśmy jednym autem w cztery osoby, więc 400 x 2 = 800 co jest
          ceną jaką zapłaciliśmy za gaz, winiety i opłaty za autostrady. Trzeba
          nadmienić, ze jakość gazu, już w czechach jest o niebo lepsza niż w polsce i na
          ich gazie jedzie się jakieś 60 -80 kilometrów więcej niż na polskim.
          Pozdrawiam,

P.S. Ja już odliczam dni do wyjazdu, zostało 7 dni. :-)
          Amazing Croatia
    • Gość: karina Re: Chorwacja za 3000zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:27
      w zeszlym roku bylismy 2 tygodnie w Sladenovici 30 km przed Dubrovnikiem,
      samochodem na LPG, jechalismy ze Słupska (polnoc Polski jakby co ;)) Ja, maz i
      5-cio letnie dziecko, lacznie wynioslo to nas 800 euro. Wracalismy przez
      Wenecje. www.sladenovici.info/ lub grocholscy.info/
      W Bulgarii nie bylam, ale Chorwacje polecam, w tym roku tez jedziemy.
      • Gość: mich.z Re: Chorwacja za 3000zł? IP: *.promax.media.pl 19.07.05, 10:01
        dzięki za info. problem jest taki, że nie chcemy jechac autem bo nie jestesmy
        zbyt doswiadczonymi kierowcami. chcielibysmy jechac autokarem ale nie na jakas
        zroganizowana wycieczke. czy jest szansa aby gdzies sie zabrac autokarem a
        pozniej szukac kwatery na własne reke?
        • kamont.m Re: Chorwacja za 3000zł? 19.07.05, 10:27
          ja polecam Ci BP Trawel z Wawy.Lepiej wyjedz z wycieczką z zaklepanymi już
          miejscówkami.Masz zapewnione wyżywienie ,noclegi ,jedziesz na gotowe,nie
          martwisz sie!Ja lece w piątek do UMAG na 8 dni za 1000! Jazda autokarem to ok
          20 godzin.
    • bradz Re: Chorwacja za 3000zł? 19.07.05, 10:34
      CRO CRO CRO !!!! Szukajcie na www.wakacje.pl. Udanego pobytu
    • Gość: Bono VODICE czy ktoś był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:04
      Znaleźliśmy dobrą ofertę w jednym z miejscowych biur podróży. W Vodicach na
      Riwierze Szybenickiej. Czy ktoś tam był? Jest tam naprawde ładnie?
    • Gość: delegwan Re: Chorwacja za 3000zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:43
      W zeszłym roku z Ostrołęki przez Brno, Klagenfurt do Wenecji na dwa dni,
      następnie na 12 dni na Istrię, dzień na wyspie Krk- dojazd płatnym
      mostem,spanie na kempie oraz trzy dni w apartments wyniosło
      5000tys.Przejechaliśmy 4500 km.1.4benzyna.W Ljubljanie małem awarię bryki,
      holowanie do serwisu i wymiana linki sprzęgła- 600 zł.Zaznaczam, ze było to
      między 17.IX. a 2.X.Pozdrawiam.
    • villacirin Re: Chorwacja za 3000zł? 24.07.05, 23:24
      Zapraszamy do Drasnic!
      Mowimy po polsku!

www.cirin.e-adriatic.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka