Dodaj do ulubionych

Trasa niewymagająca dla samochodu

28.07.05, 17:23
Czy taka istnieje? Mniej chodzi o długość podróży i cenę, ale o to żeby nie
było jakichś ostrych podjazdów na które mój mały wozik się nie będzie mógł
wspiąć. Rozmawiałam dziś z koleżanką i nastraszyła mnie że przez Austrię i
Słowenię to ledwie podjeżdżali swoją nową Toyotą Yaris. Jedynka i dwójka w
Alpach. No a my porywamy się.... nie wiem czy powinnam mówić.... Nissanem
Micrą. Powiedzcie, którędy jest najłatwiej i czy taki krążownik szos dojedzie
co Cro? dzieki z góry, patrycja
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: *.spray.net.pl 28.07.05, 17:28

Spokojnie!
      Ten kto Cię nastraszył nigdy chyba nie jechał tą trasą,dojedziesz na pewno
      :-)
      • Gość: felo Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 17:31
        a swoją drogą przez Austrię się jedzie autostradami, zatem nie powinno być
        kłopotów. i tak winietę trzeba kupić. W Cro już trochę więcej tych pagórków i
        zakrętów, ale nie takie wozy tam jeździły. Na miejscu widziałem i malucha i
        stare renówki4. Spoko głowa, pozdro:=)
        • wij-drewniak Re: Trasa niewymagająca dla samochodu 28.07.05, 17:35
          Uff, to mnie uspokoiliscie. I tak bylismy zdecydowani jechać, no ale niepokój
          był. Ta koleżanka powiedziął mi też ze w Chorwacji jest pieruńsko drogo, w co
          nie chce mi się wierzyć, bo czytam regularnie i to forum i cro.pl. Wiem, że
          drożej ale hamburger za 70 pln??? Muszę to sprawdzić
          • Gość: kaja Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: *.spray.net.pl 28.07.05, 17:37
            hamburger za 70 ??????
            nie wierzę, ale wiesz...nie mów nigdy nigdy:-)))
          • Gość: oj Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: *.acn.waw.pl 28.07.05, 18:10
            Ta koleżanka to była w Chorwacji? a w kwestii hamburgera to proste, kupujesz
            takiego za 10 zł i dajesz 60 zł napiwku.
            • helenkaa Re: Trasa niewymagająca dla samochodu 28.07.05, 20:05
              nissanek micra to spoko autko- nigdy mnie nie zawiodl, a wiele rzeczy przezyl,
              a co do cen to jest rzeczywiscie drogo, moze nie chorendalnie, ale jednak,
              wiecej o cenach i wogole o Chorwacji znajdziecie na www.cro.pl- jest tam
              praktycznie wszystko- szczegolnie polecam forum
          • Gość: hamburger Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: 157.25.9.* 29.07.05, 08:30
            Nie sprawdzałem, ale byc może za 70 zł to można hamburgera na GO-GO kupić :)
    • Gość: krzych Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: 213.17.147.* 28.07.05, 21:29
      Uważam,że nie będziesz mieć żadnych kłopotów.Przez kolejne trzy lata 2001
      ZATON,2002 OREBIC,2003 GRADAC,2004 PRIMOSTEN jechaliśmy z małżonką Fiatem
      SEICENTO 900cm3.Zawsze jechaliśmy przez MARIBOR w SŁOWENI.Wiem od znajomych
      którzy jechali na JSTRIE wjazd do SŁOWENI od strony KLAGENFURTU jest ciężki
      [stromo].Przy autach o takiej pojemności silnika dużo zależy od techniki
      jazdy.Jeżli rozpoczynamy podjazd, przy 80km/h wkładamy [trójkę]i wyprzedzamy
      niedzelnych kierowców jadących autami o mocy 90kM,bezpiecznie w miejscach gdzie
      są pasy ruchu w jednym kierunku.
      • Gość: gosiath Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 29.07.05, 07:58
        Wybieram sie na kamping Zaton koło Zadaru. Może jakieś informacje??. A co do
        micry to super autko.Jeśli chodzi o ceny to też mnie tak nastraszyli że wziełam
        wszystko ze sobą a potem prawie wszystko przywiozłam.
        • baja02 Re: Trasa niewymagająca dla samochodu 31.07.05, 08:16
          Gosiu! chyba troszkę przesadziłaś z tym, że wzięłaś art. spozywcze do Chorwacji
          i prawie wszystko przywiozłaś.
      • Gość: spokojny Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: 157.25.9.* 29.07.05, 08:35
        Ludzie !

Czy nie widzicie, że ktoś Was robi w wała ?????
        Zadano głupie pytanie, odnośnie gór na autostradzie i wszyscy rzucili się do
        pomocy i piszą "spokojnie dasz radę", "nie takie samochody tam widziałem" ...
        itd.
        Ktoś kto zadał to pytanie, siedzi teraz przed monitorem i śmieje się z Waszej
        naiwności.
        Pytanie było z serii "czy w Cro żyją słonie ? "

• wij-drewniak Re: Trasa niewymagająca dla samochodu 29.07.05, 10:33
          Może masz mnie za naiwniaczkę lub zgrywuskę, ale naprawdę zadałam to pytanie i
          wcale się nie śmieję z odpowiedzi. Nie jestem jakimś forumowym trollem ( w
          przeciwieństwiedo ciebie pisze spod loginu z dużą historią), co łatwo
          sprawdzić, nigdzie gdzie piszę nie prowokuję kłótni i dyskusji, nie należę też
          do żadnego kółka wzajemnej adoracji. Potrzebuję informacji i dziękuję wszystkim
          którzy poważnie mnie potraktowali. czytam to forum i czytam cro.pl i nie
          natrafiłam na wypowiedzi ludzi, którzy jechaliby niezbyt wypasionymi
          samochodami. Zazwyczaj jadą tacy, co to bagażnik na dachu, surfing i
          przyczepka, licytując się jeszcze kto szybciej dociera na miejsce. Sorry, nie
          jechałam tamtędy i nie wiem jakie są warunki. Być może jest trasa, którą ciężej
          pokonać i oczekiwałam wskazówki własnie jakich miejsc unikać. I nie mam złudzeń
          że mój sdamochód pójdzie pod górę tak samo ostro jak każdy inny
          • baja02 Re: Trasa niewymagająca dla samochodu 31.07.05, 08:24
            Trasę w różnych wariantach pokonywałem kilkanaćie razy do Cro i nie ma takich
            utrudnień żeby Twój samochód nie pokonał. Chciał bym Cię jednak przestrzec
            przed zjazdami na niegtóre małe kempingi. Przyjmij jako zasadę, że bez problemu
            można wjeżdżać na duże kempingi, ale czasem spotyka się kierunkowskaz "Camp" i
            to trzeba sprawdzić pieszo. Zjechać zawsze zjedziesz, ale podjazd często odbywa
            się na lince za traktorem o ile taki jest w pobliżu.
    • Gość: jacek Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: *.devs.futuro.pl 30.07.05, 18:37
      od trzech lat jeżdże do hr fiatem punto(ośmiolatek)3 dorosłe osoby i auto
      zapakowane że szpilki nie wetkniesz.jedyny problem jaki mi się zdarzył to
      przepalony tłumik w zeszłym roku.w górach żadnych problemów
      • Gość: deo Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: *.devs.futuro.pl 31.07.05, 12:38
        Ja akurat jechałem Sienna ale słabą z silnikiem 1260 cm / 75 km /i jechałem
        od Klagenfurtu rzeczywiscie dobrze pod górę przy granicy ze Słowenią ...
        Wjechałem bez problemu choc na dwójce czasami .... ale co za widoki ...
        Nie jechałem przez Maribor ....

Austria jest bezproblemowa bo albo tunel albo kładka i nie odczuwa się
        wysokości ....
    • Gość: delegwan Re: Trasa niewymagająca dla samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:47
      Ta koleżanka to Cię lubi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka