Dodaj do ulubionych

POLW. ISTRIA KTO BYL I CO MOZE POLECIC

IP: *.piekary-sl.net 22.08.02, 17:03
Witam, czy ktos moze polecic jakies miejsce (miejscowosc i hotel a najlepiej
apartamenty) w ktorych byl i jest zadowolony z warunkow. No i z jakim biurem
najlepiej na Chorwacje? Moi rodzice planuja urlop lecz kompletnie nie maja
namiarow ktora z miejscowosci na Istri najlepiej nadaje sie na tygodniowy
wypoczynek. Z gory jestem wdzieczna za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: daro27 Re: POLW. ISTRIA KTO BYL I CO MOZE POLECIC IP: *.pkobp.pl 22.08.02, 18:23
      Byłem 2 tygodnie temu niedaleko Poreca. Wczasy kupiliśmy w TUI. Apartamenty
      były bardzo czyste, blisko plaży generalnie spoko.
      • Gość: Bartek Re: POLW. ISTRIA KTO BYL I CO MOZE POLECIC IP: 195.205.73.* 23.08.02, 08:04
        Byłem na Istrii w trzech miejscowościach Rabac, Pula i Porec. Każda z nich jest
        fajna ale pod innymi względami. Rabac jest miasteczkiem typowo turystycznym
        zbudowanym na zboczu góry. Plaże oczywiście skalisto - kamieniste. Woda super
        czysta i przejrzysta. Dla mnie wadą Rabaca jest brak zabytków a w szczególności
        starego miasta z wąskimi typowo śródziemnomorskimi uliczkami. Pula to dosyc
        duże miasto (80 tys. mieszkańców). Ja mieszkałem w dzielnicach peryferyjnych,
        blisko morza, ale za to dalej od centrum. Zabytków i to tych z czasów rzymskich
        sposro. Generalnie Pula jest dobra na 3 - 4 dni. Porec to bardzo stare i fajne
        miasteczko. Woda nieco gorsza jak w Rabacu ale za to super staro maisto
        zbudowane na wąskim cyplu wysunietym wgłąb morza. Jeżeli idzie o biuro to
        dokonuję rezerwacji bezpośrednio w Chorwacji - wychodzi po prostu zdecydowanie
        tanie. Obejrzyj dokładnie stronę www.istra.com Znajdziesz tam linki do agencji
        gdzie można via mail albo internet zerezerwowac apartament a przede wszystkim
        pooglądać fotki z różnych miejsc na Istrii. Generalnie muszę stwierdzić, że
        wiele osób, które jeżdżą do Dalmacji potępia Istrię w czambuł. Ja byłem rónież
        w Dalmnacji i muszę stwierdzić, że krytykanci nie mają racji. Istria i Dalmacja
        różnią się - abydwa regiony są fajne. Pozdrawiam. Przyjmenego wypoczynku.
        Bartek.
    • Gość: pikuś Re: POLW. ISTRIA KTO BYL I CO MOZE POLECIC IP: 10.30.1.* 28.08.02, 11:53
      właśnie wróciłem z Vrsar - pomiędzy Poreć a Rovinj
      Apartamenty Belvedere, do zobaczenia na www.anita.hr
      warunki lux, ceny dość wysokie, ale odpowiadające standardowi
      pięknie położony kompleks blisko centrum. Polecam
    • Gość: croatia Re: POLW. ISTRIA KTO BYL I CO MOZE POLECIC IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 11:11
      mnie na Istrii najbardziej podobal sie Rabac. Malutkie
      miasteczki, z pieknymi plazami. Zawsze sie stamtad mozna
      wybrac na wycieczke do Puli, ktora zwiedzic warto, ale na
      odpoczynek nie polecam. Mozna pojechac zobaczyc Opatije,
      Krk, bo nie jest daleko.
      Agancja w Rabacu organizuje fish picnic na wyspe Cres
      (przepiekna) za ok 20EUR

BI i UT CROATIA - dojazd wlasny
      +32 42 35 113

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka