Gość: Mairo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:15 Jade z Krakowa przez Budapeszt. Pojedziemy głównie nocą. Czy po drodze są całodobowe stacje LPG? (na Węgrzech i w Chorwacji). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pszczolka Re: LPG w drodze do HR IP: 192.168.1.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.08.05, 12:49 jechalam ta sama trasa w sierpniu, wiec: na slowacji bez problemu z gazem, natomiast na wegrzech jest kiepsko-widzialam tylko 2 stacje po drodze (i uwaga na ceny gazu na wegrzech- kosztuje prawie tyle co benzyna), chorwacja- stacje LPG sa na autostradzie, ale nie wiem jak z godzinami otwarcia, bo tam jest zwyczaj ze gaz jest czynny pn-pt godz 8-19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: LPG w drodze do HR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:59 W Chorwacji nie ma dużo stacji z gazem, ale można sobie spokojnie zaplanowac tankowanie. Za Karlowacem przy autostradzie jest napewno stacja - AUTO PLIN, przed Splitem przy autostradzie też jest, koło Baśka Voda ( trzeba skręcić z głównej trasy około 2 km). Na stacji, gdzie będziesz tankować poproś o mapkę stacji AUTO PLIN są dobrze opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: LPG w drodze do HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:32 Jechałem tą samą trasą też w nocy do makarskiej, uwazaj na slowacji gdzie stacje z gazem nawet na duzych stacjach zamykaja wczesniej (ok 22 juz nie udalo mi sie zatankowac pomimo tego ze mijalem kilkanascie stacji z LPG), udało sie dopiero w Budapeszcie - na Wegrzech gaz nie jest wcale taki drogi (105 zł za 44 litry płatne kartą)a gaz znajdziesz tylko i wylacznie na stacjach MOL (lub Moll) na innych nawet nie probuj szukac. W CRO na autostradzie od okolic Zagrzebia gaz co ok 60-70 km, na magistrali nieopodal Makrskiej oraz w drodze na Dubrownik w miejscowosci PLOCE(sa znaki). Generalnie zrobilem 3500 km z czego na paliwie ok 50. W drodze powrotnej ostatni LPG na CRO jest na stacji DOBRa (jakies 60km od Zagrzebia) następny dopiero w Nagy...kinza (cos tam ) na stacji Moll kilkanascie (20-30km) od granicy CRO/HUN a na Słowacji bez problemu w nocy w Banskiej Bystricy przy głównej drodze. Pzdr sorki za maly balagan w tekscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: LPG w drodze do HR IP: 83.238.160.* 04.09.05, 09:02 1. W cro stacje co 100 km! 2. Węgry - co 150. Generalnie inne nacje liczą... i zakładają instalki lpg. (stacje też) Odpowiedz Link Zgłoś