Dodaj do ulubionych

Najlepszy kamp w CRO

31.12.05, 22:20
Byłem w 2005 w CRO na małym campie w Pirovac'zu ( 20 miejsc kampingowych)było
extra ale czy moglibyście mi polecić podobny rodzinny kamp w okolicach
Dubrownika
Obserwuj wątek
    • Gość: dagarts Re: Najlepszy kamp w CRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:38
      Czy mozesz powiedziec coś więcej na temat tego campingu i miejscowosci Pirovac?
      Czy na campingu były lodówki, jakie ceny i jak nazywa sie ten camping?
      • emaciekl Re: Najlepszy kamp w CRO 03.01.06, 21:56
        Nazywał się Lolić mieścił się bezpośrednio nad morzem, cały zacieniony(drzewa
        iglaste)do morza 15 m(plaża kamięń sztuczny nawieziony,leżanki)ceny
        nieodbiegające od okolicy ale ruchome( wyspa Murter) moje dzieci 3 letni i 7
        letni syn byli gratis a 10-latek za 70 % ceny dorosłych.
        było skromnie ale b. spokojnie, czysto na kampingu przeważali niemcy i słoweńcy
        lodowek nie było chyba że w domu gospodyni
    • Gość: lucpi Re: Najlepszy kamp w CRO IP: *.mcon.pl 03.01.06, 19:35
      Około 15 km od Dubrownika w miejscowości Orasag znajduje się camping
      Rudine.Wiele osób na tym forum już go zachwalało i rzeczywiście jest tego wart.
      Jest przestronny, dyskretny, czysty, spokojny,pięknie położony.Ma dwie plaże.
      Jedna skalista- do skakania na główkę,druga piaszczysto-kamienista - nadająca
      się dla dzieci.Warta uwagi jest również tamtejsza przyroda.Można odpoczywać w
      cieniu palm lub spacerować wśród różnobarwnych oleandrów.Nie ma też problemów
      ze znalezieniem zacienionego miejsca co na chorwackich campingach jest
      warunkiem koniecznym.Zanim tam trafiliśmy,obejrzeliśmy chyba z 50 innych i
      właśnie ten był tym o który chodziło, a należymy do turystów
      wymagających.Osobom o innych wymaganiach wyjaśniam, że nie ma tam
      np.dyskoteki,kortów,placów zabaw z opieką nad dziećmi. Ale za to morze jest tu
      tak czyste i ciepłe,że nie sposób tego zapmnieć.Już odliczam dni żeby znów się
      tam znaleźć.
      • Gość: Kir Re: Najlepszy kamp w CRO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.01.06, 17:22
        Ta miejscowośc nazywa się Orsac (czytaj Orszać bo nie mam odpowiedniej czcionki)
        Kemp jest nie za duży, barzo znany wśród Polaków. Byłem tam w tym roku 2 raz,
        rzeczywiście sam kemp czysty, raczej cichy, choc najwyższa część dotyka do
        magistrali. Miła obsługa, rozsądne ceny. Gorzej z plażą. Z kempu trzeba na
        plażę zejśc na dół ok 30 metrów w pionie, plaża mała, "piknik pod wisząca
        skałą", w wodzie średnio ciekawie, choć woda czysta.
        My jeździliśmy na plażę w inne miejsce.
        A co do przyrody: mieszka się pod drzewem oliwnym, dookoła rosną liście laurowe
        i granaty a przy wjeździedo kempu cała aleja drzewek świętojańskich ze strakami
        za friko (na targu można je kupić za ok 10kun/kg) Niestety nie wszystkie place
        są na 100% zacienione - najlepszy cień jest w środkowej częsci kempu
        • Gość: Mirek Re: Najlepszy kamp w CRO IP: *.mcon.pl 04.01.06, 21:04
          Wygląda na to, że poznałeś tylko część tego campingu a jeżdżąc na inne plaże
          straciłeś to co najciekawsze. Po przeciwnej stronie od tego "pikniku pod
          wiszącą skałą" znajduje się druga plaża - skalista. Na tych skałach opalają się
          najprawdziwsze syreny ale nikomu to nie przeszkadza bo nie plączą się pod
          nogami.Myślę, że właśnie to miał na myśli Twój przedmówca twierdząc, że camp
          jest dyskretny. Powyżej tej plaży rosną liczne palmy i całe aleje oleandrów.A
          jeszcze dalej znajduje się opuszczony ogromny ośrodek wypoczynkowy - aż się
          serce kroi, że tak marnieje. Poza tym mniej więcej się zgadza.
        • baja02 Re: Najlepszy kamp w CRO 05.01.06, 12:25
          Ta miejscowość nazywa się ORASAC (S czytaj jak SZ), a opisujecie prawdopodobnie
          kemping który nazywa się "Pod Maslinom". Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka