Dodaj do ulubionych

Chorwacja, co polecacie?

04.01.06, 16:37
Witam,

na początku września wybieramy na dwu może trzytygodniowe wakacje. Chcemy
zwiedzić Budapeszt, najciekawże miejsca w Słowenii i na koniec chcemy spędzić
10 dni w Chorwacji. Nigdy nie byliśmy w tamtych stronach i nie bardzo wiem co
wybrać, może coś doradzicie? Będziemy we dwójkę samochodem, początek
wrześniam, chciałbym żeby miejsce było pozbawione zgiełku (we wrześniu to
chyba i tak nie problem), ale też żeby blisko było do ciekawych miejsc i
jakiejś cywilizacji:). No nie wiem, polećcie coś na pierwsze wakacje w
Chorwacji:)

pozdrawiam,
xceed

Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Chorwacja, co polecacie? 05.01.06, 08:54
      Poleczam rejony na poludnie od Splitu. Tam na pewno znajdziecie cos wartego uwagi.
    • Gość: bah7 Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 05.01.06, 17:22
      > najciekawże miejsca w Słowenii...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=2629251&a=2798327

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=20819136

> 10 dni w Chorwacji...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=30253318&a=30403820

Jak Ci się podobają te propozycje, Xceed?

bah7
      • Gość: zbynek Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.plock.mm.pl 05.01.06, 19:03
        pisałem w wątku który bah7 podaje, to są optymalne propozycje i można na nich
        się wzorować,choć zawsze na podstawie różnych opisów można stworzyć swój.
        • Gość: omnic Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 19:50
          .. w sprawach wyjazdu bacznie nadstawial bym ucha na slowa bah`a.
          Ja pod jego slowami w pelni sie podpisuje!
          Milych wakacji.
      • x-ceed Re: Chorwacja, co polecacie? 12.01.06, 13:34
        Dzięki wszystkim wszystkim za podpowiedzi:)
        W między czasie też poczytałem trochę i dokształciłem się bardziej... wniosek
        jest taki że w Chorwacji jest tyle do zobaczenia, że chyba zrezygnujemy ze
        Słowenii i zdecydujemy się na dwa miejsca w Chorwacji. Wstępnie ok tydzień
        gdzieś trochę na północ od Zadaru i ok tydzień na południe od Splitu (Wasze
        propozycje również mile widziane:)

pozdrawiam,
        xceed
    • Gość: Kir Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.06, 13:53
      Polecacie tu dalmację i Dubrowvnik ale czy to nie jest za daleko?
      Mają się na 10 dni tłuc przez cały kraj (wjadą od Słoweni)
      Jeżeli bardziej zależy im na zwiedzaniu niż wypoczynku to może najpierw niech
      zwiedzą Istrię: Rovnij (gdzieś w okolicy możan zamieszkać, są dość ładne plaże
      ale moę być sporo ludzi), Pula, miasteczka wewnątrz pólwyspu.
      Jeżeli jednak pogoda bedzie kiepska to trzeba jechać w okolice Zadaru lub
      Sibenika i zwiedzić te miasta.
      Owszem Dubrownik dla mnie wart jest przejechania na drugi koniec kraju ale czy
      dla każdego?
      • Gość: Jarek Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.mcon.pl 06.01.06, 16:25
        Jechać do Chorwacji i nie zwiedzić Dubrownika, to mniej więcej tak jak być w
        Rzymie i nie zobaczyć papieża!
      • Gość: gos Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:33
        Goraco polecam Dalmację Środkową. Tego lata bylismy pierwszy raz w Chorwacji.
        Po dlugich naradach wybralismy Trogir. I nie pozalowalismy!!! Pojechalismy w
        ciemno i znalezlismy lokum na wyspie Ciovo-przecudnie!!
    • baja02 Re: Chorwacja, co polecacie? 06.01.06, 17:47
      Na pierwszy raz polecam Ci Istrię. Można we wrześniu doskonale wypocząć na
      pięknych plażach, jest dużo kwater prywatnych i miejsca na kempingach. Dożo do
      zwiedzania, że wymienię tylko Pulę, Rovinji, Vrsar, Porec, Novigrad i Umag.
      Zaletą jest również odległość od Polski. Po drodze na Istrię jest również bardo
      wiele do zwiedzenia w Słowacji, czy Słowenii np. Ptuj - piękne stare miasto z
      kąpieliskiem termalnym, czy też Logarska Dolina, Postojna Jana, Szkocjanska
      Jama. Programu wystarczy na miesięczny urlop. A jak Ci się spodoba w następnym
      roku pojedziesz dalej. Ja tak zacząłem mój romans z Chorwacją przed kilkunastu
      laty i trwa on do dzisiaj. Pozdrawiam
      • Gość: zbynek Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.plock.mm.pl 06.01.06, 19:18
        przy autostradzie dochodzącej do Splitu nie jest problemem dojechanie do
        poludniowej Dalmacji a zabiera to 4-5 godzin dłużej niż na Istrię.
        • Gość: lola JA UWAZAM ZE NA POLUDNIE OD SPLITU JEST CUDNIE:) IP: *.acn.waw.pl 07.01.06, 12:19
          dokladnie!
          bylam na istrii, w zat kvaner(wyspa krk (bardzo mi sie podobala) ale nigdzie
          nie bylo tak pieknie jak na poludnie od splitu:)
          riwiera makarska, pobliskie wyspy i nizej do dubrovnika;)polecam jechac
          autostrada te 4godz dluzej niz na isrie bo warto jest cudnie i pogoda
          lepsza:))nio i palmy:)hehe
          moje foty w riwiery makarskiej-pozdrawiam
          www.wakacje.ao.pl/
    • chorwatka1 Re: Chorwacja, co polecacie? 12.01.06, 19:36
      Zgiełk - to i często we wrześniu problem!
      Polecam naszą ofertę - cisza, spokój, kapitalne plaże:

www.makarska-riwiera.pl
      Pozdrawiam!

Suzana
      • Gość: xceed Re: Chorwacja, co polecacie? IP: 81.210.22.* 17.01.06, 11:37
        Dzięki już ją widziałem (marketing działa;)

pzdr
        xc
        • Gość: x-ceed Re: Chorwacja, co polecacie? IP: 81.210.22.* 18.01.06, 10:32
          Dzieki jeszcze raz za rady, niestety (a moze dobrze) plany nam sie zmieniaja i
          chyba zdecydujemy sie jeszcze wiecej pojezdzic, zeby zobaczyc jak najwiecej.
    • Gość: strzebla Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 03:47
      polecamy kotlety z zółwia a do golenia pianę morską
    • bah77 Re: Chorwacja, co polecacie? 28.04.06, 08:11
      X-ceed, a czy zaplanowałeś także okolice miasteczka Imotski na swojej trasie po
      Dalmacji?

Co prawda, pisałem już o tym miejscu na Forum, ale czy czytałeś ten mój post?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=4465227&a=5881027

Pzdr

bah77
    • Gość: Jaga Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.streamcn.pl 28.04.06, 15:38
      Polecam OrebicNa Peljesacu
      • Gość: anka Re: Chorwacja, co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:20
        A moja trasa wygladala tak:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=30253318&a=30377255
        też pierwszy raz w Chorwacji, może coś wybierzesz.
        Pozdrawiam
    • addaryb Re: Chorwacja, co polecacie? 17.07.16, 20:02
      Chorwacja jest przepiękna! Warto odwiedzić Plitwickie Jeziora i oczywiście cudowne wybrzeże: Trogir, Dubrownik... Dobrym pomysłem jest również rejs na wyspy chorwackie: Korcule, Brac, Hvar i inne. Jeśli masz ochotę pooglądać zdjęcia z Chorwacji w poszukiwaniu inspiracji, zapraszam na mojego fotobloga:

www.kwiatpomaranczy.pl/chorwacja/

PS. Warto też wybrać się na jednodniową wycieczkę do Mostaru w Bośni, który wygląda tak:

www.kwiatpomaranczy.pl/bosnia-i-hercegowina/

Miłego oglądania!
    • pod_rozniczka99 Re: Chorwacja, co polecacie? 28.07.16, 13:52
      Warto poszukać inspiracji oraz opinii tutaj: www.noclegowo.pl/szukaj?q=chorwacja
      Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka