Dodaj do ulubionych

Wakacje -chorwacja

IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 19.05.06, 15:54
Mam ogromna prosbe do osob ktore juz spedzily wakacje w chorwacji:) W tym
roku zastanawiam sie nad spedzeniem tam wakacji ok 10 dni interesuje mnie
koszt pobytu dla 2 ch doroslych osob z dzieckiem 5 lat ,mamy ograniczone
fundusze (ok 2.000tys)Ile kosztuja kwatery, dojazd w dwie strony, mamy
samochod ale w sumie to czym taniej tam dojechac? okres pobytu interesuje nas
od ok konca czerwca do polowy lipca w tych granicach, jezeli ktos wie bardzo
prosze o odpowiedz z gory dziekuje pozdrawiam:)))
Obserwuj wątek
    • arwena Re: Wakacje -chorwacja 19.05.06, 15:58
      odpowiedzi na wszystkie pytania sa na tym forum, ciagle od nowa wszyscy o tym
      pisza!!! wystarczy poczytac!
      naprawde - poczytalas choc kilka watkow z pierwszej strony? uzylas moze
      wyszukiwarki? w watku 'ile na 2 os' zebralam kilka postow o cenach
      pzdr
    • Gość: Jws Re: Wakacje -chorwacja IP: *.streamcn.pl 19.05.06, 16:58
      Jesli macie ograniczone fundusze a jastescie mlodymi ludzmi to moze oferta w
      komfortowych namiotach z wlasnym wyzuwieniem /trzeba zabrac prowiant bo w
      Chorwacji drogo/ i dojazdem autobusem w Orebiczu Pernie Zobacz oferte
      www.funclub.pl Nie wiemjao oplata za dziecko ale masz szanse zmiescic sie w
      tej kwocie .W innej wersji wydaje mi sie ze to zdecydowanie malo.
    • Gość: dl Re: Wakacje -chorwacja IP: 80.55.180.* 19.05.06, 22:01
      Jedzenie swoje, opłata za auto (autostrady i paliwo)- Riwiera Makarska-okolice
      Igrane-kwatery do 15 euro, 10 dni-1100 zł (w tym również wycieczka do
      Dubrownika, Makarska i rejs statkiem na wyspę. Nas wyszło w 2005 r. 890 zł.
    • Gość: Jws Re: Wakacje -chorwacja IP: *.streamcn.pl 20.05.06, 00:40
      Pobyt w Chorwacji z dojazdem za 890zl jest mozliwy np w pazdzierniku i gdy
      samochod jezdzi na wode . Wystarczy przeanalizowac glosy w dyskusji pt ile na
      osiem dni dla 2osob. Pisza o kwotach 2500 a nawet wyzszych i wg mnie to jest
      blizsze prawdy jesli chodzi o sezon a tu pytaja o pierwsza polowe lipca.
    • ewa9961 Re: Wakacje -chorwacja 20.05.06, 10:30
      nie uuuda sie.My -2 osoby dorosłe(panujemy nad zachciankami,ale bez
      przesady),dojazd własny,w planie prywatna kwatera,trochę swojego jedzonka(bo
      przeciez ichniego tez trzeba popróbować),około10-12 dni,planujemy koszt ok.700-
      750 euro.No i jeszcze to,że jedziemy w drugiej połowie czerwca-troche taniej
      • amon-re Re: Wakacje -chorwacja 30.05.06, 13:41
        ewa9961 napisała:
        > 750 euro.No i jeszcze to,że jedziemy w drugiej połowie czerwca-troche taniej
        Skąd jedziecie i gdzie jedziecie ? My ruszamy w Boże Ciało z pod Warszawy na Ciovo.
        • Gość: ewa9961 Re: Wakacje -chorwacja IP: *.c30.msk.pl 30.05.06, 15:59
          Jedziemy z ok.Sosnowca,tez w Boze Ciało.Planujemy Dalmację,ale zależy jak
          będzie z pogodą:jak nie za ładnie to pewnie do Czarnogóry.Jedziemy na 2
          samochody.Nie umiem powiedzieć o której wyjedziemy,bo jestesmy uzależnieni od
          towarzyszy podróży-rodzinka z 2 dzieci,dojazd z ok.Krakowa
          • amon-re Re: Wakacje -chorwacja 30.05.06, 19:42
            Gość portalu: ewa9961 napisał(a):
            > Jedziemy z ok.Sosnowca,tez w Boze Ciało.Planujemy Dalmację,ale zależy jak
            > będzie z pogodą:jak nie za ładnie to pewnie do Czarnogóry.Jedziemy na 2
            > samochody.Nie umiem powiedzieć o której wyjedziemy,bo jestesmy uzależnieni od
            > towarzyszy podróży-rodzinka z 2 dzieci,dojazd z ok.Krakowa
            Cóż, zakładamy że pogoda będzie ładna :-) Z powodu 3.5 rocznej panny planujemy
            wyjechać po południu, żona dojedzie do granicy (młoda tyle zniesie), potem
            krótki odpoczynek, a potem siadam ja i ciągnę do chorwacji (młoda śpi). Jakby
            co to do zobaczenia na trasie (zielona Toyota Van z logo cro.pl)
            • Gość: ewa9961 Re: Wakacje -chorwacja IP: *.c30.msk.pl 31.05.06, 18:48
              Nooo widzę,że cromaniactwo się szerzy wkoło :-),Amonku(chyba dobrze trafiłam?)
              Jedziemy przez SK i HU, ciemny lanos i granatowa nubira-może po drodze się
              spotkamy.
              Pozdrawiam-to ja ewa
            • Gość: jola Re: Wakacje -chorwacja IP: *.tvgawex.pl 03.06.06, 22:47
              polecam biuro gandalftour TANIZNA SUPER
            • Gość: izaak Re: Wakacje -chorwacja IP: *.tvgawex.pl 03.06.06, 22:49
              www.gandalftravel.com ok 500 zl z dojazdem
    • Gość: krzysztof Re: Wakacje -chorwacja IP: *.audiobit.pl / *.audiobit.pl 20.05.06, 11:23
      zapraszam pełna oferta z cenami
      retman.pl/index.php?go=wyd&sub=22&nort=1
      pozdrawiam napewno z tym kapitałem sie zmiescicie w cenie
      Krzysztof
      • madzialena75 Re: Wakacje -chorwacja 20.05.06, 12:32
        Absolutnie nie zmieścicie się w tej cenie...Podróż w obie strony z centralnej
        Polski w okolice Dalmacji samochodem typu kompakt z silnikiem benzynowym
        wyniesie ok. 1200 zł w obie strony. Chyba, że jesteście z południa Polski i
        wybierzecie się nieco bliżej (Istria). Poza tym dojdą kwatery, które w sezonie
        do najtańszych nie należą...Nawet jeśli znajdziecie za 20 EUR bądź 25 EUR to po
        prostu na nic więcej Wam już nie starczy, a trzeba przecież coś zwiedzić, coś
        zjeść... Niektórzy doradzają zabranie jedzenia z Polski, ale przecież na to
        zaopatrzenie też trzeba wydać, tyle że w Polsce...
    • monikaa13 Re: Wakacje -chorwacja 20.05.06, 12:23
      byłam z mężem na Istrii, pokój blisko morza z łazienką, ok 100zł za dwie osoby
      za dzień bez wyżywienia, stołowanie się w restauracja wychodzi dość drogo ok
      100zł za obiadek z napojem, ale to taki typowy, za lepszy trzeba zapłacic
      więcej. Ceny dość wysokie. Przejazd na koszty własny samochodem, mieliśmy wtedy
      Seicento to choć dużo nie spalił.
      Byliśmy tydzień, wyniosło nas to ok 3000zł.

Najlepiej jechac samochodem, można zawsze gdzieś indzioej pojechac i
      pozwiedzac, iel kosztuje taki przejazd, to muissz poprostu policzyc koszt
      benzyny, spalanie auta i liczba kilometrów, zalezy gdzie jedziecie
      • Gość: tom Re: Wakacje -chorwacja IP: *.NET / *.stella.net.pl 22.05.06, 09:45
        jeźzimy od wielu lat własnym autem, dotychczas głównie w sierpniu (w tym roku po
        raz pierwszy we wrześniu), mamy więc nieco doświadczeń. Zaliczyliśmy juz
        caluteńkie wybrzeże, od granicy z Czarnogórą począwszy, Jeżdżąc z południowej
        Polski unikamy skoków non-stop ze względów bezpieczeństwa, teraz już (dawniej
        robiliśmy jednym skokiem po 1,2-1,4 tys. km) wybieramy nocleg nad Balatonem,
        ceny podobne jak w Cro., a jedzie się zawsze pewnie i bez morderczego zmęczenia.
        Jadąc autem ma się możliwość zabrać z kraju te produkty żywnościowe, które w Cro
        są albo za drogie (np. mięso i przetwory, jaja, woda mineralna i soki, warzywa),
        albo są niedobre (np. pieczywo jest tam fatalne, do polskiego się nie umywa).
        Dzięki temu można też zaopatrzyć się u Hungarów np. w arbuzy, pomidory, paprykę
        itp, co obniża koszt urlopu. Mając swoje auto jest się niezależnym pod względem
        przemieszczania sie w celach turystycznych; autobusy są tu drogie i nie wszędzie
        dojeżdżają. Summa summarum: licząc wszystkie ponoszone przez nas koszty, przy 3
        lub 4 dorosłych osobach, nasz bilans, uwzględniający wszystkie wydatki (czyli
        poniesione także jeszcze w kraju) na sensowny zapasik żywności, na paliwo,
        autostrady, zwiedzanie, kwatery, jakieś drobne szaleństwa typu zapas rakii czy
        wina dla przyjaciół w Polsce, osiągaliśmy wynik" na poziomie około 100 PLN za
        jeden osobodzień. Rachunek prosty: 2 dorosłe osoby na 10 dni to...Można odliczyć
        poprawkę na dziecko. Ważne: będąc zmuszonym robić zakupy na miejscu, warto
        kopnąć się przy okazji zwiedzania czegokolwiek do hipermarketu np. GETRO. Są one
        we wszystkich większych miastach (Dubrovnik, Split, Zadar itp), ceny nieraz 2-3
        razy niższe niż w małych sklepikach przy plażach!
        • Gość: Magdak5 Re: Wakacje -chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:50
          Drogi Tomie,
          Planuję w tym roku pierwszy raz do Chorwacji i po przeczytaniu niektórych
          wątków z forum mam mętlik totalny gdzie jechać z dzieckiem 3,5 roczku. Może ty
          coś poradzisz? Myslę o Dalmacji w II poł. września. Dzięki
          Magda
          • Gość: m Re: Wakacje -chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:06
            www.testtour.pl
          • Gość: tom Re: Wakacje -chorwacja IP: *.NET / *.stella.net.pl 27.05.06, 14:16
            Magdak5: wiele zależy od tego, jakie rejon Cro wyda się wam najbardziej
            pociągający. W II poł. wrzesnia raczej, ze względeów pogodowo-temperaturowych
            wskazane byłoby południe, a nie np. Istria. My, choc mamy już dzieci mocno
            odchowane, zwracaliśmy uwagę też na warunki pobytu i plażowania właśnie pod
            kątem dzieci (mamy rodzinę wyposażoną w dzieci, i skutecznie zarażamy ja
            urlopami w CRO). Bardzo zadowoleni byli z naszych sugestii dotyczących np. Omisu
            (we wrzesniu jest tam względnie tanio i raczej ciepło, a i dość łatwo o
            bezpieczną dla dziecka plażę żwirkową. Podobnie jest np. w Pisaku, Mimicach. Nam
            bardzo podobało się np. w Slano pod Dubrownikiem, gdzie, nad spokojniutką,
            prawie odciętą od pełnego morza zatoczką woda jest perfekcyjnie wygrzana, dno
            bardzo łagodne, na brzegu żwirek i miejscami pisasek (zwłaszcza w sąsiedztwie
            położonego tuż nad wodą przedszkola). tyle, ze to daleko jak na komunikacyjną
            wydolność 3,5-latka. Myślę, że niezłym wyborem byłby bądź to rejon Riviery
            Makarskiej (wspomniany Omis i in.), bądź nawet okolice Splitu, choćby rogożnica
            lub Vinisce (na odcinku wybrzeża pomiędzy Primosten a Mariną). Jest tu jeszcze
            znośnie ciepło, o tej porze roku zero problemów z kwaterami. powodzenia
            • Gość: ines :) IP: *.acn.waw.pl 29.05.06, 12:32
              www.cro.pl/forum

tu znajdziesz wiele potrzebnych info:))
              ja polecam riwiere makarska!!!!!!!!
              • marzennak Re: :) 29.05.06, 18:37
                Nie wiem, tak czytam o tej Chorwacji i widzę, że jest drogo. Hotel Eva na
                wyspie Rab 1000euro od osoby za 2 tygodnie. Dodam,że ponad 1000, a hotel**. To
                chore. A i dojazd własny. Za te pieniądze znalazłam hotel*** w Bułgarii z
                basenem, śniadaniami,blisko morza, samolotem, dla 2 osób. A i życie tam jest
                tańsze. Chyba Chorwacja poczeka aż się wzbogacę.
                • Gość: ddb2 Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:54
                  Bo do Chorwacji sie nie jezdzi do hotelu, tylko do apartamentu.
                  Maja naprawde dobrej klasy prywatne apartamenty. 2 lata temu za 2 pokojowy
                  apartament, z elegancka lazienka, non-stop ciepla woda, klimatyzacja,
                  telewizorem i polskimi stacjami, dobrze wyposazona kuchnia, tarasem, a wszystko
                  tuz nad brzegiem Adriatyku, placilam 25 eu za dobe od 10 czerwca do 1 lipca.
                  Bez zadnych kaucji, oplat za sprzatanie itp.
                  • Gość: ines Re: :) IP: *.acn.waw.pl 29.05.06, 23:58
                    sorka nie wiem gdzie ty znalazlas taki hotel..ale chyba nalezy najpierw nauczyc
                    sie szukac dobrych ofert:)dla mnie cro to jedno z tanszych panstw a bulgaria
                    sie jednak do cro nieumywa..jest w chorwacji o wiele piekniej..:)
                    ja bylam w cro w hotelu 2razy...i placilam raz 1200zl a raz 670zl(wrzesien)z
                    jedzeniem bufet hotel z basenem itd...
                    ale od 3lat jezdze juz na wlasna reke w ciemno do apartamentow i spokojnie
                    mieszcze sie w 3-4tys na 2tyg na dwie osoby:))z wydatkami za apartament,
                    wycieczki, jedzenie i gaz do auta...nic sobie nie zalujemy:)
                    spokojnie mozna zmiescic sie w 1tys za osobe na 10dni:)a hotele mozna znalezc
                    tanie..ja jezdzilam z tego biura...na riwiere makarska gdzie jest cudownie;)
                    www.adriatyk.com.pl/index.php?pid=603&CMS_Session=e9eabcd2ce8ddfa2eb32f219282de101
                    pozdrawiam:)
                    • Gość: ines nie jest drogo!!!! IP: *.acn.waw.pl 30.05.06, 00:01
                      ja placilam za apartament z 2sypialniami , duza kuchnia, lazienka, przedpokojem,
                      wlasnym tarasem 30m od morza..w Tucepi na riwierze makarskiej 9E od osoby:))na
                      miejscu jest duzo ladnych apartamentow i mozna spokojnie do 15E znalezc:)
                      • Gość: adasko Chorwacja IP: *.toya.net.pl 30.05.06, 11:36
                        Witam!
                        Ja w tym roku wybieram sie rownież do Chorwacji, dokładniej do miejscowości o
                        nazwie Makarska. Impreza jest zorganizowana przez biuro podróży. Ja dojeżdzam
                        swoim samochodem. Na miejscu mamy pokój z aneksem kuchennym, łazienką i
                        balkonem. Do plaży 300m, do centrum 400m. Za takie zestawienie, dwie osoby
                        dorosłe i dziecko do 3 lat zapłacimy ok. 1600zł. Ale można również prubować coś
                        załatwiać już na miejcu lub przez internet, jest cała baza adresów z tanimi
                        kwatwrami. Pozdrawiam
                        • Gość: kiki eh nie makarska IP: *.acn.waw.pl 30.05.06, 13:29
                          oo makarska to duze miasto ....zupelnie dla mnie nie do wypoczynku;/
                          apartamenty daleko od plazy a te przy to maja zawrotne ceny;/
                          za to przed i za makarska sliczne miasteczka jak brela, tucepi, podgora
                          itd..zueplnie inny klimat, taniej nio i wypoczynek blisko plazy..w ciszy i
                          spokoju..ja mieszkalam w Breli zaraz blisko plazy za12E apartament ..w tym roku
                          mamy zamiar jechac do tucepi..bo tam chyba jeszcze ladniej ,
                          makarska to cale stada mlodziezy i imprezy...i tyle..miasteczko niczym nie
                          zachwyca..no ma cudowne widoki ale to cala rwiera ma takie same;)ja bym nie
                          pojechala na pewno do makarskiej skoro wokol niej sa takie sliczne
                          miejscowosci:)pozdrawiam
    • Gość: jj Re: Wakacje -chorwacja IP: *.streamcn.pl 30.05.06, 15:12
      Tania oferte w hotelu sredniej klasy ale w urokliwym miejscu szukaj
      www.funclub.pl
    • apsikpiotr89 Re: Wakacje -chorwacja 19.07.19, 08:15
      Chorwacja jest piękna i warto ją zobaczyć. Z roku na rok ceny idą do góry. Zajrzyj tutaj: ceny w Chorwacji. Ja urlop w Chorwacji bardzo polecam i ze względu właśnie na rosnące ceny lepiej ją odwiedzić szybciej niż później.
    • jan2211 Re: Wakacje -chorwacja 29.02.20, 14:44
      Fajne miejsce na wakacje, tylko podróż swoim transportem jest dość męcząca.
      • stavros2002 Re: Wakacje -chorwacja 03.03.20, 08:27
        Dlaczego mecząca?
        • wislok1 Re: Wakacje -chorwacja 04.03.20, 18:57
          Zalezy ktos jaka trasa jedzie,
          jak np.Gdansk-Dubrownik to moze dac w d...,
          jak Katowice-Rovinj, to jedzie sie jak nad Baltyk z Katowic
    • Gość: Marcin Re: Wakacje -chorwacja IP: *.play-internet.pl 17.04.20, 10:14
      Uwaga na Lux-camping Dokonałem rezerwacji, Firma w obecnej sytuacji proponuje mi dopłatę. Chcą uzyskać darmowe kredytowanie bez żadnych korzyści dla Klienta. Telefony nie działają, a na maila z moja propozycja od kilku dni brak odpowiedzi. Jeśli tak lekceważą Klientów ostrzegam przed dopłatami środków. To talony brak kontaktu. Nie polecam
    • zbigniewnat Re: Wakacje -chorwacja 07.07.20, 23:20
      Okres o najwyższych cenach. Raczej sie nie da w tych kosztach
    • Gość: nimuene Re: Wakacje -chorwacja IP: *.213-189-56-192.net.eco.atman.pl 05.08.21, 11:24
      Właśnie planujemy z moim Fajnym wyjazd samochodem do Chorwacji. Jakieś rady, wskazówki na co zwrócić uwagę, co zabrać ze sobą, na co uważać itp.
      Druga kwestia to leki jakie można wwieźć na teren Chorwacji. Jestem po transplantacji narządu i muszę brać specyficzne leki. Powinnam mieć jakiś dokument że je biorę? Ma ktoś doświadczenie w takich sytuacjach?
      • Gość: nadi Re: Wakacje -chorwacja IP: *.sprintdatacenter.net 05.08.21, 12:40
        Sprawdźcie przepisy drogowe bo na przykład na Słowacji trzeba mieć na wyposażeniu linkę holowniczą i kupcie winiety na państwa przez które będziecie przejeżdżać. Sam przejazd jest właściwie bezproblemowy i płynny (autostradami). Jeżeli jedziecie do Dubrownika bądź okolic to pamiętajcie o zielonej karcie pojazdu bo kawałeczek trasy jest przez Bośnię i harcegowine (tylko 20 kilometrów, ale mogą o nią pytać na kontroli). Na Węgrzech jest słabo że stacjami paliwowymi, na całej trasie minęliśmy tylko dwie przy obu granicach (no chyba że planujecie trasę przez Austrię i Czechy).
        Jesli chodzi o mnie to zawsze w apteczce mam stoperan na biegunkę. Bo jednak mój organizm nie zawsze pozytywnie reaguje na wyjazd w inna stronę świata.
        • melikles Re: Wakacje -chorwacja 11.08.21, 08:06
          Nie. Samochód ma być wyposażony tak, jak wymagają przepisy kraju jego rejestracji.

Bośnia i Hercegowina od 2020 roku nie wymaga zielonej karty.

Na Węgrzech stacje benzynowe poza miastami są średnio co 20-30 km.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka